Något jag i princip alltid beställer ifall det finns på menyn är skaldjurspasta. Det är en rätt som jag även gillar att laga hemma i Sverige. Men nu när värmen kommer så vill man ju laga så mycket som möjligt på grillen – och då kom jag på den genialiska idén att grilla skaldjuren. Detta recept är ”next level” som är så populärt att säga i alla tiktok-matlagningsfilmer…
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.
Odlar ni sötpotatis? Fick en planta en gång som det blev absolut ingenting utav… Nåväl. Idag bjuder vi på ett recept som vi skapade för tidningen Lantliv – temat var ”Skördefest”. Varsågod – den godaste Pizza bianco med sötpotatis, chèvre och honung. Och vet ni vad, det är ok om ni köper färdig pizzadeg!
En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.
Foto Helen Pe
Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.
En smarrig paj med smakrik Gruyère som passar perfekt till kräftskivan.
En krämig och smakrik polenta rätt med svampragú. Perfekt för hösten!
En vansinnigt god kycklingrätt med äpplen, lök, champinjoner och en krämig sås med cider. Det var så gott så att vi bokstavligen slickade rent våra tallrikar. Kan en rätt få bättre betyg än så!
En smarrig smörstekt karljohansvamp på surdegsbröd med parmesan, karamelliserad lök och pocherat ägg. Receptet kan även göras med annan svamp, som kantareller.
Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter . Kan ni tänka er någonting ljuvligare! Servera med lite gott bröd – som tilltugg, förättt, lättare lunch eller på en buffé.
Denna cheddarpaj är både enkel och god.