Detta är en variant på rätten Penne alla vodka - men vi har använt risotto istället för pasta samt toppat med en härlig krämig burrata som är en lite lyxigare sorts mozzarella.
En härlig krämig risotto med massor av Le Gruyère AOP ost, smörstekt svamp och krispiga palsternackschips. Gruyère-ostens nötiga smak gifter sig perfekt med palsternackans sötma samt de lätt jordiga tonerna i svampen. En ljuvlig smakupplevelse.
Till dagens vegetariska recept blev vi inspirerade av den italienska pasta- och kikärtssoppan ”pasta e ceci”. Däremot tillagade vi den mer som en mustig gryta och oj – så himla god den blev. Tillsammans med nybakat bröd blir den en riktig härlig ”comfort food” måltid, som är dessutom superenkel att laga
Idag bjuder vi på denna spännande och lite annorlunda recept – friterade vårrullar med anka och plommon- och ingefärssås.
Det går utmärkt att byta ut ankbröst mot kyckling eller helt enkelt göra vårrullarna vegetariska. Öka då mängden, svamp, morötter och vitkål.
Vill man laga laga något enkelt men lite festligare – så det blir nog dessa kycklingspett med salsa verde.
En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.
Foto Helen Pe
Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.
Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka ur färsen.
En krämig och smakrik polenta rätt med svampragú. Perfekt för hösten!
En variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen har bytts ut mot grönkål.
Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett relativt okänt fenomen i Sverige. Glöm inte var du läste det först – snart är Sloppy Joe hetare än både pulled pork och grönkålschips någonsin var!
Receptet kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman
Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg
En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter.