Idag bjuder vi på ett recept ur vår bok Till bords med systrarna Eisenman. Det är en riktig härlig sommarrätt – pankopanerad torsk med dillpotatissallad och senapsdressing.
En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.
Foto: Lisa Björner
Idag bjuder vi på en härlig krämig sparrissoppa med havskorall och ramslöksolja. Får du inte tag på ramslök kan du prova att byta ut den mot t ex löktrav som i princip finns att plock i vilken trädgård eller park som helst. Det går även bra att använda klassisk pesto om man så vill – öka mängden olja helt enkelt.
En matig och krispig våffla med en smakrik hetta från kimchin. Vi serverar dessa kimchivåfflor toppade med ett stekt ägg, krämig sojamajonnäs och lite srirachasås för extra sting. Perfekt som brunch eller lunch - eller t om middag!
Foto: Lisa Björner
Gillar du lök så kommer du älska denna burgare då vi toppar den med karamelliserad lök, picklad lök, rå lök och rostad lök. Den picklade löken är mer än vad som går åt - men den håller ett tag i kylen.
Foto Lisa Björner
Receptet på denna goda dillsås har Monica fått från sin svärmor. Den har en ”hemlig” ingrediens som gör den extra god – nämligen spadet från inlagd smörgåsgurka. Den serverar vi till allt möjligt men framförallt är den god till grillad laxsida.
Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg.
I detta recept rimmar vi först torskryggen för att sedan ånga den. Den blir då mjäll och riktigt fin i smaken.
Vi vill gärna hävda att det är den perfekta pajen. Vansinnigt god, busenkel att göra och passar till alla möjliga tillfällen.