En vacker marängkrans med citronkräm och färska bär. Vill man inte stå och svettas i köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten. En vacker marängkrans med citronkräm som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering.
Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!
Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.
Idag bjuder vi på ett ”gammalt” men väldigt populärt recept på en ananaspaj från vår första bok ”Två systrars söta” där vi har lagt till lite rabarber. Sötman från ananasen och syrligheten från rabarber resulterar in en ljuvlig smaksensation. Av våra recept är faktiskt detta av ett av de mesta bakade!
En enkel och god sommardessert med mördeg, grädde och blandade bär.
Ett litet annorlunda och roligt sätt att servera pizza är att servera den som en dessert. Här har vi täckt pizzadegen med färskost och bär. Perfekt nu när man kan skörda i trädgård och skog.
När du har ätit dig mätt på färska jordgubbar kan du baka dessa goda jordgubb- och marängrutor. Här får du nämligen allt i ett – de sötsyrliga jordgubbarna i en mjuk sockerkaka toppad med en seg och lite krispig maräng. Kan det bli bättre!
Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). Perfekt sommardessert.
Foto: Lisa Björner
Den klassiska rulltårtan presenteras här på ett nytt, roligt och vackert sätt. Perfekt för att imponera på midsommar.
Här anges mängd till en rulltårta men tänk på att du måste baka två stycken!
En imponerande vacker dessert att servera till årets sista middag. Det fina med den är att, om vill du hålla det riktigt enkelt men ändå imponera, kan du köpa färdiga maränger och glass. Då behöver du bara göra hallon-pärlorna.
Foto: Helen Pe
Det här är kanske världens enklaste dessert! Det enda du behöver är grädde, socker, citron och vaniljsocker. Du kan äta den bara som den är eller toppa den med frukt. En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. Vi vet, det låter inte så gott. Men den moderna desserten (som är vansinnigt god ) har samma princip – grädde som värms och sedan blandas med syra, dvs citron. Grädden skär sig inte utan blir istället tjock och krämig när man låter den stå i kylskåpet i några timmar.
En somrig och god paj som kan göras i förväg – så slipper du stressa på midsommarafton eller sommarfesten. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Den här måste alltså vara världens snabbaste sommardessert. Den är lite som en no-bake American cheesecake på burk. Och dessutom så ljuvlig god!
En läcker sommardessert med minipajer fyllda med lime curd och jordgubbar.
Idag fyller jag år. Det firar jag med att bjuda er på receptet på denna maffiga chokladtårta med hallonfrosting och vitchokladglasyr.
Den här tårtan görs med 3 tårtbottnar. Det är enklast att baka varje botten var för sig.
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.
En smakupplevelse av varm jordgubbspaj med syrlig limekräm som framhäver jordgubbarnas sötma
Även om vattenmelon är god för sig själv – så är den ännu godare tillsammans med bär, vit choklad och mynta. Här serverar vi den som en tårta (eller ”pizza”) vilket alltid uppskattas av familj och vänner.
Passa på när vattenmelonen är i säsong och är riktigt söt och god.
Fläder är riktigt gott och det finns mycket härligt man kan använda dessa aromatiska blommor till förutom den vanliga saften. Idag bjuder vi på vårt recept på friterade fläderblommor som serveras tillsammans med rabarbersirap och vaniljglass!
Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!
Oftast vill vi hålla det superenkelt på midsommar men ibland kan det vara roligt att lyxa till det lite. Isad jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor och harsyra är ljuvligt gott och faktiskt inte särskilt svårt att göra. Det blir extra effektfullt att lägga upp pärlorna, harsyra och en kula glass vackert i en djuptallrik – för att sedan hälla upp den iskalla soppan framför dina gäster. Imponerande vackert och gott!
Foto Helen Pe
English trifle är en klassisk brittisk dessert. Det roliga med den är att man kan göra den med i princip vilka smaker som helst. Grunden är oftast skivad sockerkaka, vaniljkräm och vispad grädde som man smaksätter med frukt, choklad och nötter. Variationerna är oändliga. Här bjuder vi på en midsommar-inspirerad trifle.
Vi har använt en glasform som rymmer 2,5 liter. Receptet utgår ifrån den men ni kan använda en mindre form och bestämma mängderna på de olika fyllningar själv. Hinner ni inte baka en egen rulltårta går det utmärkt att köpa färdig.
En snabb och läcker smördegspaj med vaniljkräm, färska bär och frukt. Perfekt att njuta av under semestern!
Gud va vi älskar hallon. Och både har turen att ha vildhallon som växer i våra trädgårdar. Efter vi har ätit oss mätta på dem brukar vi baka denna kaka. Den är ljuvligt god – och eftersom den bakas på både jäst och bakpulver har den en riktig härlig konsistens.
En len, syrlig och söt cheesecake med crunchy topping som passar perfekt att göra i förväg då den ska helst stå i kylen över natten.
Foto: Lisa Björner