Värm ugnen till 175 grader.
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
3.
Vispa smör och socker poröst.
4.
Vispa i äggulorna, en i taget. Vispa sedan i det hela ägget.
5.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
6.
Bred ut smeten i formen och strö över jordgubbarna.
7.
Lägg äggvitorna och ättikspriten i en ren bunke och vispa skummiga.
8.
Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng.
9.
Bred den jämt över kaksmeten.
10.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 – 45 minuter.
11.
Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
12.
Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
4 äggulor
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
ca 225 g jordgubbar
4 äggvitor
1/2 tsk ättiksprit
2 dl strösocker