back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Jordgubb- och maräng­rutor

  • 20-24 rutor

När du har ätit dig mätt på färska jordgubbar kan du baka dessa goda jordgubb- och marängrutor. Här får du nämligen allt i ett – de sötsyrliga jordgubbarna i en mjuk sockerkaka toppad med en seg och lite krispig maräng. Kan det bli bättre!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.

3.

Vispa smör och socker poröst.

4.

Vispa i äggulorna, en i taget. Vispa sedan i det hela ägget.

5.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.

6.

Bred ut smeten i formen och strö över jordgubbarna.

7.

Lägg äggvitorna och ättikspriten i en ren bunke och vispa skummiga.

8.

Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng.

9.

Bred den jämt över kaksmeten.

10.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 – 45 minuter.

11.

Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.

12.

Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

Ingredienser

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

4 äggulor

1 ägg

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk mjölk

ca 225 g jordgubbar

Maräng

4 äggvitor

1/2 tsk ättiksprit

2 dl strösocker

Midsommardesserter

Här bjuder vi på våra bästa midsommardesserter!