back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber- och ananas­paj

  • 10-12 bitar

Idag bjuder vi på ett ”gammalt” men väldigt populärt recept på en ananaspaj från vår första bok ”Två systrars söta” där vi har lagt till lite rabarber. Sötman från ananasen och syrligheten från rabarber resulterar in en ljuvlig smaksensation. Av våra recept är faktiskt detta av ett av de mesta bakade!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm.

3.

Rör ihop rabarber, ananas, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget.

4.

Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 30 minuter.

5.

Den får inte gräddas längre för då blir den inte seg och god!

Ingredienser

Pajdeg

150 g smör

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

Fyllning

1 1/2 dl krossad och avrunnen ananas

1 medelstor rabarberstång, riven

2 dl crème fraîche

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg