back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Friterade fläder­blommor med rabarber­sirap

  • 12 klasar

Fläder är riktigt gott och det finns mycket härligt man kan använda dessa aromatiska blommor till förutom den vanliga saften. Idag bjuder vi på vårt recept på friterade fläderblommor som serveras tillsammans med rabarbersirap och vaniljglass!

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra rabarbersirapen. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Värm så att sockrets lösts upp, koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter. Sila genom en nätsil. Låt svalna.

2.

Blanda vetemjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i ägget och vattnet och blanda till en jämn smet.

3.

Värm olja i en kastrull till 180 grader. Doppa en klase i smeten och lägg försiktigt ner till oljan. Fritera tills klasen blir fin gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med alla fläderblomsklasar.

4.

Servera direkt med vaniljglass och rabarbersirap.

Ingredienser

Ingredienser

12 klasar fläderblommor

Neutral olja till fritering

Frityrsmet

1 dl vetemjöl

1 dl maizena

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 ¼ dl kolsyrat vatten

1 nypa salt

Rabarbersirap

250 g rabarber

2 ½ dl strösocker

1 dl vatten

Till servering

Vaniljglass