back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

No Bake Cheesecake med rabarber

  • 10-12 bitar

Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). Perfekt sommardessert.

Foto: Lisa Björner

Hur

Gör så här

1.

Klipp ut bakplåtspapper i samma storlek som botten på en bakform (ca 25 cm) med löstagbarbotten. Lägg pappret i botten av formen.

2.

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Rör ihop med kanel och det smälta smöret. Tryck ut degen i formen och ställ i kylskåpet.

3.

Vispa ihop cream cheese, socker, vaniljsocker, citronsaft- och skal. Vispa grädden tills den formar mjuka toppar. Vänd ner i krämen. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och och ställ in i kylskåpet över natten.

4.

Skär eller skala tunna och långa remsor av rabarberskalet, gärna med mandolin eller vass osthyvel. Koka vatten och socker tills sockret har lösts upp. Låt sjuda. Lägg ner några rabarberremsor åt gången i ca 30 sekunder. Ta upp och lägg på ett bakplåtspapper.

5.

Ta ut cheesecaken från kylskåpet. Dra med en kniv längs insidan av kanten på formen. Ta ut kakan från formen. Lägg rabarberremsorna omlott snyggt ovanpå kakan. Klipp bort överflödig rabarber runtom kanten.

Ingredienser

Pajbotten

200 g digestivekex

100 g smör

Fyllning

1/2 tsk kanel

500 g Philadelphiaost eller annan cream cheese

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citron

1 tsk rivet citronskal

4 dl vispgrädde

3 - 4 rabarberstjälkar

2 dl vatten

1 dl socker