back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad­doppad pavlova med grädde och jordgubbar

  • 4-6 portioner

Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 150 grader.

2.

Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett hårt skum.

3.

Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng.

4.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng.

5.

Sänk värmen till 100 grader. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen, med luckan på glänt.

6.

Smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.

7.

Vispa grädden.

8.

Fyll varje pavlova med lite grädde och sedan jordgubbar. Garnera med färsk mynta och ätbara blommor.

Ingredienser

Ingredienser

3 äggvitor

1 krm ättiksprit

1 1/2 dl strösocker

100 g choklad

2 - 3 dl vispgrädde

ca 200 g jordgubbar, halverade

färsk mynta och ätbara blommor till garnering