Vi älskar rabarber och kommer därför ösa på med en massa rabarberrecept här på bloggen. Vi kan ju liksom inte låta bli – de är ju så fantastiskt goda – och det finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Idag bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till frukost, mellis eller dessert! Vi toppar den med en crunchy strössel på havregryn, nötter och kokos. Gudomligt gott!
En läcker rätt med grillade räkspett som serveras med en smakrik Black Garlic majonnäs och kryddig chiliolja. Perfekt för sommargrillningen!
Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!
En fräsch och somrig variant av smörgåstårta med lax, räkor och pepparrot. Perfekt som lättare huvudrätt vid en bröllopsbjudning eller som matigare förrätt vid sittande middag. Kan även serveras som lunch en solig sommardag.
Vi lyxar till en kladdkaka och gör den lite högre och toppar med pistagenötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakritskarameller, hackade Snickers eller Daim eller marshmallows.
Foto Anna Kern
Gör så här:
Under de lite kallare sommardagarna brukar vi passa på att baka lite så vi har fika under de varma dagarna. För dessa dagar vill man ju spendera på stranden och gärna med lite gofika. Dessa citrongrottor med lemon curd och jordgubbar är en favorit.
Detta recept är ett perfekt sätt att ta tillvara på överbliven kokt potatis.
En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.
Foto: Lisa Björner
Rädisorna älskar vi att äta i all sin enkelhelt med en god dip – som te x denna misodip. Vill man få bort lite av det beska i rädisan kan man lägga den i blöt ett tag.
En härlig nässelrisotto med förvällda nässlor och parmesanost.
Foto Lisa Björner
Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). Perfekt sommardessert.
Foto: Lisa Björner