• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Grillade melanzane parmigiana mackor

Grillade melanzane parmigiana mackor

Idag åker grillen fram och mackor ska grillas! Men inte vilken macka som helst - utan vi gör en en mack-variant av den kända italienska melanzane alla parmigiana. Se till att ha några servetter till hands då denna macka är härligt mojsig och kladdig.

Nässelrisotto

Nässelrisotto

En härlig nässelrisotto med förvällda nässlor och parmesanost.


Foto Lisa Björner

Rabarberbullar i ugnsform

Rabarberbullar i ugnsform

Dessa sötsyrliga bullar är lite härligt kletiga med både rabarberfyllning och glasyr. Vill du enkelt göra egen rabarbersylt hittar du receptet här!

Foto: Lisa Björner

Vit gazpacho med ramslöks­olja

Vit gazpacho med ramslöks­olja

Vit gazpacho, eller ”ajo blanco” – en fräsch kall spansk soppa som även går utmärkt att servera varm. Här har vi adderat en svensk touch genom att ringla över ramslöksolja. Får du inte tag i ramslök kan du byta ut den mot gräslök.

Foto Lisa Björner.

Detta recept har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat

Ravioli fylld med ricotta & äggula med brynt salviasmör

Ravioli fylld med ricotta & äggula med brynt salviasmör

Det blir en härlig överraskning för gästerna när de skär i raviolin och ut rinner en krämig äggula. Denna rätt passar fint som en förrätt.

Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto

Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto

Kirskål växer oftast i stora mängder och passar därför att göra pesto utav. Plocka gärna när bladen är späda.

Foto Lisa Björner

 

 

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!

Frasiga morot- och zucchini­plättar

Frasiga morot- och zucchini­plättar

Dessa morot- och zucchiniplättar är busenkla att göra – och supergoda förstås. Barnen älskar när vi serverar dem i pitabröd med sallad, feta och någon god röra medan vi tycker de är även goda som de är – serverad endast med lite sallad och kanske någon god vitlöksyoghurt. Ibland dyker de även upp som tillbehör till någon kyckling- eller kötträtt. En mångsidig rätt helt enkelt!

Smör med rivna rädisor, krasse och citronzest

Smör med rivna rädisor, krasse och citronzest

Rädisor är en av de första vårprimörerna - och är populära att doppa i smör. Här river vi istället ner dem i smöret tillsammans med lite krasse och citronzest.




Bubblig och fräsch campari- & apelsincocktail

Bubblig och fräsch campari- & apelsincocktail

Det bästa med denna cocktail är att det finns en alkoholfri variant som är lika god! Istället för campari använder du San Bitter som finns att köpa på Systembolaget.

Foto Lisa Björner