back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Jordgubbs­paj med limekräm

  • 10-12 bitar

En smakupplevelse av varm jordgubbspaj med syrlig limekräm som framhäver jordgubbarnas sötma

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform

2.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.

3.

Bred ut smeten i pajformen.

4.

Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.

5.

Grädda pajen i 35–40 minuter.

6.

Gör i ordning limekrämen genom att röra ihop créme fraiche, florsocker och limeskal.

7.

Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 liter jordgubbar

ca 50 g smör

ev kokosflingor

Limekräm

3 dl crème fraiche

2 - 3 msk florsocker

rivet skal från 1 lime