Om Systrarna Eisenman
Vi är Lisa och Monica Eisenman – svensk-amerikanska systrar, matentreprenörer, kokboksförfattare och grundare av The Cookbook Café. I över 20 år har vi arbetat tillsammans inom mat, bakning och receptutveckling. Vår gemensamma passion för genuina smaker, matglädje och kreativt skapande är drivkraften bakom allt vi gör.
Tillsammans har vi gett ut åtta kokböcker som sålts i över 250 000 exemplar och uppmärksammats både nationellt och internationellt. 2019 belönades vi med ”Stora Matbloggspriset” samt Gastronomiska Akademiens utmärkelse Guldpenna. Parallellt med vårt arbete som kokboksförfattare skapar vi inspirerande mat- och bakinnehåll för Sveriges största mattidningar, vår blogg och sociala medier, samt samarbetar med en rad ledande varumärken inom mat, dryck och livsstil.
Vår resa började med det populära caféet och kokbokshandeln The Cookbook Café i Stockholm – en plats där vi kombinerade våra stora intressen: matlagning, bakning, kokböcker och möten mellan människor. Verksamheten inkluderade även catering vilket lade grunden till vårt breda och kreativa kulinariska arbete idag.
Med rötter i USA och Sverige, och erfarenheter från att ha bott i Etiopien, Spanien och Frankrike, bär vi med oss influenser från många olika matkulturer. Detta präglar både våra recept och vårt sätt att arbeta – öppet, nyfiket och inkluderande.
Vår filosofi är att skapa smakrika, vackra recept som väcker matglädje, inspirerar och bjuder in till nya smakupplevelser

