back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Tartlette med jordgubbar, mandel­massa, kokos­chips och glass

  • 4 portioner

Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut litegrann.

3.

Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

4.

Riv mandelmassan och fördela mitt på smördegen. Pensla kanterna med det vispade ägget.

5.

Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.

6.

Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.

7.

Lägg på tartletterna och strö över kokoschips.

8.

Garnera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Ingredienser

2 smördegsplattor á 85 g

50 g mandelmassa

1 ägg, lättvispat

ca 200 g jordgubbar

3/4 dl rostade kokoschips

mynta eller citronmeliss till garnering

vaniljglass