Värm ugnen till 200 grader.
Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut litegrann.
3.
Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
4.
Riv mandelmassan och fördela mitt på smördegen. Pensla kanterna med det vispade ägget.
5.
Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
6.
Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.
7.
Lägg på tartletterna och strö över kokoschips.
8.
Garnera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt med en kula vaniljglass.
2 smördegsplattor á 85 g
50 g mandelmassa
1 ägg, lättvispat
ca 200 g jordgubbar
3/4 dl rostade kokoschips
mynta eller citronmeliss till garnering
vaniljglass