back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pannacotta­paj med jordgubbar

  • 8-10 bitar

En somrig och god paj som kan göras i förväg – så slipper du stressa på midsommarafton eller sommarfesten. Dekorera gärna med ätbara blommor.

Hur

Gör så här

1.

Kör digestivkex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.

2.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.

3.

Mixa jordgubbarna med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese, jordgubbspurén och vaniljsocker i grädden. Vispa till en slät kräm och häll ner i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med jordgubbar och ätbara blommor.

Ingredienser

Pajdeg

12 digestivekex

75 g smält smör

Fyllning

3 dl vispgrädde

3 gelatinblad

1 dl strösocker

250 g jordgubbar

200 g philadelphiaost eller annan cream cheese

1 tsk vaniljsocker

Till garnering

½ liter jordgubbar

Ätbara blommor (t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes) till garnering