Kör digestivkex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
1.
Kör digestivkex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
3.
Mixa jordgubbarna med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese, jordgubbspurén och vaniljsocker i grädden. Vispa till en slät kräm och häll ner i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med jordgubbar och ätbara blommor.
12 digestivekex
75 g smält smör
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 dl strösocker
250 g jordgubbar
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 tsk vaniljsocker
½ liter jordgubbar
Ätbara blommor (t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes) till garnering