Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Cheddarpaj

Denna cheddarpaj är både enkel och god. Tid: ca 1 timmeAntal: ca 8 bitar Ingredienser: Pajdeg 125 g smör 3 dl vetemjöl ¼ tsk salt 1 msk iskallt vatten Fyllning 3 ägg 2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 300 g cheddarost 1/2 tsk salt 1 nypa svartpeppar färska örter och skott till garnering Gör så … Continued

Vegetariskt
0

Brytbröd i form av en kräfta

Dags för kräftskiva. Vissa rätter serverar vi alltid utan undantag och utan att ändra – men just brödet tycker vi är kul att variera när vi äter kräftor. Att forma degen som en kräfta är ett festligt och roligt sätt att bjuda på det. Tänk dock på att degen ska jäsa i 4 timmar – … Continued

Bakat
0

Creole crawfish boil med potatis, majskolvar och korv

En äkta amerikansk crawfish boil med kryddigt kokta kräftor, majs, potatis och smakrika korvar. En härligt stökig och gemytlig rätt att servera på ett bord där alla får plocka det de vill ha. Foto Lisa Björner Antal: 6-8 portioner Ingredienser: 3 kg kräftor ca 10 liter vatten 1,2 kg röd potatis 2 gula lökar 1 … Continued

Amerikansk
0

Ceviche med vatten­melon

Ceviche är en peruansk rätt där fisk marineras i bl a citrussaft. Här har vi valt att blanda den med vattenmelon – vars sötma matchar perfekt med syran och hettan i cevichen. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas in först i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter. … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Smördegs­paj med vanilj­kräm, färska bär och frukt

En snabb och läcker smördegspaj med vaniljkräm, färska bär och frukt. Perfekt att njuta av under semestern! Antal: ca 6 bitar Ingredienser: 1 rulle á 250 g smördeg 1 lättvispat + 1 tsk vatten ägg 1 msk strösocker Vaniljkräm 3/4 dl strösocker 2 1/2 msk Maizena majsstärkelse en nypa salt 3 äggulor 2 1/2 dl … Continued

Bakat
0

Jamaikansk grillad majs med jerk-majonnäs och rostad kokos

Vi älskar att grilla majs – och även om det är supergott i all sin enkelhet med bara lite smör och salt så det även roligt och gott att ibland variera sig lite. Här gör vi en variant med den spännande jamaikanska kryddblandingen ”jerk spice”. Även om det finns många varianter så innehåller kryddblandningen alltid … Continued

På grillen
0

Hallonkaka med smörkräm

Gud va vi älskar hallon. Och både har turen att ha vildhallon som växer i våra trädgårdar. Efter vi har ätit oss mätta på dem brukar vi baka denna kaka. Den är ljuvligt god – och eftersom den bakas på både jäst och bakpulver har den en riktig härlig konsistens. Foto Helen Pe Antal: 10-12 … Continued

Bakat
0

Cobb Salad

Cobb salad är en typisk amerikansk sallad där ingredienserna som består utav kyckling, roquefortost, tomat, bacon, ägg och avokado läggs var för sig på en salladsbädd och sen serveras med en god vinaigrette. Namnet kommer från en restaurangägare som hette Cobb, som sent en kväll slängde ihop en massa rester till en sallad. Antal: 4 … Continued

Amerikansk
0

Portobelloburgare med kimchi och stekt ägg

En spännande variant på vegoburgare som toppas med smakrik och lite het kimchi och stekt ägg. Recept på hembakade hamburgerbröd hittar du HÄR!Recept har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat. Foto Lisa Björner Antal: 4 burgare Ingredienser: 4 portabellosvampar 1 msk rapsolja 4 ägg ½ dl majonnäs 4 salladsblad 4 hamburgerbröd ca 3 … Continued

Middag
0

Sotad salladslök

Sotad salladslök är ett enkelt sätt att lyfta smaken på din rätt – mild, söt och med en lätt rökig ton blir den ett fantastiskt tillbehör till både sallader, grillat eller som en smakrik detalj i en förrätt. Perfekt under sommarens varma dagar när grillen ändå är igång! Tid: ca 15 minuterAntal: 2–4 portioner som … Continued

På grillen
0

Sallad med jordgubbar, mozzarella, sparris och prosciutto

När solen skiner och temperaturen stiger finns det inget bättre än en fräsch sommarsallad. Den här kombinationen med jordgubbar, mozzarella, sparris och prosciutto är både lätt, smakrik och perfekt för varma, soliga dagar. Tid: Antal: Ca 4 portioner Ingredienser: 250 g sparris 2 mozzarella 70 g prosciutto 70 g blandsallad 400 g jordgubbar, halverade Ca … Continued

Sallad
0

Arnold Palmer

En läskande och svalkande alkoholfri drink bestående av iste och lemonad.Arnold Palmer var en amerikansk golfare som alltid beställde iste blandat med lemonad – därav namnet. Hans preferens var 3 delar osötat te till 1 del lemonad. Ni får förstås blanda till den precis som ni vill! Det enda vi kräver att ni serverar den … Continued

Dryck
0

Bulgur- och spenat­sallad med jord­gubbar och ädelost

Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad! Antal: 4 portioner Ingredienser: 1/2 dl bulgur 1/2 rödlök … Continued

Sallad
0

Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños

Chorizoburgare med paprikamajo och picklad rödlök med jalapeños är en smakrik och kryddig burgare som passar perfekt till grillen. Den saftiga chorizon kombineras med krämig paprikamajonäs, syrligt picklad rödlök och jalapeños med chili och lime för en balanserad och het smakupplevelse. Ett enkelt och gott burgarrecept för dig som vill laga något med extra sting. … Continued

Kött
0

Grillad roman­sallad med pancetta, ört­krutonger, ägg och Caesar­dressing

En annorlunda variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen grillas och serveras med pancetta, örtkrutonger, ägg och Caesardressing. Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 romansallad 3-4 skivor lantbröd 2 msk olivolja ½ tsk örtsalt 3 ägg ca 150 g pancetta flingsalt nymalen svartpeppar Ceasardressing 1 äggula 1 liten vitlöksklyfta 1-2 sardellfiléer 1 msk färskpressad citron några … Continued

På grillen
0

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör. Antal: 4-6 portioner Ingredienser: 4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka) 1/2 msk olivolja 2 msk honung 2 msk färskpressad citron 1/2 … Continued

På grillen
0

Grillad majs med brynt vitlöks­smör, feta och picklad chili

En favorit i repris. En av de godaste rätterna skapad av Monica. Serveras med grillad majs, brynt vitlökssmör, feta och picklad chili. Och ja, vitlöken ska koka så länge. Då blir den riktig härlig karamelliserad och söt… Antal: 6 portioner Ingredienser: 6 majskolvar (helst färska) 150 g smör 4-5 vitlöksklyftor 150 g feta, smulad 1 … Continued

Sallad
0

Sallad med varm­rökt lax, färsk­potatis, sparris och örtkräm

På sommaren är vi ofta sugna på fräscha sallader som man kan snabbt och enkelt sätta ihop – och slippa stå för mycket i köket när sol och bad kallar. Dagens somriga sallad är fantastiskt god och passar lunch som middag, vardag som fest! Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 400-500 g varmrökt lax … Continued

0

Cheesecakerutor med hallon toppad med havresmul

Dessa läckra cheesecakerutor med hallon är en perfekt kombination av krämig cheesecake och frisk bärsmak. Toppade med ett krispigt havresmuldeg får den en underbar textur. Perfekt för fika eller som en söt avslutning på middagen! Foto Helen Pe Tid: ca 1 timme 10 minuterAntal: 14 rutor Ingredienser: 6 dl vetemjöl 2 ½ dl strösocker 1 … Continued

Okategoriserade
0

Crostini med chèvrekräm och syltade jordgubbar

Sötma möter syra i denna eleganta förrätt: krispiga crostini toppas med len chèvrekräm och syrliga syltade jordgubbar. En smakrik kombination där den krämiga ostens sälta balanseras av bärets friska fruktighet – perfekt som aptitretare eller till sommarens mingel. Tid: Antal: 12 stycken Ingredienser: 1/2 dl ättiksprit (12%) 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vatten … Continued

Förrätt
0

Grillspett med biff och piementos de padrón samt chimichurri

Själva namnet chimichurri har gett upphov till många historier och teorier om varifrån det kommer. En sak dessa teorier har gemensamt är att ordet skulle vara en förvrängning av ett engelskt uttryck, till exempel ”give me curry” eller namnet Jimmy Curry. Men tro för guds skull inte att såsen har någon koppling till det milda … Continued

På grillen
0
1 2 3 4 5 6 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt