Nypon är rätt tåliga mot kylan och än kan man hitta dem på buskarna – även om bladen har fallit av. Passa på då och gör dessa ljuvliga nyponinkokta päron med amarettogrädde.
”Tager vad man haver” gäller för denna paj. Här har vi skördat päron, äpple, nektariner, hallon, blåbär och björnbär
Har ni någonsin ätit upp kakdegen innan den har gräddats? Då vet ni hur gott det är… Här gör vi glass-sandwich med chocolate chip cookie-deg.
Foto: Lisa Björner
En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar.
Istället för att grädda denna kaka i ugnen så ångar man den istället i en kastrull. Resultatet blir en luftig och saftig kaka. Om du inte har en ånginsats (det funkar ej med sådana som har ett handtag i mitten så du ska kunna ställa bakformen på den) så kan du istället ställa en mindre skål i botten av kastrullen som du sedan ställer formen på. Tänk på att formen måste få plats under locket på kastrullen.
Foto: Lisa Björner
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.
Gud va vi älskar hallon. Och både har turen att ha vildhallon som växer i våra trädgårdar. Efter vi har ätit oss mätta på dem brukar vi baka denna kaka. Den är ljuvligt god – och eftersom den bakas på både jäst och bakpulver har den en riktig härlig konsistens.
En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god.
Ett litet annorlunda och roligt sätt att servera pizza är att servera den som en dessert. Här har vi täckt pizzadegen med färskost och bär. Perfekt nu när man kan skörda i trädgård och skog.
En recept på världens godaste hallongrottor som passar perfekt att ta med till stranden under sommarlovet.
Den här måste alltså vara världens snabbaste sommardessert. Den är lite som en no-bake American cheesecake på burk. Och dessutom så ljuvlig god!
Det här är kanske världens enklaste dessert! Det enda du behöver är grädde, socker, citron och vaniljsocker. Du kan äta den bara som den är eller toppa den med frukt. En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. Vi vet, det låter inte så gott. Men den moderna desserten (som är vansinnigt god ) har samma princip – grädde som värms och sedan blandas med syra, dvs citron. Grädden skär sig inte utan blir istället tjock och krämig när man låter den stå i kylskåpet i några timmar.