En riktig dekadent och barnsligt god dessert! Antingen kan man lägga upp och servera på assietter eller låta alla använda kex för att skopa upp den goda geggan.
Foto Helen Pe
När du har ätit dig mätt på färska jordgubbar kan du baka dessa goda jordgubb- och marängrutor. Här får du nämligen allt i ett – de sötsyrliga jordgubbarna i en mjuk sockerkaka toppad med en seg och lite krispig maräng. Kan det bli bättre!
Vi älskar rabarber och kommer därför ösa på med en massa rabarberrecept här på bloggen. Vi kan ju liksom inte låta bli – de är ju så fantastiskt goda – och det finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Idag bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till frukost, mellis eller dessert! Vi toppar den med en crunchy strössel på havregryn, nötter och kokos. Gudomligt gott!
Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!
Du kommer få mer sylt än vad du behöver – men det är bara att hälla upp i en väl rengjord burk och förvara svalt.
Fotograf Helen Pe
Chokladdoppade mintkarameller är enkla och snabba att göra, men smakar som om de kommer från ett exklusivt konditori. Perfekta när du vill imponera utan krångel!
En härlig kombination av vaniljyoghurtglass och jordgubbssorbet i glasspinnar. Perfekt för sommardagar!
Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.
Fläder är riktigt gott och det finns mycket härligt man kan använda dessa aromatiska blommor till förutom den vanliga saften. Idag bjuder vi på vårt recept på friterade fläderblommor som serveras tillsammans med rabarbersirap och vaniljglass!
Under de lite kallare sommardagarna brukar vi passa på att baka lite så vi har fika under de varma dagarna. För dessa dagar vill man ju spendera på stranden och gärna med lite gofika. Dessa citrongrottor med lemon curd och jordgubbar är en favorit.
Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). Perfekt sommardessert.
Foto: Lisa Björner
Idag delar vi med oss av kanske världens enklaste dessert – en ljuvlig god, krämig, söt och syrlig Lemon Posset (ja ja, vi säger så rätt ofta men detta recept är verkligen busenkelt). En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. Vi vet, det låter inte så gott. Men den moderna desserten (som är vansinnigt god ) har samma princip – grädde som värms och sedan blandas med syra, dvs citron. Grädden skär sig inte utan blir istället tjock och krämig när man låter den stå i kylskåpet i några timmar.
Färskost “board” med frukt, chokladägg och mördegskakor
Tid: 40 minuter + 1 timme kylning
Det har länge varit en trend att göra “butter boards”. Här gör vi istället en söt variant där vi toppar färskostkräm med citrusfrukt och krossade chokladägggodis. Allt detta goda “skopar” man sedan upp med en söt kaka, som t ex mördegskakor.