• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len.

Hallonglass med mini-maränger, kaksmul och hallonpärlor

Hallonglass med mini-maränger, kaksmul och hallonpärlor

En imponerande vacker dessert att servera till årets sista middag. Det fina med den är att, om vill du hålla det riktigt enkelt men ändå imponera, kan du köpa färdiga maränger och glass. Då behöver du bara göra hallon-pärlorna.

Foto: Helen Pe

Blana - Messmörsgrädde

Blana - Messmörsgrädde

Blana eller mesefil (beroende var i landet du bor) är något så enkelt som messmör blandat med vispad grädde. Traditonellt äts den bland annat på tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, te x till skinkan eller köttbullarna. Personligen tycker vi att den passar bäst som dessert tillsammans med lite frukt - och kommer definitivt serveras hos oss på julafton!

Maränger med choklad och dulce de leche

Maränger med choklad och dulce de leche

Dulce de leche är kondenserad mjölk som har fått koka ner till en tjock kolakräm – och finns numera att köpa i alla livsmedelsbutiker. Servera dessa maränger som de är – eller gör en dessert utav dom genom att toppa med t ex grädde, glass, banan eller bär.

Foto: Lisa Björner

Päron inkokta i nypon med Amarettogrädde

Päron inkokta i nypon med Amarettogrädde

Nypon är rätt tåliga mot kylan och än kan man hitta dem på buskarna – även om bladen har fallit av. Passa på då och gör dessa ljuvliga nyponinkokta päron med amarettogrädde.

Skörde­galette med frukt och bär

Skörde­galette med frukt och bär

”Tager vad man haver” gäller för denna paj. Här har vi skördat päron, äpple, nektariner, hallon, blåbär och björnbär

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

Passa på när citrusfrukter är i säsong och gör denna fräscha dessert.

Foto Lisa Björner

Citronsufflé med sorbet och kanderade citronskal

Citronsufflé med sorbet och kanderade citronskal

Vi gör denna härliga ”retro-dessert” med citron – men lyckas du hitta (eller göra själv) någon annan citrussorbet så använd gärna den smaken. Byt då ut de kanderade skalen och de rivna skalen i sorbeten till den citrusfrukten. Tänk på att sufflén måste göras ”à la minute”, dvs precis när den ska serveras.

Foto Helen Pe

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta.

Chokladdoppade bananmumier

Chokladdoppade bananmumier

Tycker man det blir väl mycket godis under Halloween så kan man göra dessa busiga och lite ”nyttigare” chokladdoppade mumier. Dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen!

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Choklad- och zucchinibrownie med fudgekräm

Choklad- och zucchinibrownie med fudgekräm

Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god.