Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Veckomeny 46 – 2025

Test veckomeny

Veckomeny
0

Rabarber­kräm med havre- och nötströssel

Vi älskar rabarber och kommer därför ösa på med en massa rabarberrecept här på bloggen. Vi kan ju liksom inte låta bli – de är ju så fantastiskt goda – och det finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Idag bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till … Continued

0

Citron­grottor med lemon curd och jordgubbar

Under de lite kallare sommardagarna brukar vi passa på att baka lite så vi har fika under de varma dagarna. För dessa dagar vill man ju spendera på stranden och gärna med lite gofika. Dessa citrongrottor med lemon curd och jordgubbar är en favorit. Antal: ca 18 stycken portioner Ingredienser: 200 g smör 1 dl … Continued

0

Grillade räkspett med Black Garlic majonnäs och chiliolja

En läcker rätt med grillade räkspett som serveras med en smakrik Black Garlic majonnäs och kryddig chiliolja. Perfekt för sommargrillningen! Antal: 12 spett portioner Ingredienser: 1 kg svenska räkor, storlek 70/90 (eller större som kan hittas i lösvikt) 
2 msk olja 1 dl matolja 2 tsk sesamolja 1 msk torkade chiliflingor 1 vitlöksklyfta, skalad och … Continued

0

Krispigt stekt potatis med ramslök

Detta recept är ett perfekt sätt att ta tillvara på överbliven kokt potatis. Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g kokt potatis 50 g ramslök ca 3/4 dl olivolja 1 tsk rivet citronskal en skvätt citronsaft 1/2 dl gräddfil flingsalt och svartpeppar rapsolja till stekning Gör så: Skär potatisen i mindre bitar. Stek … Continued

0

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat! Rabarber- och vit chokladkladdkaka Antal: 10-12 bitar Ingredienser: 150 g vit blockchoklad 150 g smör 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker … Continued

Bakat
0

Ört­marinerad fläskfilé med rabarber, betor och chèvre

En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.Foto: Lisa Björner Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g fläskfilé 25 g smör 2 msk olivolja 3 dl hårt packad färsk basilika 2 msk hackad rosmarin 3 msk repad timjan 1 msk hackad salvia 1-2 msk olivolja ½ tsk … Continued

0

Mini-smörgås­tårtor

En fräsch och somrig variant av smörgåstårta med lax, räkor och pepparrot. Perfekt som lättare huvudrätt vid en bröllopsbjudning eller som matigare förrätt vid sittande middag. Kan även serveras som lunch en solig sommardag. Antal: ca 12 portioner portioner Ingredienser: 9 skivor landgångsbröd ca 500 g varmrökt lax 200 g Philadelphia cream cheese 1/2 citron … Continued

0

Rädisor med krämig misodip

Rädisorna älskar vi att äta i all sin enkelhelt med en god dip – som te x denna misodip. Vill man få bort lite av det beska i rädisan kan man lägga den i blöt ett tag. Ingredienser: 1 knippe rädisor 1 dl crème fraiche 1 dl majonnäs ca 1 msk vit misopasta en nypa … Continued

0

Kladdkaka deluxe

Vi lyxar till en kladdkaka och gör den lite högre och toppar med pistagenötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakritskarameller, hackade Snickers eller Daim eller marshmallows.Foto Anna Kern Gör så här: Tid: Antal: 8 – … Continued

0

Nässelrisotto

En härlig nässelrisotto med förvällda nässlor och parmesanost.Foto Lisa Björner Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 schallotenlök 1 msk smör 3 – 4 msk olivolja 4 dl arborio- eller carnaroliris 2 dl torrt vitt vin ca 1 1/2 liter varm höns- eller grönsaksbuljong 1 dl hackade och förvällda nässlor ca 2 1/2 dl riven parmesan … Continued

0

No Bake Cheesecake med rabarber

Är ni trötta på att baka rabarberpaj? Då tycker vi ni ska prova denna No bake cheesecake med rabarber (den behöver dvs inte gräddas). Perfekt sommardessert.Foto: Lisa Björner Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 200 g digestivekex 100 g smör 1/2 tsk kanel 500 g Philadelphiaost eller annan cream cheese 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker … Continued

0

”Dra isär” kanelbulle­­limpa

Ett fint och annorlunda sätt att göra kanelbullar är denna limpa där man vid servering drar av lager efter lager av kanelbullen. Här har vi fyllt med en smör- och kanelsockerblandning. Men byt gärna ut kanel mot t ex kardemumma eller mer vaniljsocker. Det kan även vara gott att fylla med mandelmassa eller nutella. Och … Continued

0

Rabarber-coleslaw

Oftast använts rabarber i bakverk, saft och sylt – men den passar även utmärkt i ”vanlig” matlagning. Har har vi gjort en fräsch och syrlig cole slaw med rabarber – som passar perfekt till grillat. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 100 g rabarber 2 morötter 1 liten rödlök 3 dl strimlad vitkål 2 dl strimlad … Continued

0

Filodegs­­paj med potatis, Gruyère och sparris

Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg. Antal: ca 8 bitar portioner Ingredienser: 2 gula lökar 2 msk smör 200 g potatisar 8 ark filodeg 50 g smör, smält 50 g Gruyère-ost, riven 1 knippe färsk sparris Salt och peppar Gör så: Värm ugnen … Continued

0

Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto

Kirskål är en av våra vanligaste (och svårast att bli av med) ogräs. Skörda när de är späda och använd i allt där man annars skulle använda spenat. Kirskål växer oftast i stora mängder och passar därför att göra pesto utav. Plocka gärna när bladen är späda. Foto Lisa Björner Tid: Antal: 1 pizza portioner … Continued

0

Flädermarängsnittar med rabarbersylt

Du kommer få mer sylt än vad du behöver – men det är bara att hälla upp i en väl rengjord burk och förvara svalt.Fotograf Helen Pe Tid: Antal: ca 15 kakor portioner Ingredienser: 150 g kylskåpskallt smör 2 msk strösocker 3 dl vetemjöl ca 3/4 dl rabarbersylt 1 ½ dl outspädd flädersaft 1 äggvita … Continued

0

Krämig sparris­soppa med havs­korall och ramslöks­olja

Idag bjuder vi på en härlig krämig sparrissoppa med havskorall och ramslöksolja. Får du inte tag på ramslök kan du prova att byta ut den mot t ex löktrav som i princip finns att plock i vilken trädgård eller park som helst. Det går även bra att använda klassisk pesto om man så vill – … Continued

0

Isbergs­sallad med feta och citron

Denna sallad, som en väninna serverade mig, är så löjligt enkel – men genialisk i all sin enkelhet. Jag har aldrig varit så förtjust i sallader men denna krispiga fräscha sallad med sältan från fetan tillsammans med syran från citronen serverar jag i princip till alla rätter jag lagar. Man kan självfallet tillsätta mera grönsaker … Continued

0

Äggröra med löktrav

En enkel och smakrik äggröra med löktrav som ger en lätt smak av lök. Här toppar vi med löktrav på slutet då den kommer bäst till sin rätt när den inte värms upp.Tips! Plocka inte löktrav vid vägkant och se till att alltid skölja först. Antal: 1 portion portioner Ingredienser: 4 ägg ca 25 g … Continued

0

Torskrygg med grillad sparris och hollandaise­sås

I detta recept rimmar vi först torskryggen för att sedan ånga den. Den blir då mjäll och riktigt fin i smaken. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g torskrygg 30 g per liter vatten salt 4 vitpepparkorn 1 lagerblad ca 20 grön sparris Körvel eller annat kryddgrönt till garnering 250 g smör 3 äggulor 2 … Continued

0
1 2 3 4 5 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt