Vårt senaste recept
Cashew- och karamell ”clusters” med choklad
Choklad, nötter och karamell – kan ni tänka er en bättre kombination! Försvinnande goda är dessa kan vi lova, så det blir nog ett antal satser av dessa innan självaste julafton. Tid: ca 30 minuterAntal: ca 24 st portioner Ingredienser: 250 g cashewnötter, osaltade och rostade 50 g smör 1 dl vispgrädde 1 ½ dl … Continued
Om Systrarna Eisenman
Vi är Lisa och Monica Eisenman – svensk-amerikanska systrar, matentreprenörer, kokboksförfattare och grundare av The Cookbook Café. I över 20 år har vi arbetat tillsammans inom mat, bakning och receptutveckling. Vår gemensamma passion för genuina smaker, matglädje och kreativt skapande är drivkraften bakom allt vi gör. Tillsammans har vi gett ut åtta kokböcker som sålts … Continued
Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondipp
Detta kommer kanske vara det godaste du någonsin äter! Vi erkänna att vi har tidigare gjort narr av folk som har påstått att de fullkomligen ääääälskar brysselkål. Klar man kan gilla dem men att älska är väl lite att ta i. Tyckte vi då. Tills vi åt denna rätt. Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondip. Måste … Continued
Godaste saffransbullar i form med vaniljfyllning
Är man sugen på saffransbullar eller lussekatter men orkar inte stå och rulla dem är detta recept perfekt för att tillfredsställa begäret då de bakas som en kaka istället för enstaka bullar! Foto Lisa Björner Saffransbullar i form med vaniljfyllning Mängd: 8-10 bitar Ingredienser 1 kuvert saffran2 ½ dl mjölk, rumsvarmt25 g jäst¾ dl strösocker½ … Continued
Chokladdoppade och pudrade havrekuddar
Detta julgodis är barnens favorit – ett superenkelt, snabbt och roligt recept som barnen älskar att göra, och äta! Och vi vuxna också. Så fort man har smakat är det väldigt svårt att sluta – så gärna dubbel, nej förresten, gör trippelsats!Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta” Chokladdoppade och pudrade havrekuddar Antal: ca 5 … Continued

