Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Vacker och god brödkrans med vallmo- och sesamfrön

Denna brödkrans är inte bara vacker utan även försvinnande god. Gör gärna två stycken så kan du äta en och använda den andra som juldekoration! Brödkrans med vallmo- och sesamfrön Antal: 1 krans (8 bitar) Ingredienser: 50 g jäst 5 dl vatten, 37 grader 1 msk honung 1 msk olivolja ca 11 dl vetemjöl 1 … Continued

Bröd
0
1

Blåbärssocker­bullar

Ljuvliga och saftiga bullar med blåbärsfyllning kan vara det nästbästa efter kardemummabullar. Foto: Lisa Björner Blåbärs-socker­bullar Antal: ca 30 bullar Ingredienser: FYLLNING TOPPING Gör så:

Bakat
0

Nyponsoppa

En klassisk hemgjord nyponsoppa som kan göras antingen med färska nypon eller med nyponskalsmjöl. Servera gärna med mandelbiskvier. Antal: 7 – 10 dl Ingredienser: 7 dl färska nypon 1 ½ liter vatten 1 – 1 ½ dl strösocker 1 ½ msk potatismjöl + lite kallt vatten 6 dl kallt vatten ½ dl nyponskalsmjöl 1 msk … Continued

Dessert
0

Caponata

Siciliansk mustig tomat- och auberginegryta som ofta serveras som antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk – men den kan även serveras som en huvudrätt med pasta eller ris. Caponata Antal: 3-4 portioner Ingredienser: 2 aubergine 1 gul lök 4 tomater 1 röd paprika 2 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 msk tomatpuré … Continued

Italienskt
0

Kyckling­tagine med saffran, aprikoser och oliver

En mustig och värmande kycklingtagine med saffran, aprikoser och oliver. Bli inte avskräckt av den långa ingredienslistan. Scrollar du ner till instruktionerna så ser du hur otroligt enkelt och snabbt det går att göra denna makalös goda kycklingtagine. Tagine är för övrigt en nordafrikanskt maträtt – som lagas i en kärl med konformad lock som … Continued

Fågel
0

”No bake” choklad- och havrerutor med jordnötssmör

Enkla och goda rutor som man inte behöver grädda utan bara rör ihop och låter stelna i kylskåpet.Foto: Foto: Lisa Björner ”No bake” choklad- och havrerutor med jordnötssmör Antal: ca 20 rutor Ingredienser: 250 g smör 1 1/4 dl farinsocker 8 ½ dl havregryn 1 ½ tsk vaniljsocker 250 g mörk choklad, hackad 2 1/2 … Continued

Bakat
0

Krämig örtpolenta med svampragú

En krämig och smakrik polenta rätt med svampragú. Perfekt för hösten! Krämig örtpolenta med svampragú Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g valfri svamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 litet äpple 1 msk smör 2 dl torrt vitt vin 2 dl vispgrädde 1 dl färskost 1 tsk kinesisk soja Salt och svartpeppar 1 schalottenlök 1 … Continued

Vegetariskt
0

Pumpasoppa med rostade söt-heta pumpakärnor

En ljuvlig krämig pumpasoppa toppad med söt-heta pumpakärnor för lite sting. Perfekt för höstlovet! Foto Helen Pe Pumpasoppa med rostade söt-heta pumpakärnor Antal: 4 portioner Ingredienser: 700 g pumpakött 2 msk olivolja 1 stor gul lök 2 morötter 1 stjälk blekselleri 2 msk smör ca 11-12 liter grönsaksbuljong salt och peppar 1 dl crème fraîche … Continued

Soppor
0

Bramble

En cocktail får gärna vara lite fruktigasom denna björnbär- och gincocktail – även kallad Bramble. Den görs på Crème de mûre som är en björnbärslikör. Dock har vi upptäckt att det är en beställningsvara på systembolaget. Därför ska vi försöka ta reda på alla björnbären i trädgården innan barnen äter upp dem, och göra egen … Continued

Dryck
0

Plommon- och valnötsrutor

En läcker kaka med plommon och valnötter. Plommon- och valnötsrutor Antal: ca 24 rutor Ingredienser: 500 g plommon 1 msk citronsaft 1 1/2 dl strösocker 4 msk maizena 250 g rumsvarmt smör 2 1/2 dl strösocker 2 ägg 2 1/2 dl filmjölk 7 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker … Continued

Bakat
0

Inlagd gurka med lök, paprika och chiliflingor

Har hittills gjort saltgurka (för att äta med honung och smetana) men tänkte nu göra ”Bread and Butter Pickles” –som är en inlagd gurka med paprika, lök och chiliflingor.Namnet kommer från att det användes som ett billigt men smakrikt pålägg under den amerikanska depressionen på 1930-talet. Vilken tur i oturen för oss att de är … Continued

Från grunden
0

Bramble – Gin- och björnbärscocktail

Ni som följer oss på Instagram har kanske märkt i våra stories att vi gillar att testa olika cocktails. De får gärna vara lite fruktiga som denna gin- och björnbärsscocktail – även kallad Bramble. Den görs på Crème de mûre som är en björnbärslikör. Dock har vi upptäckt att det är en beställningsvara på systembolaget. … Continued

Dryck
0

Krämig örtpolenta med svampragú

En krämig och smakrik polenta rätt med svampragú. Perfekt för hösten! Antal: 4 portioner Ingredienser: Svampragu 500 g valfri svamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 litet äpple 1 msk smör 2 dl torrt vitt vin 2 dl vispgrädde 1 dl färskost 1 tsk kinesisk soja Salt och svartpeppar Örtpolenta 1 schalottenlök 1 msk olivolja … Continued

Grytor
0

Sautérade svartrötter med beurre blanc

De smörstekta svartrötterna med den klassiska franska såsen beurre blanc passar perfekt som en förrätt. Det går även bra att servera med t ex en bit fisk som huvudrätt – eller utan såsen som ett tillbehör. Foto: Helen Pe Tid: ca 40 minuterAntal: 4 – 6 portioner Ingredienser: ca 750 g svartrötter 1 liter vatten … Continued

Förrätt
0

Cole slaw med koriander, lime och jalapeño

Krämig, med liten hetta och fin textur, det här är bästa tillbehöret till grillad fisk eller kyckling. Tid: Antal: 4 portioner Ingredienser: 200 g vitkål, strimlad 100 g morötter, strimlade 1/2 rödlök, skivad 3 dl färska korianderblad 1/2 vitlöksklyfta 1 lime, pressad 2 msk majonnäs 2 tsk honung 1 tsk hackad jalapeño Salt och peppar … Continued

Tillbehör
0

Asiatisk biffsallad med granatäpple och avokado

Sugen på nåt annat nu efter all julmat? Trots att denna rätt innehåller kött så känns den ändå lätt och fräsch. Hemligheten är dressingen som är perfekt balanserat mellan syran i limesaften, umamin och sältan i fisksåsen, sötman från farinsockret, hettan från chili och sedan lite vitlök och citrongräs för smak. Asiatisk biffsallad med granatäpple … Continued

Okategoriserade
0

Prosciutto e melone

Passa på när melon är i säsong och bjud på denna italienska klassiker – som tar ca 2 minuter att göra iordning. Den söta melonen gifter sig perfekt med sältan i den lufttorkade skinkan. Antal: 2-4 portioner Ingredienser: 1/2 melon 80 g prosciutto en näve rucola lite olivolja Gör så här: Skala, kärna ur och … Continued

Italienskt
0

Spaghetti marinara alla griglia

Något jag i princip alltid beställer ifall det finns på menyn är skaldjurspasta. Det är en rätt som jag även gillar att laga hemma i Sverige. Men nu när värmen kommer så vill man ju laga så mycket som möjligt på grillen – och då kom jag på den genialiska idén att grilla skaldjuren. Detta … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Svart Sangria med romdip och chips

En lekfull twist på den spanska klassikern – här får sangrian en nordisk touch med bärlikör, björnbär, blåbär och svarta vinbär. Perfekt att servera till krämig gräddfil toppad med stenbitsrom, rödlök och gräslök, som man njuter av med spröda chips att doppa i. Antal: ca 4 glas Ingredienser: Svart Sangria 3 dl rödvin 1/2 dl … Continued

Dryck
0

”Blommin’ Onion” med parmesan- och citrondip

Blommin’ Onion, dvs “blommande lök”, är en populär amerikansk förrätt där lök skärs som en blomma för att sedan paneras och friteras. För att äta, drar man loss bitar av löken och doppa i en dip. Välj gärna så stor lök som möjligt. Foto: Lisa Björner Tid: ca 45 minuterAntal: ca 4 portioner Ingredienser: 2 … Continued

Tillbehör
0

Kyckling och äpple i krämig äppelcider­sås

En vansinnigt god kycklingrätt med äpplen, lök, champinjoner och en krämig sås med cider. Det var så gott så att vi bokstavligen slickade rent våra tallrikar. Kan en rätt få bättre betyg än så! Antal: ca 4 portioner Ingredienser: 8 kycklinglårfilé 1 dl mjöl 1 tsk salt en nypa svartpeppar 2 msk rapsolja 2 gula … Continued

Fågel
0
1 2 3 4 5 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt