Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Se film på hur du gör en kanelbullekrans

Helen Pe Julbak som doftar kanel och sprider riktig mysfaktor? I det här blogginlägget visar vi hur du enkelt kan göra en kanelbullekrans som passar perfekt till adventsfika, glöggmys och julbord. En kanelbullekrans är ett festligt alternativ till vanliga kanelbullar – lika gott, men extra fint att ställa fram när du vill bjuda på något … Continued

Bakat
0

Polkagristryffel

För oss har polkagrisar alltid varit förknippad med julen. Kanske för att polkagriskäppar är ett typiskt amerikanskt julgodis, som man även gärna hänger upp i julgranen. Därför så har vi ofta den i våra julbakverk och godis – som t ex denna polkagristryffel. Choklad och mint är nämligen en alldeles ypperliga smakkombination. Polkagristryffel Antal: ca … Continued

Godis
0
1

Vit saffransglögg med apelsin

Bjud på en elegant twist till julens glögg med denna vita saffransglögg med apelsin. Den milda saffranssmaken möter frisk citrus i en dryck som värmer i vinterkylan! Tid: ca 15 minuterAntal: 8 portioner Vit saffransglögg med apelsin Ingredienser: 1 apelsin skal från 1 citron ½ påse saffran 20 g färsk ingefära, skalad 4 kryddnejlikor 6 … Continued

Dryck
0
Recept på friterade tunnbrödssnittar toppaade med gubbröra tillsammans med olika jul-cocktails på en svart träbord.

Friterade tunnbrödssnittar toppad med gubbröra

Gott att servera på glöggfesten eller som tilltugg innan julbordet på julafton – krispigt friterat tunnbröd med krämig gubbröra med härlig sälta. Foto Helen Pe Friterade tunnbrödssnittar toppad med gubbröra

Tilltugg
0

Blana – Messmörsgrädde

Blana eller mesefil (beroende var i landet du bor) är något så enkelt som messmör blandat med vispad grädde. Traditonellt äts den bland annat på tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, te x till skinkan eller köttbullarna. Personligen tycker vi att den passar bäst som dessert tillsammans med lite frukt – och kommer definitivt serveras … Continued

Dessert
0

Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

Här bjuder vi på en av våra bästa recept på julgodis! Choklad, nötter och karamell – kan ni tänka er en bättre kombination! Försvinnande goda är dessa kan vi lova, så det blir nog ett antal satser av dessa innan självaste julafton. Dessa är dessutom perfekt som julklapp då det är ju aldrig fel att … Continued

Godis
0

Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondipp

Detta kommer kanske vara det godaste du någonsin äter! Vi erkänna att vi har tidigare gjort narr av folk som har påstått att de fullkomligen ääääälskar brysselkål. Klar man kan gilla dem men att älska är väl lite att ta i. Tyckte vi då. Tills vi åt denna rätt. Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondip. Måste … Continued

Vegetariskt
5
4

Godaste saffransbullar i form med vaniljfyllning

Är man sugen på saffransbullar eller lussekatter men orkar inte stå och rulla dem är detta recept perfekt för att tillfredsställa begäret då de bakas som en kaka istället för enstaka bullar! Foto Lisa Björner Saffransbullar i form med vaniljfyllning Mängd: 8-10 bitar Ingredienser 1 kuvert saffran2 ½ dl mjölk, rumsvarmt25 g jäst¾ dl strösocker½ … Continued

Bakat
0

Choklad­doppade och pudrade havrekuddar

Detta julgodis är barnens favorit – ett superenkelt, snabbt och roligt recept som barnen älskar att göra, och äta! Och vi vuxna också. Så fort man har smakat är det väldigt svårt att sluta – så gärna dubbel, nej förresten, gör trippelsats!Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta” Choklad­doppade och pudrade havrekuddar Antal: ca 5 … Continued

Godis
0
2

Saftigaste lusse­bullarna

En gammal goding – nämligen den godaste och saftigaste lussebullen någonsin. Det finns många recept på lussebullar men hemligheten till att få goda och riktigt saftiga bullar är att man inte ska smälta smöret. Smält smör kräver nämligen mer mjöl vilket ger en torrare bulle. Herrejisses vad saftigt och gott det blir. Till och med … Continued

0

Saffrans­kola

Bästa receptet på len och god saffranskola som du lyckas med varje gång.

Godis
0
1

Mulled Wine

Kärt barn har många namn. I Tyskland dricker man glühwein, i Frankrike vin chaud och i England mulled wine som är en varm dryck likt vår glögg. Oavsett namnet är det en god dryck som värmer fint i vinterkylan. Mulled Wine Mängd: ca 1 liter Ingredienser: 1 flaska rött vin ½ dl cointreau 7 hela … Continued

Dryck
0
1

Pepparkaks­biscotti

I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider! Pepparkaksbiscotti Antal: 45 biscotti Ingredienser: 100 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 … Continued

Bakat
0
Ett kollage med fyra olika bilder med vardagsmåltider.

Veckomeny v. 50

Varje söndag bjuder vi på en veckomeny för att underlätta er vardag. MÅNDAG Poulet Yassa TISDAG Aubergine med kinesisk vitlök- och sojasås ONSDAG Krämig pasta med salsiccia och parmesan TORSDAG Rostad morotsoppa med chili

Veckomeny
0

Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap

En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple. Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap Antal: ca 4 portioner Ingredienser: 4 portioner risgrynsgröt ½ vaniljstång 1 kanelstång 5 blodapelsiner ½ tsk rivet blodapelsinskal 1 ½ dl strösocker 1 msk färskpressad citronsaft 2 stjärnanis till garnering fikon till garnering granatäpple Gör så … Continued

Frukost
0

Knäck med chokladtäcke och flingsalt

Den klassiska knäcken höjs smakmässigt till en helt ny nivå genom att täckas  med ett lager choklad och flingsalt Foto Lisa Björner Knäck med chokladtäcke och flingsalt ca 45 stycken  1 dl vispgrädde1 dl ljus sirap1 dl strösocker1 dl hackad mandel ca 150 g mörk chokladflingsalt  till garneringknäckformar GÖR SÅ HÄR: 1. Placera ut knäckformarna på … Continued

0

Vitchokladbräck med tranbär, kokos och nötter

Idag bjuder vi på bräck med vitchoklad, tranbär, kokos och nötter. Vi lovar – detta är ett beroendeframkallande och perfekt sista minuten julgodis som kommer att göra succé hos alla i familjen! Vitchokladbräck med tranbär, kokos och nötter Antal: 1 bräck Ingredienser: 400 g vit bakchoklad 1/2 tsk vaniljpulver 2 dl grovhackade pistagenötter 2 dl … Continued

Choklad
0

Jordgubbs­kola

Här bjuder vi på en len och god klassisk kola som vi täcker med frystorkade jordgubbar för en fräsch och spännande smak. Jordgubbskola Antal: ca 24 stycken Ingredienser: 100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 – 2 krm salt 3 msk frystorkade jordgubbar Gör så … Continued

Godis
0

Knäckiga pepparkakssnittar

Härligt sega och lite knäckiga snittar med smak av pepparkaka. Barnen vill alltid gärna baka pepparkakor inför julen – men vi ska erkänna att vi kan ibland tycka att det tar lite för lång tid och blir lite väl stökigt. Som alternativ brukar vi då baka dessa knäckiga pepparkakssnittar. Det går i ett nafs – … Continued

Bakat
0

Kokosmojito med granatäpple

Ge julens mingel en tropisk twist med denna fräscha kokosmojito med granatäpple! Denna läckra drink kombinerar den krämiga smaken av kokos med syrliga granatäppelkärnor och en hint av mynta – perfekt för att överraska gästerna på glöggminglet. Låt vinterkylan smälta bort med en svalkande cocktail som sprider både värme och feststämning. Kokosmojito med granatäpple Antal: … Continued

Dryck
0

Pain d´epice med ädelost och fikon

Pain d’épice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost. Vi väljer att servera den till glöggminglet med färska fikon och en smakrik ädelost. Så otroligt gott! Pain d´epice med ädelost och fikon Antal: 1 limpa Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl grovt … Continued

Bröd
0
1
1 2 3 4 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt