• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Rostbröd

Rostbröd

Rostbröd är både enkelt och gott att baka själv. Vill du dock ta det till en helt ny nivå så äter du det med smör som du kärnat själv. Receptet hittar du HÄR!

Knäcke­bröd med karamelliserad lök, dillfrö och havssalt

Knäcke­bröd med karamelliserad lök, dillfrö och havssalt

Det här kan vara det godaste knäckebrödet ni någonsin smakar. Vi har nämligen karamelliserat lök och mixat ner i degvätskan. Gott va!


Foto Matilda Lindeblad

Pestobröd i form av en stjärna

Pestobröd i form av en stjärna

Ett pestobröd i form av en stjärna som är både god och vacker. Perfekt att imponera på glöggminglet.

Foto: Helen Pe

Pain d´epice med ädelost och fikon

Pain d´epice med ädelost och fikon

Pain d’épice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost. Vi väljer att servera den till glöggminglet med färska fikon och en smakrik ädelost. Så otroligt gott!

Foto Helen Pe

Zucchini- och majsbröd

Zucchini- och majsbröd

Majsbröd ”Cornbread” är typisk för amerikanska södern – och en favorit hemma hos oss. Gärna rykande varm direkt ur ugnen med en redig klick smör. Här har vi lagt till riven zucchini som gör den ännu saftigare.

Foto Lisa Björner

Grillad flatbread med burrata, tomat och svensk pesto

Grillad flatbread med burrata, tomat och svensk pesto

Nu är värmen äntligen här (iallafall i Stockholm). Så nu blir det grillpremiär. Vad sägs om dessa grillade flatbread med burrata, tomat och svensk pesto. Brödet kan tillagas direkt på gallret på grillen alternativt i en stek- eller grillpanna.

 

Bagels

Bagels

Bagels är ett judiskt bröd som finns i varenda New York-deli (och alla andra mataffärer för den delen), ofta serverat med cream cheese och rökt lax. Bagelns täta och sega konsistens får man genom att koka brödet innan det gräddas.

Vacker och god brödkrans med vallmo- och sesamfrön

Vacker och god brödkrans med vallmo- och sesamfrön

Denna brödkrans är inte bara vacker utan även försvinnande god. Gör gärna två stycken så kan du äta en och använda den andra som juldekoration!

Foto: Ulrika Ekblom

Vörtbröds­krans

Vörtbröds­krans

En av de traditioner som vi har tagit från Henriks familj är att äta gröt och julskinka kvällen innan julafton. På morgonen sätter jag en vörtbrödsdeg som får jäsa långsamt i kylskåpet under dagen för att sedan baka ut den på kvällen. Föreställ er nygriljerad skinka på nygräddat vörtbröd – med ett stort glas julmust (eller julöl).

Idag bjuder vi på receptet på vörtbrödskrans. Receptet blir 2 kransar – jag brukar hänga upp den ena som dekoration.

Grissini

Grissini

Dessa italienska brödpinnar ställs normalt fram på bordet som ett litet tilltugg. Här gör vi två olika varianter – den traditionella som görs med jäst men även en lite snabbare variant som görs med bakpulver. Vi bjuder även på en massa olika smaksättningar – som ger ännu godare och vackrare grissinis.

Brytbröd i form av en kräfta

Brytbröd i form av en kräfta

Dags för kräftskiva. Vissa rätter serverar vi alltid utan undantag och utan att ändra – men just brödet tycker vi är kul att variera när vi äter kräftor. Att forma degen som en kräfta är ett festligt och roligt sätt att bjuda på det. Tänk dock på att degen ska jäsa i 4 timmar – resultatet blir då ett mjukt, saftigt och gott innanmäte och frasig skorpa. Väl värt mödan alltså!

Foto Lisa Björner

Franskt valnötsbröd

Franskt valnötsbröd

Ett enkelt och gott lite grövre lantbröd som smakar ljuvligt nygräddat till t ex en skål rykande het soppa.

Foto: Helen Pe

Receptet har vi ursprungligen skrivet för tidningen Hembakat.