Idag bjuder vi på helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré. Denna rätt en smakrik balans mellan de olika komponentena. Oxfilén står i centrum med sin köttiga och saftiga karaktär, medan svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré kompletterar den perfekt. Denna kombination av smaker – salt, söt, nötig och saftig – skapar en minnesvärd matupplevelse som tillfredsställer både smaklökar och ögat. Det är en perfekt rätt för att imponera på dina gäster vid en speciell middag eller tillfälle.
Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka ur färsen.
En smakrik burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime. Här hittar du receptet på hembakat hamburgerbröd.
En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.
Foto: Lisa Björner
En fräsch och smakrik nudelsallad som toppas med grillad fläsk med smak av citrongräs och serveras med en söthet syrlig sås.
Foto Helen Pe
En underbar viltgryta med messmör och svartvinbär. Grytan kan serveras med t ex potatispuré, råris eller kvarngryn såsom vi har serverat här. Kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg.
Har du tröttnat på de klassiska svenska köttbullarna? Då tycker vi att ni ska testa dessa mellanöstern-inspirerade köttbullar som vi har smaksatt med massor av härliga kryddor samt pistagenötter, torkade tranbär och sultanrussin. Gör du dem redan idag kan du styckfrysa köttbullarna innan du steker dem. Det går också bra förstås att göra klart dem helt och hållet, förvara dem i kylen och sen värma på innan de ska serveras.
Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett relativt okänt fenomen i Sverige. Glöm inte var du läste det först – snart är Sloppy Joe hetare än både pulled pork och grönkålschips någonsin var!
Receptet kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman
Vi har många minnen från ”Backyard BBQ´s” från vår uppväxt i USA. Det grillades hamburgare, majskolvar, stora steaks – och ribs! Just ribs är standard på en amerikansk barbeque. Idag bjuder vi på ribs som smaksatts med en senap- & ingefärsrub samt en härlig sliskig whiskey glaze. Glöm inte servetterna – dessa är härligt kletiga då vi dränker dem i en god sötsliskig och rökig barbequesås.
Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad
Foto Lisa Björner
Lamm är ju väldigt populärt på påskbordet så idag bjuder vi på ett recept på bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky samt vitlöksrostad potatis.
När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos - så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen...