• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Barbeque Whisky Ribs

Barbeque Whisky Ribs

Vi har många minnen från ”Backyard BBQ´s” från vår uppväxt i USA. Det grillades hamburgare, majskolvar, stora steaks – och ribs! Just ribs är standard på en amerikansk barbeque. Idag bjuder vi på ribs som smaksatts med en senap- & ingefärsrub samt en härlig sliskig whiskey glaze. Glöm inte servetterna – dessa är härligt kletiga då vi dränker dem i en god sötsliskig och rökig barbequesås.

Arayes med grekisk sallad

Arayes med grekisk sallad

Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad

Foto Lisa Björner

 

Bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky

Bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky

Lamm är ju väldigt populärt på påskbordet så idag bjuder vi på ett recept på bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky samt vitlöksrostad potatis.

Tacosoppa

Tacosoppa

När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos - så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen...

Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav.

Kryddiga köttbullar med pistagenötter, russin och tranbär

Kryddiga köttbullar med pistagenötter, russin och tranbär

Har du tröttnat på de klassiska svenska köttbullarna? Då tycker vi att ni ska testa dessa mellanöstern-inspirerade köttbullar som vi har smaksatt med massor av härliga kryddor samt pistagenötter, torkade tranbär och sultanrussin. Gör du dem redan idag kan du styckfrysa köttbullarna innan du steker dem. Det går också bra förstås att göra klart dem helt och hållet, förvara dem i kylen och sen värma på innan de ska serveras.

Ört­marinerad fläskfilé med rabarber, betor och chèvre

Ört­marinerad fläskfilé med rabarber, betor och chèvre

En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.

Foto: Lisa Björner

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

En fräsch och smakrik nudelsallad som toppas med grillad fläsk med smak av citrongräs och serveras med en söthet syrlig sås.

Foto Helen Pe

Viltgryta med messmör och svartvinbär

Viltgryta med messmör och svartvinbär

En underbar viltgryta med messmör och svartvinbär. Grytan kan serveras med t ex potatispuré, råris eller kvarngryn såsom vi har serverat här. Kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg.

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne blir nästan godare om den får stå i några dagar – vilket gör den till den perfekta rätten att göra i ordning i förväg. Lisa gjorde en stor sats och fryste in förra veckan och tog med sig upp hit till Vemdalen där vi nu spenderar sportlovet. Efter en lång dag i skidbacken när alla är trötta behöver vi bara värma på den.


Slider Smash ­Burgers med karamelliserad lök och cheddar

Slider Smash ­Burgers med karamelliserad lök och cheddar

Smashburger är en hamburgare som plattas till direkt i stekpanna.Oftast stekar man två tunnare biffar till varje burgare – och får därmed mer stekyta vilket är lika med mer smak! Sliders är helt enkelt en mindre variant på hamburgare – som ofta serveras på en buffé. Vi kommer servera dem imorgon kväll med lite annat plock medan vi kollar på mello! Sliderbröd finns numera att köpa i alla välsorterade matbutiker!

Vill du baka eget hamburgarbröd hittar du receptet HÄR!

Enkel och snabb krämig pasta med salsiccia och parmesan

Enkel och snabb krämig pasta med salsiccia och parmesan

Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka ur färsen.