• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Enkel och snabb krämig pasta med salsiccia och parmesan

Enkel och snabb krämig pasta med salsiccia och parmesan

Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka ur färsen.

Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños med lime & chili

Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños med lime & chili

En smakrik burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime. Här hittar du receptet på hembakat hamburgerbröd.

Ört­marinerad fläskfilé med rabarber, betor och chèvre

Ört­marinerad fläskfilé med rabarber, betor och chèvre

En härlig sommarmiddag med örtmarinerad fläskfilé samt en sallad på rabarber, rucola, betor och chèvre.

Foto: Lisa Björner

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

En fräsch och smakrik nudelsallad som toppas med grillad fläsk med smak av citrongräs och serveras med en söthet syrlig sås.

Foto Helen Pe

Viltgryta med messmör och svartvinbär

Viltgryta med messmör och svartvinbär

En underbar viltgryta med messmör och svartvinbär. Grytan kan serveras med t ex potatispuré, råris eller kvarngryn såsom vi har serverat här. Kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg.

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne blir nästan godare om den får stå i några dagar – vilket gör den till den perfekta rätten att göra i ordning i förväg. Lisa gjorde en stor sats och fryste in förra veckan och tog med sig upp hit till Vemdalen där vi nu spenderar sportlovet. Efter en lång dag i skidbacken när alla är trötta behöver vi bara värma på den.


Sloppy Joes

Sloppy Joes

Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett relativt okänt fenomen i Sverige. Glöm inte var du läste det först – snart är Sloppy Joe hetare än både pulled pork och grönkålschips någonsin var!

Receptet kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman

Barbeque Whisky Ribs

Barbeque Whisky Ribs

Vi har många minnen från ”Backyard BBQ´s” från vår uppväxt i USA. Det grillades hamburgare, majskolvar, stora steaks – och ribs! Just ribs är standard på en amerikansk barbeque. Idag bjuder vi på ribs som smaksatts med en senap- & ingefärsrub samt en härlig sliskig whiskey glaze. Glöm inte servetterna – dessa är härligt kletiga då vi dränker dem i en god sötsliskig och rökig barbequesås.

Arayes med grekisk sallad

Arayes med grekisk sallad

Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad

Foto Lisa Björner

 

Bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky

Bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky

Lamm är ju väldigt populärt på påskbordet så idag bjuder vi på ett recept på bräserad lammstek med rosmarin, vitlök och vitt vinssky samt vitlöksrostad potatis.

Tacosoppa

Tacosoppa

När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos - så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen...

Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav.