Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Blomkåls­soppa med karamelliserad lök och äpple

En värmande soppa är ren comfort food! Vad sägs om en härlig krämig blomkålssoppa med karamelliserad lök och äpple. Antal: ca 4 pportioner portioner Ingredienser: ca 750 g blomkål 1 gul lök ca 150 g potatis 2 msk smör 1 tsk strösocker 1 äpple ca 1 liter buljong (grönsak eller höns) 1-2 dl crème fraîche … Continued

0

Saftig banan­kaka med tahini och tranbär

Banankaka är en av våra favorit mjukkakor. Bananerna ger en fin saftighet och naturlig sötma i kakan, som också passar otroligt bra med flera olika smaksättningar som bl a choklad, nötter, torkad frukt och kokos. Nu har vi tillsatt ytterligare en smakförhöjare i vår banankaka – tahini! Tahini är sesampasta som används mycket i det … Continued

0

Hemgjord mozzarella

Som många av er kanske vet så har vi skrivit en bok om att laga mat från grunden – Från Grunden med Systrarna Eisenman. En av våra favoritrecept i boken (av alla 500 recept!) är hemgjord mozzarella. Oj, kan man göra egen mozzarella tänker nog många. Japp, det kan man! Och det är faktiskt inte … Continued

0

Pizzafläta med mozzarella och pepperoni

Denna pizzafläta brukar vi servera som tillbehör till en god soppa eller tillsammans med lite charkuterier, ostar och oliver. Antal: 1 fläta portioner Ingredienser: Ingredients 1 pizzadeg 3 msk tomatsås 150 g mozzarella 30 g pepperoni 50 g smör 1 vitlöksklyfta Gör så här: Smält smör tillsammans med vitlök och låt dra under tiden du … Continued

0

Strata med Gruyère, sötpotatis och grönkål

Strata är en sorts italiensk omelett som tillagas med bröd – gärna gårdagens. Det är en perfekt ”tager vad man haver” rätt.I detta fall har vi smaksatt vår strata med favoritosten Le Gruyère AOP och även lagt till lite sötpotatis och grönkål. En superenkel och fantastiskt god rätt som passar att bjuda på till en … Continued

0

Chicken Pot Pie

I både England och USA är matiga pajer snarare grytor som täcks med ett lock av deg. Denna ”Chicken Pot Pie” är en klassiker och vi minns med värme när vår mor serverade den under vår uppväxt i USA. Servera den rykande het för att värma dig en kylig höstdag. Antal: ca 4 portioner portioner … Continued

0

Jordärtskocks­gnocchi med svamp- & äppelsås

Italiensk gnocchi – som uttalas [njocki] och inte [gnotchi] – är helt enkelt en sexigare och något godare, skulle i alla fall vi vilja påstå, variant av vår svenska klimp. Det går förstås utmärkt att byta ut skogschampinjonen mot i princip vilken svamp som helst – framförallt nu när det är säsong och skogen dignar … Continued

0

Jordärtskocksgnocchi med svamp- & äppelsås

Italiensk gnocchi – som uttalas [njocki] och inte [gnotchi] – är helt enkelt en sexigare och något godare, skulle i alla fall vi vilja påstå, variant av vår svenska klimp. Det går förstås utmärkt att byta ut skogschampinjonen mot i princip vilken svamp som helst – framförallt nu när det är säsong och skogen dignar … Continued

0

God och enkel tomatsås

Denna tomatsås är löjligt enkel och löjligt god. Den innehåller dessutom endast 3 ingredienser (om man bortser från saltet) – tomat, lök och – bli inte avskräckta nu men SMÖR! Hela 100 g. Smöret ger såsen en djup och en sammetslen konsistens. När ni väl har provat kan vi lova att ni aldrig mer gör … Continued

0

Fransk rostbiff

När hösten verkligen har haft sitt intåg njuter vi av de vackra färger naturen har att erbjuda. Vi njuter dessutom av all härlig mat som nu kan skördas, t ex fläderbär. Picklade fläderbär är ett annorlunda och gott alternativ till kapris som vi kan verkligen tipsa om att prova. Det är viktigt att de kokas … Continued

0

Mini-pajer med Västerbottensost, spenat och pinjenötter

En smarrig och läcker mini-paj med Västerbottensost, spenat och rostade pinjenötter. Perfekt som tilltugg eller tillbehör till kräftskivan. Antal: ca 24 stycken portioner Ingredienser: Pajdeg 175 g smör 4 dl vetemjöl ev lite iskallt vatten ½ tsk salt Fyllning 2 ägg 1 dl mjölk 125 g Västerbottensost, riven 30 g färsk babyspenat, finhackad 1/4 tsk … Continued

0

Rostat surdegs­bröd med Gruyère, smörstekt Karlsjohansvamp och pocherat ägg

En god och smakrik rätt med rostat surdegsbröd, Gruyère, smörstekt Karlsjohansvamp och pocherat ägg. Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: ca 500 g Karljohan eller annan svamp 75 g smör till stekning 2 skivor surdegsbröd 1 dl riven Gruyère salt och svartpeppar riven Gruyère och kryddgrönt till garnering 2 ägg 1 liter vatten 2 tsk … Continued

0

Hemgjord snaps med svartvinbärsblad

Denna snaps går snabbt att göra – en natt och du har en god snaps med smak av svartvinbärsblad. Perfekt för mig som egentligen inte gillar snaps – men tycker det är ändå lite roligt att sjunga snapsvisor och ta en pytteliten hutt på kräftskivan. Antal: 750 ml snaps portioner Ingredienser: 5 dl svartvinbärsblad 1 … Continued

0

Panko­panerad halloumi­burgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños

Vad sägs om en Pankopanerad halloumiburgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños. Och en iskall öl på det… Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 halloumi ?a 150 g 1 ägg 1-2 dl pankoströbröd 1/2 dl vetemjöl 4 hamburgarbröd 4 salladsblad 1 tomat 1 avokado 1/2 rödlök majonnäs Picklade jalapeños Gör så här: Doppa slutligen halloumin … Continued

0

Grillad lammracks med svensk pesto, färskpotatis, grillad sparris och brynt smör

Idag bjuder vi på grillade lammracks toppad med en svensk variant av den klassiska italienska peston. Vi har bytt ut basilikan mot typiska svenska örter – dill, persilja och gräslök och parmesan byts ut mot Västerbottensost. Till lammet serverar vi en ljummen färskpotatissallad med sparris och brynt smör. Så himmelskt gott!! Antal: 6 portioner portioner … Continued

0

Quinoa- och bönburgare med stekt lök och srirachamajo

Vegetariska burgare har blivit allt mer populära på sistone. Även om jag älskar en riktigt god hamburgare, så har jag länge velat testa att laga en vegoburgare – de kan ju göras på så många olika sätt, t ex på bönor, svamp och gryn. Häromdagen provade jag fram ett recept och resultatet blev den här … Continued

0

Frasiga smördegs­trekanter med jordgubbar, rabarber och mandel

Dessa frasiga smördegstrekanter fyllda med rabarber, jordgubbar och mandelmassa är så smarriga och ska helst avnjutas nybakade. Smördeg finns både fryst i plattor och färsk i en rulle. I vårt recept har vi har använt färsk som är tunnare än den frysta, och behöver inte kavlas ut. Antal: ca 16 trekanter portioner Ingredienser: smördeg på … Continued

0

Falafel bowl med edamame­bönor, vitlöks­sås och rostat pita­bröd

Vi har sagt det förut men vi älskar falafel. Det är så himla gott och passar perfekt att servera på många olika sätt. Dessutom är det inte så himla svårt att göra falafel själ. Det viktigast när man gör falafel är att använda blötlagda kikärtor och inte kokade. Det funkar nämligen inte att göra falafel … Continued

0

Choklad­paj med Dulce de leche och flingsalt

Här får ni världens godaste och enklaste paj med choklad, dulce de leche och flingsalt. Vi vet, det låter galet eftersom den är redan så mäktig, men vi rekommenderar varmt att ni serverar pajen med lite vispad grädde. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 3 dl vetemjöl 125 g kallt smör 2 msk florsocker 3 msk … Continued

0

Choklad­maränger

Maränger är så härliga då de är goda i all sin enkelhet – men kan även bli den mest dekadenta av desserter när man blandar dem med glass, grädde och t ex chokladsås. (Banan kan jag gärna skippa – fast Lisa älskar det förstås….). I detta marängrecept ringlar vi ner riktig mörk och god choklad … Continued

0

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas är en potatisomelette – och en av Spaniens signaturrätter. Ofta serveras tortilla som en tapa. Vi tycker den är godast i sin enkelhet på en skiva baguette. Men vi äter den lika gärna som ett tillbehör till bl a grillat eller som en egen rätt med lite spanska charkuterier och ostar (serranoskinka, … Continued

0
1 … 29 30 31 32 33 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt