Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Apelsin- och blodapelsin­marmelad

Nu är det säsong för citrus så vi passar på att frossa i dem på alla möjliga sätt. Bland annat gör vi en riktig mumsig marmelad med både vanliga apelsiner och blodapelsin! Lisa gillar sin marmelad med mindre apelsinbitar medan Monica gillar sin med större bitar. Oavsett så är det makalös gott på en rostmacka … Continued

0

Pizza på blomkåls­botten med zucchini, champinjoner och oliver

Idag blir det pizza på blomkålsbotten toppad med zuchinni, champinjoner och oliver. Även om vi kallar den för ”pizza” så är den dock inte lika stadig som en vanlig pizza och går därför inte att äta på klassiskt amerikanskt vis med händerna. Här är det kniv och gaffel som gäller. Men lika god är den … Continued

0

Chocolate Chip Cookies

Vissa gillar sina cookies spröda och frasiga medan andra gillar sina cookies sega och mjuka. Efter att ha provat ett antal recept tycker vi att dessa cookies är godast. Har man tålamod så blir kakorna ännu godare om degen får vila i kylen över natten. Ibland gör vi en dubbelsats och fryser in halva degen. … Continued

0

Vitbönsoppa med spenat och doft av citron

Denna soppa är en av våra favoritsoppor. Den går supersnabbt att laga, typ 10 minuter, är billig och löjligt god. Dessutom är den riktig ”comfort food” som man säger på engelska… Man blir helt enkelt lycklig av att äta den. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta ca 1 msk olivolja 4 … Continued

0

Kladdkaka med smak av mint

Idag bjuder vi på receptet på världens godaste och kladdigaste kladdkaka med smak av mint. Dessutom går den jättesnabbt att göra. Vilket är ju perfekt då vi får ofta ett paniksug på kladdkaka. Det finns ju en mängd olika roliga variationer på den klassiska kladdkakan – denna är vår favorit. Antal: ca 8 bitar portioner … Continued

0

Ostron med såser

Passa på nu att äta ostron när de är som godast. De smakar nämligen bäst under de månader som innehåller ”r” – dvs september – april. Även om de går förstås att äta året om är de som godast när det är kallt i vattnet. Och glöm inte heller att vi har det fantastisk goda … Continued

0

Krämig yoghurt med clementiner, granatäpple och kokos

En enklare dessert får man nog leta efter. Vi använder rysk yoghurt som vi tycker är lite godare än turkisk yoghurt – smaken är sötare och konsistensen lite krämigare. Passa på nu när clementiner och granatäpplen är i säsong! Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 6 dl ryska yoghurt ca 1 msk honung 1/2 tsk … Continued

0

Potatis­tartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter

En god potatistartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter som är snabb att göra och vansinnigt god. Antal: 6-9 bitar portioner Ingredienser: 250 g smördeg (3 plattor) 4-5 potatisar 1 ägg, vispat 1 ½ dl riven västerbottensost 50 g grönkål, grovhackad 1 dl valnötter Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Om du använder smördegsplattor, … Continued

0

Västerbottensost­frittata toppad med tångkaviar, gräddfil och rödlök

Idag slår vi två flugor i en smäll och bjuder på ett recept som funkar lika bra som ett vegetariskt alternativ på julbordet – som en köttfri måndagsmiddag. Och självklart går det alldeles utmärkt att använda vanlig rom också…Receptet är ursprungligen skrivit av oss för tidningen Elle mat & vin Antal: ca 8 bitarc portioner … Continued

0

Pepparkaks­deg

Vi älskar att både ge och få hemgjorda presenter – och då gärna ätbara. Dagens julklappstips är därför – gör en god pepparkaksdeg. Paketera vackert. Ge tillsammans med pepparkaksformar, juliga strössel/garnityr och så självklart receptet fint nedskrivit. Antal: ca 140 kakor portioner Ingredienser: 2 ½ dl farinsocker ¾ dl ljus sirap ¾ dl vatten 150 … Continued

0

Gougères med Gruyère AOP

Gougères är godast nygräddade men kan göras upp till två timmar i förväg. Smeten kan göras ca 4 timmar i förväg och ska då förvaras lufttätt i kylskåpet. Antal: ca 30 stycken portioner Ingredienser: 75 g smör 1 ½ dl mjölk 1 ½ dl vetemjöl en nypa salt 2 ägg 1 äggvita ca 50 g … Continued

0

Tonfisk- & avokadotartar med Gruyère­majonnäs

Fräsch och god tonfisktartar som vi toppar med Gruyèremajonnäs samt Gruyèrechips. Servera gärna som förrätt. Tid: Antal: ca 4 portioner som förrätt portioner Ingredienser: ca 200 g färsk tonfisk av bra kvalité, MSC märkt 1 avokado 6 rädisor salt och peppar krasse till garnering Gruyèrechips ca 1 1/2 dl riven Gruyère AOP Gruyèremajonnäs 3/4 dl … Continued

0

Havreflarns­rullar fyllda med smörkräm

Idag bjuder vi på havreflarnsrullar fyllda med smörkräm. Så himla goda! Ett tips är om du inte orkar rulla kakorna och spritsa in smörkrämen, kan du skippa att rulla dem och istället bred smörkrämen mellan två kakor! Dessutom går det alldeles utmärkt att frysa in dem ifall man vill spara några till nyår. Om du … Continued

0

Pepparkakor med ädelost, fikon och granatäpple

Supergoda och SUPERENKLA pepparkakor med ädelost, fikon och granatäpple. Ingredienser: ädelost färskost pepparkaka fikon granatäpplekärnor Gör så: Smula ädelost eller annan mögelost och blanda med lite färskost. Lägg en klick på en pepparkaka. Garnera med färska fikon och några granatäpplekärnor.

0

English muffins

Helg och extra tid att laga härliga frukostar. Vi älskar English Muffins och det är faktiskt nästan omöjligt, konstigt nog, att hitta English Muffins här i Sverige. Så därför får man baka dem själv – om man vill t ex göra Eggs Benedicte eller Mc D´s Egg and Sausage McMuffin. Japp, du läste rätt. Och … Continued

0

Krämig potatisgratäng med Gruyère AOP

Finns det verkligen något godare än en alldeles krämig och mojsig potatisgratäng? Vi älskar den klassiska potatisgratängen och trodde inte den kunde bli så mycket godare… Men oj så fel vi hade. Genom att tillsätta en massa magisk Gruyère AOP har den lyfts till en helt ny smaknivå – en potatisgratäng extra allt! Ni måste … Continued

0

Ganachepaj med karamelliserad popcorn

Desto mörkare och kallare det blir desto mer sugen blir vi på sött och gött. Och vad passar då om inte denna dekadenta chokladganachepaj med karamelliserad popcorn. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: Pajbotten 14 digestivekex 75 g smält smör Fyllning 400 g mörk choklad av god kvalitet (60–70 % kakaohalt) 5 dl vispgrädde Karamelliserade popcorn … Continued

0

Egen Baileys

Endast 20 minuter. Det är vad det tar att göra egen Baileys. Ni vet, den där klassiska gudomlig goda choklad-, kaffe- och gräddlikören. Här bjuder vi på det bästa, enklaste och godaste receptet. Vi vågar nog påstå att den är lika god (kanske t om godare) än originalet. Ett tips är att hälla upp den … Continued

0

Krämig svartkåls­soppa med chévre och tryffelsalamichips

En len och värmande soppa med svartkål, chèvre och tryffelsalamichips. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 liten purjolök 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad ca 300 g potatis, mjölig ca 300 svartkål 2 – 3 msk smör 1 liter vatten 3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong 1/2 dl vispgrädde 100 g chèvre 8 skivor tryffelsalami Gör … Continued

0

Grönsaks­nudlar med sesamfrön

En superenkel nudelrätt med grönsaker och sesamfrön. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g äggnudlar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2-3 msk olja 2 morötter 1 litet huvud broccoli 150 g svamp 150 g haricots verts 65 g spenat 1/2 dl rostade sesamfön till garnering (gärna blandade svarta och vita) 2 skivade vårlökar till … Continued

0

Feta med färska fikon, honung och rostade pinjenötter

Är du sjukt sugen på något riktigt gott men har inte tid eller kanske ork att laga något stordådigt. Idag tipsar vi om världens kanske enklaste, snyggaste och godaste tilltugg eller tillbehör. Byt ut fetan mot getost eller mögelost om ni föredrar en annan ost. Pinjenötterna går självklart också att ersättas med en annan nöt … Continued

0
1 … 31 32 33 34 35 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt