Sötpotatiskaka med valnötter och lönnsirapfärskost
Det är kanske för att vi är halvamerikanskor men sötpotatis är en riktig favorit! Den söta rotfrukten kan användas till så mycket – mos, gratäng, friterad, ugnsbakad, soppa och t om i bakverk! Här har vi bakat en mjukkaka där sötpotatisen, tillsammans med ananas, bidrar med saftighet och sötma som tillsammans med kryddorna kanel, kardemumma … Continued
Inbakade vaniljpäron med vaniljkolasås
Snart är det nyårsafton! Behöver ni tips på en riktig god dessert? I samarbete med @khoisangourmet har vi tagit fram detta ljuvliga recept – Inbakade vaniljpäron med vaniljkolasås. Ett perfekt slut på året! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: Vaniljinkokta päron 4 fasta päron 5 dl vatten 4 dl strösocker 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver skalet … Continued
Messmörsglass
En underbart len och krämig glass med sötsalt ton av messmör. Perfekt som dessert på nyår. Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk 250 gram Messmör Gör så: Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Rör ihop kondenserad mjölk och messmör och vänd ner i grädden. Häll upp i en form och ställ … Continued
Messmörsglass
Vi älskar att bjuda på denna underbart lena och krämiga glass med sötsalt ton av messmör! Det är riktigt roligt att se reaktionen när någon smakar på den för första gången och inser att det är något så oväntat som messmör i den. Och så tycker de att den är vansinnigt god förstås.Glassen är dessutom … Continued
Choklad- och hasselnötskräm
Vi kallar det choklad- och hasselnötskräm men egentligen är det hemgjord Nutella. Denna berömda smörgåspålägg skapades av italienaren Pietro Ferrero på 1940-talet när kakaon var ransonerad på grund av kriget. Hasselnötter fanns det däremot gott om. Ursprungligen hette krämen »pasta gianduja« sedan blev det Supercrema och till sist Nutella när den lanserades på den brittiska … Continued
Apelsinkaka med karamellsirap
Idag bjuder vi på ett recept ur vår bok Vinterns söta. Vi ska erkänna att vi har faktiskt glömt bort den boken lite grand. Det är trots allt nästan 15 år sedan boken kom ut första gången och vi har hunnit skriva ett antal, typ hundratals, fler recept sedan dess. Men så häromdagen så bakade … Continued

