Mulled Wine
Kärt barn har många namn. I Tyskland dricker man glühwein, i Frankrike vin chaud och i England mulled wine som är en varm dryck likt vår glögg. Oavsett namnet är det en god dryck som värmer fint i vinterkylan. Mulled Wine Mängd: ca 1 liter Ingredienser: 1 flaska rött vin ½ dl cointreau 7 hela … Continued
Pepparkaksbiscotti
I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider! Pepparkaksbiscotti Antal: 45 biscotti Ingredienser: 100 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 … Continued
Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap
En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple. Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap Antal: ca 4 portioner Ingredienser: 4 portioner risgrynsgröt ½ vaniljstång 1 kanelstång 5 blodapelsiner ½ tsk rivet blodapelsinskal 1 ½ dl strösocker 1 msk färskpressad citronsaft 2 stjärnanis till garnering fikon till garnering granatäpple Gör så … Continued
Knäck med chokladtäcke och flingsalt
Den klassiska knäcken höjs smakmässigt till en helt ny nivå genom att täckas med ett lager choklad och flingsalt Foto Lisa Björner Knäck med chokladtäcke och flingsalt ca 45 stycken 1 dl vispgrädde1 dl ljus sirap1 dl strösocker1 dl hackad mandel ca 150 g mörk chokladflingsalt till garneringknäckformar GÖR SÅ HÄR: 1. Placera ut knäckformarna på … Continued

