Vårt senaste recept
Ägghalvor med kaviargrädde
Ägghalvor med kaviargrädde är en snabb och uppskattad klassiker på julbordet – krämiga, salta och lagom lyxiga. De går på några minuter att göra, är enkla att förbereda och passar perfekt på buffén bland sill, lax och andra julfavoriter. Foto Lisa Björner Ägghalvor med kaviargrädde Mängd: 12 ägghalvor Ingredienser Gör så här:
Om Systrarna Eisenman
Vi är Lisa och Monica Eisenman – svensk-amerikanska systrar, matentreprenörer, kokboksförfattare och grundare av The Cookbook Café. I över 20 år har vi arbetat tillsammans inom mat, bakning och receptutveckling. Vår gemensamma passion för genuina smaker, matglädje och kreativt skapande är drivkraften bakom allt vi gör. Tillsammans har vi gett ut åtta kokböcker som sålts … Continued
Julskinka griljerad med whiskey- och pomeranssenap
Julskinka griljerad med whiskey- och pomeranssenap är den där lyxiga varianten av klassisk griljering som får hela köket att dofta jul på riktigt. Här möts rökig whiskey, frisk pomerans och senapens sting i en karamelliserad, gyllene yta som gör skinkan saftig och extra smakrik. Perfekt till julbordet, på knäckemackan dagen efter – och som självklar … Continued
Cambembert med frukt och nötter i honung
Letar du efter ett lyxigt men enkelt tilltugg till julens mingel? Camembert med frukt och nötter i honung är en riktig stämningshöjare – lika gott att bjuda på som det är smart att ge bort. Den här kombinationen av krämig ost, söt honung, knapriga nötter och torkad frukt passar perfekt till glöggmingel, julbord och som … Continued
Gräddkokt grönkål, hasselnötter och rostade prosciuttosmulor
Gräddkokt grönkål med hasselnötter och rostade prosciuttosmulor är ett krämigt, smakrikt tillbehör som lyfter både julbordet och vintermiddagen. Den lena gräddsåsen, den nötiga crunchens från hasselnötter och den salta knaprigheten från prosciutto skapar en perfekt balans – lika gott till kött och fågel som till vegetariska rätter. Här får du ett enkelt recept som känns … Continued

