• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Grillad roman­sallad med pancetta, ört­krutonger, ägg och Caesar­dressing

Grillad roman­sallad med pancetta, ört­krutonger, ägg och Caesar­dressing

En annorlunda variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen grillas och serveras med pancetta, örtkrutonger, ägg och Caesardressing.

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör.

Gubbröra med karamelliserad lök

Gubbröra med karamelliserad lök

Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser.

Frasiga morot- och zucchini­plättar

Frasiga morot- och zucchini­plättar

Dessa morot- och zucchiniplättar är busenkla att göra – och supergoda förstås. Barnen älskar när vi serverar dem i pitabröd med sallad, feta och någon god röra medan vi tycker de är även goda som de är – serverad endast med lite sallad och kanske någon god vitlöksyoghurt. Ibland dyker de även upp som tillbehör till någon kyckling- eller kötträtt. En mångsidig rätt helt enkelt!

"Wedge Salad" med ranch dressing

"Wedge Salad" med ranch dressing

Så genialiskt enkelt och gott. I USA är detta en populär rätt - där man helt enkelt serverar en stor klyfta isbergssallat tillsammans med en god dressing. Servera gärna som en förrätt eller tillbehör.

Kiwi- & avokadosallad med jalapeño

Kiwi- & avokadosallad med jalapeño

Denna fräscha sallad med lite hetta passar lika bra till fredagstacos som det gör som tillbehör till grillat. För visst har ni väl börjat grilla trots att värmen har dröjt? Hos oss är grillsäsongen året runt!

Jordgubb­salsa med avokado, jalapeño, lime och mynta

Jordgubb­salsa med avokado, jalapeño, lime och mynta

Denna smakrika och fräscha salsa passar perfekt som tillbehör till t ex grillad fläskfilé eller kyckling.

Potkäs på Gruyère och brännvin

Potkäs på Gruyère och brännvin

Potkäs, eller krukost, består av ost och sprit. Traditionellt lagrades den länge och man använde blandade ostrester där man fyllde på med ost och sprit vartefter. Här har vi dock valt att hålla oss till endast Gruyère och lite färskost för att göra den krämigare. Det går även bra att välja en annan smakrik ost.

Foto Lisa Björner

Rabarber-coleslaw

Rabarber-coleslaw

Oftast använts rabarber i bakverk, saft och sylt – men den passar även utmärkt i ”vanlig” matlagning. Har har vi gjort en fräsch och syrlig cole slaw med rabarber – som passar perfekt till grillat.

Smörstekt potatis med vitlök och örter

Smörstekt potatis med vitlök och örter

En favorit i repris! Inspiration till detta recept fick jag från den franska rätten pommes persillées – där man helt enkelt sauterar potatis med smör, vitlök och persilja. Kombinationen är ju helt magisk gott men jag tänkte att man borde kunna utveckla den ännu mer, t ex genom att byta ut persiljan mot andra örter beroende på vad man serverar potatisen till. T ex skulle det vara himla gott att använda dill till fisk. Och kanske basilika ifall man lagar en italienskinspirerad middag. Koriander fungerar både till asiatisk och texmex. Eller varför inte blanda flera örter t ex salvia, timjan och rosmarin. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Bürek – filodegsrullar fyllda med spenat och feta

Bürek – filodegsrullar fyllda med spenat och feta

Bürek är fyllda filodegsrullar. De kan ätas som en mellanmål, som en lätt måltid tillsammans med en sallad eller serveras på ett buffébord.

 

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron

Gott och enkelt. Antingen äter vi det som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller så lägger vi till någon gryn, grönsallad och kanske lite smulad fetaost för en hel måltid.