back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Röd thaicurry­gryta med lax och grönsaker

  • 4 portioner

Enkel, snabblagad och smakrik laxgryta med rödcurry blir dagens recept – passar vardag som helg!

Hur

Gör så här

1.

Skala och hacka lök.

2.

Fräs löken i olja i några minuter i en traktörpanna eller större kastrull.

3.

Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och röd curry och fräs i ytterligare någon minut.

4.

Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning, farinsocker och fisksås och koka upp.

5.

Skär broccolin i buketter.

6.

Skär bort den grova stjälken på svartkålen och grovhacka bladen.

7.

Halvera haricots verts och skär zucchinin i bitar.

8.

Lägg ner grönsakerna i soppan och låt koka i ca 5 minuter.

9.

Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner i soppan.

10.

Sätt på locket och koka upp.

11.

Ta av från värmen och låt stå i några minuter tills laxen är genomkokt.

12.

Pressa över lime och smaka av med salt och peppar.

13.

Garnera med färsk koriander. Servera med jasminris.

Ingredienser

Ingredienser

1 gul lök

1 msk neutral olja

1 vitlöksklyfta, pressad

2 tsk riven ingefära

2 – 3 msk rödcurry

2 förpackningar kokosmjölk á ca 400 ml

3 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk farinsocker

2 msk fisksås

200 g broccoli

100 g svartkål

150 g haricots verts

100 g zucchini

ca 200 g lax

ca 1 msk pressad lime

salt och peppar

koriander till garnering