Skala och hacka lök.
Enkel, snabblagad och smakrik laxgryta med rödcurry blir dagens recept – passar vardag som helg!
1.
Skala och hacka lök.
2.
Fräs löken i olja i några minuter i en traktörpanna eller större kastrull.
3.
Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och röd curry och fräs i ytterligare någon minut.
4.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning, farinsocker och fisksås och koka upp.
5.
Skär broccolin i buketter.
6.
Skär bort den grova stjälken på svartkålen och grovhacka bladen.
7.
Halvera haricots verts och skär zucchinin i bitar.
8.
Lägg ner grönsakerna i soppan och låt koka i ca 5 minuter.
9.
Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner i soppan.
10.
Sätt på locket och koka upp.
11.
Ta av från värmen och låt stå i några minuter tills laxen är genomkokt.
12.
Pressa över lime och smaka av med salt och peppar.
13.
Garnera med färsk koriander. Servera med jasminris.
1 gul lök
1 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk riven ingefära
2 – 3 msk rödcurry
2 förpackningar kokosmjölk á ca 400 ml
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk farinsocker
2 msk fisksås
200 g broccoli
100 g svartkål
150 g haricots verts
100 g zucchini
ca 200 g lax
ca 1 msk pressad lime
salt och peppar
koriander till garnering