Pankopanerad torsk med avokadmajo, rostad paprikamajo och citronaïoli
Idag bjuder vi på en ”fish n´chips” inspirerad rätt där vi panerar bitar av torsk i i pankoströbröd. Till det serverar vi tre olika sorters dip! Ingredienser: ca 600 g torsk 2 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 75 g sallad av blandade sorter t ex rapsolja … Continued
Lövbiff med fräst grönkål, parmesan och ägg
En superenkel och supergod middag – vardag som helg! Det kan inte bli så mycket bättre än så. Ingredienser: 500 g lövbiff 150 g grönkål 3-4 msk smör 2 msk olivolja 4 äggulor 1 dl finriven parmesan efter smak salt efter smak svartpeppar extra för servering olivolja Gör så: Dra av bladen från de grova … Continued
Coffee Cake med mandelströssel
En av mina favorit mjukkakor är nog amerikansk ”Coffee Cake”. Det är lätt att tro att det är kaffe i kakan – men kakan har fått sitt namn helt enkelt för att den ska ätas tillsammans med en god kopp kaffe! Den klassiska coffee cake är en sorts kompakt sockerkaka gjord på gräddfil där man … Continued
Pitabröd fylld med falafel, rödbetshommous, picklad rödkål och granatäpple
Ett smarrigt pitabröd fyllt med falafel, rödbetshommous, picklad rödkål, och granatäpple. Perfekt som köttfritt alternativ! Ingredienser: 4 stycken pitabröd ca 12 – 16 falafel ca 2 1/2 dl rödbetshommous 6 skivade rädisor 100 g smulad feta kärnor från 1/2 granatäpple sallad 150 g strimlad rödkål 3/4 dl ättiksprit 1 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl … Continued
Pizza med flapsteak, svensk pesto, rostad paprika och chévre
En läcker pizza med flapsteak, svensk pesto, rostad paprika och chévre. Perfekt att bjuda vänner på middag! Ingredienser: 600-800 g flapsteak 2 paprika 25 g smält smör 200 g chèvre enligt smak flingsalt enligt smak nymalen svartpeppar 5 g eller 15 g jäst 1 1/2 dl vatten ca 275 g vetemjöl 1 msk olivolja ca … Continued
Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni
En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen. Ingredienser: 1 dl belugalinser 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 200 g zuchinni 1 msk olivolja 1 msk tomatpuré 1 msk herbes de provence 1 lagerblad 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 förpackning á ca 400g (kokta) cannellinibönor … Continued

