Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Halstrad tonfisk med ingefärs­frästa haricots verts och ostronskivling

Idag tipsar vi om en av våra favoriträtter ur vår bok ”Till Bords med systrarna Eisenman” – halstrad tonfisk med ingefärsfrästa haricots verts och ostronskivling. Vi glömmer aldrig när vi åt dessa goda gröna bönor med krispigt karamelliserad ostronskivling första gången på en restaurang i Stockholm. En riktig smakupplevelse som vi är så nöjda över … Continued

0

Polenta­panerad tofu, broccoli och sojabönor med citron- och sesamssås

Dagens recept har inspirerats från en rätt som serverades många år på den populära asiatiska restaurangen East i Stockholm. Vi hade ätit den många gånger och älskade den fantastiskt goda sötsyrliga såsen. När vi skulle skriva vår kokbok ”Systrarna Eisenmans mingelmat”, ville vi så gärna ha med receptet i boken. Sagt och gjort, vi mejlade … Continued

0

Hemgjord kSats 1ombucha

Kombucha är en syrlig, frisk och lätt kolsyrad fermenterad tedryck. För att »brygga« kombucha behövs en speciell svamp som består av jäst och bakteriekulturer. Kombuchasvampen kallas även volga- eller tesvamp och på engelska »scoby« (symbiotic culture of bacteria and yeast). Man tror att kombucha har druckits i flera tusen år i till exempel Japan, Ryssland … Continued

0

Choklad­kaka med zucchini

Idag bjuder vi på en lite ovanligare kaka – nämligen chokladkaka med zucchini. Va, grönsaker i en kaka!?!?! ! Tänker ni säkert. Vilket ni nog också gjorde första gången ni hörde talas om morotskaka – och det kan vi väl alla konstatera att det är världens godaste kaka. Denna kaka ligger faktiskt i klass med … Continued

0

Frittata med chorizo, zucchini och manchego

En frittata är en italiensk variant av en omelett, som tillagas främst på ägg och potatis och kan varieras på många olika sätt. Det är en perfekt ”tager vad man haver i kylskåpet” rätt! Vi älskar frittata och lagar den ofta när vi har lite överbliven kokt potatis. Idag bjuder vi på ett recept där … Continued

0

Krämig tagliatelle med kyckling, spenat och citron

Vi älskar pasta. Och i dessa oroliga tider representerar pasta för oss mer än någonsin riktig ”comfort food”. Pasta är dessutom så fantastisk mångsidig. En favorit är den här supergoda tagliatelle med en krämig sås på kyckling, spenat och citron. Självklart med en massa Parmigiano-Reggiano. Buon Appetito! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g kycklingfilé … Continued

0

Smördegstartlette med Gruyère AOP- och ärtröra toppad med vårprimörer

Frasig smördegstartlette med en krämig röra på Gruyère AOP, gröna ärtor och ramslök toppad med fräscha krispiga grönsaker. Ingredienser: 2 rullar á 250 g smördeg 1, lättvispat ägg 4 dl, tinade gröna ärtor 4 dl riven (extra till garnering) Gruyère AOP 1 dl crème fraîche 1 msk finhackad ramslök 100 g haricots verts 100 g … Continued

0

Chokladbräck med krossade mintkulor

Ett sista minuten-tips för er som har kommit på att ni vill göra lite mumsig hemgjord påskgodis. Detta chokladbräck med krossade mintkulor tar endast några minuter att göra och är försvinnande gott. Antal: ca 20 bitar portioner Ingredienser: 200 g mörk choklad 2 tsk matolja 250 g vit choklad ca 1 dl mintkulor Gör så … Continued

0

Grillad sparris med hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör

En läcker och smakrik rätt med grillad sparris, hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör. Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: 20 färska gröna sparrisar 2 skivor kavring 2 hårdkokta ägg ca 30 g ansjovis 50 g smör 1 msk olivolja flingsalt och nymalen peppar Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Bryt kavringen … Continued

0

Vallmo- och citrontårta med lemon curd­frosting

Denna ljuvliga vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting har vi dekorerat med vackra blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!Psst! Vill du ha en hög tårta som den på bilden – använd en mindre form. Ingredienser: 150 g smör 3 ägg 2 ½ dl strösocker 3 ½ dl … Continued

0

Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaise­sås

Vi är riktiga ”brunch-älskare”. Vi älskar att ta det lugnt på helgmorgnarna (när tiden tillåter) och laga en god brunch. 95% av fallen blir det ägg, bacon och amerikanska pannkakor. Men just kommande helg som inleder påsklovet, blir inte riktigt som planerat. Vi skulle egentligen åka upp till vårt hus i Järvsö, åka skidor och … Continued

0

Nässel- och spenatsoppa

En klassisk nässel- och spenatsoppa. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 2 liter nyplockade späda nässlor 1 schalottenlök 1 msk olivolja 2 msk vetemjöl 60 g färsk spenat ca 1 l grönsaksbuljong ca 1 dl vispgrädde salt och peppar 2 ägg nässelblad och/eller lökstravsblad … Continued

0

Hemgjord salsiccia

Ni har kanske funderat på att prova att göra egen korv? Att göra egen korv behöver inte vara så svårt, och det är verkligen så otroligt gott. Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött. Ibland struntar vi i att göra korv av den goda färsen och toppar en pizza med den i stället. Eller … Continued

0

Gör så: Gör en dubbel eller tre gånger satsen av köttbullssmeten. Rulla köttbullar av färsen och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in plåten med köttbullarna i frysen. Använd en bricka eller skärbräda om plåten inte får plats. När köttbullarna är frysta, lägg dem i fryspåsar. Ta fram den mängd köttbullar ni … Continued

0

Quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple

En fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple, serverad med tahinidressing. Ingredienser: 2 dl quinoa 1 granatäpple 130 g färsk babyspenat ca 250 g chèvre ca 60 g pekannötter 1 dl tahini ca 1/2 dl färskpressad citronsaft 1 – 2 msk honung 1 pressad liten vitlöksklyfta 1/2 dl olivolja några matskedar vatten … Continued

0

Snabblagade lunchrecept

Här är några snabblagade lunchrecept för er som jobbar hemifrån. Passa på att laga mat som funkar att göra som dubbelsats för att ha goda rester till lunch dagen efter. Gör så: Orientalisk linssoppa Lövbiff med grönkål, parmesan och äggula Vitbönsoppa med spenat och citron Allt-i-ett mozzarella, tomater och ägg Caesarsallad med grönkål Spaghetti olio, … Continued

0

Brioche fylld med choklad- och mascarponeglass

En härlig dessert som även kan ätas till frukost. Brioche fylld med choklad- och mascarponeglass. Ingredienser: 25 g jäst 4 ägg 5–6 dl vetemjöl ½ dl strösocker ½ tsk salt 200 g smör 1 lättvispat ägg 1 msk vatten 4 äggulor 3 dl mjölk 150 g mörk choklad 3 msk kakao en nypa salt 1 … Continued

0

Majssoppa med kokos och sweet chili

En underbar soppa med majs, kokosmjölk och sweet chili-sås som värmer gott i magen på en kylig dag. Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta ca 2 msk raps- eller solrosolja 2 à 340 g burkar majs 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong 1 burk kokosmjölk 1/2 dl sweet chili-sås efter smak salt efter smak peppar till … Continued

0

Texmex Schatshuka

Schatshuka är en rätt där man pocherar ägg i en kryddig tomatsås. Man hittar den i olika varianter (och stavningar !) bl a i Tunisien, Marocko, Israel, Algeriet och Egypten. Idag har vi lagat en liten annan ”take” på den här supergoda allt-i-en-panna-rätten och tillsatt lite texmex-smaker! Vi ringlar över lite sriracha, lime och gräddfil … Continued

0

Lax- och potatisfrittata

En twist på den klassiska svenska rätten laxpudding, där löken är karamelliserad och potatisen är lagd i form av en frittata. Enkel att laga och passar både till vardag och fest. Ingredienser: 800 g potatis 3 lök 300 g kallrökt lax 3 ägg 3 dl vispgrädde ½ tsk salt 1 nypa vitpeppar 2 msk hackad … Continued

0

Potatis- och purjosoppa med limeblad

En krämig potatis- och purjolökssoppa med smak från varmare breddgrader, nämligen limeblad. Ingredienser: ca 500 g potatis 2 purjolökar 2 msk smör 1 1/4 liter grönsaksbuljong 3–4 limeblad ca 1 dl crème fraîche efter smak salt efter smak peppar Gör så: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och skiva purjolöken. Stek purjolöken och potatisen … Continued

0
1 … 33 34 35 36 37 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt