Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Vår sirapslimpa

Det finns många goda recept på sirapslimpa men vi brukar köra på säkra kort och använda vårt recept! Den är riktigt saftig och god. Det är också en fördel att receptet blir två limpor – för innan man hinner blinka har ena limpan ätits upp. Och det kan liksom inte bli så mycket enklare att … Continued

0

Melodifestivalen Snacks

Här är några goda snacks att göra själv till mellomyset under Melodifestivalen.

0

Ingefärs­snittar

Ingefärssnittar – enkla att baka och supersmarriga. Precis som det ska vara! Antal: ca 18 stycken portioner Ingredienser: Ingredients 100 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk ljus sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 tsk malen ingefära Gör så här: Vispa smör och socker. Tillsätt sirap. Blanda de … Continued

0

Kouign Amann

Fransmännen är nog utan tvekan de som kan bakverk bäst, förutom vår favorit Croissant aux amandes, så är nog Kouign Amann det absolut godaste som finns. Kouign Amann är nämligen ett bakverk som härstammar från Bretagne i Frankrike. Tänk dig en blandning mellan en bulle och en croissant – med smak av smör och karamelliserad … Continued

0

Choklad- och espresso­kakor

Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk…. Antal: ca 24 stycken portioner Ingredienser: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 2 … Continued

0

Fisk­burgare med remoulad­sås

Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 800 g filé av fast vit fisk 2 ägg ca 4 dl ströbröd ca 2 dl … Continued

0

Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahini­dressing

Idag bjuder vi på ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahinidressing. Den söta sötpotatisen harmoniserar perfekt med sältan i fetan, beskan i ruccolan och den lilla hettan i de krispiga kikärtorna. Mums! Det är lite pilligt att skala kikärtorna men det är väl värt mödan. På så sätt blir kikärtorna så där härligt krispiga. … Continued

0

Jordnöts­kakor med choklad

Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter … Continued

0

Turkisk morotsröra med yoghurt och vitlök

Så enkel men så vansinnigt gott. Trixet är att steka morötterna lite snabbt. De får då en söt smak medans de fortfarande är krispiga. Yoghurten bidrar med ett härligt krämigt syrlighet. Enligt det klassiska turkiska receptet så tillsätter man vitlöken rå – däremot tycker vi det kan vara gott att steka upp den med morötterna … Continued

0

Fikonpaj med dulce de leche och valnötter

Lyckan för den som blir bjuden på denna paj, när de för ner skeden i pajen och skopar upp ljuvligt god fikon med dulce de leche och valnötter. Antal: ca 6 små pajer portioner Ingredienser: Pajdeg 3 dl vetemjöl 5 msk strösocker 150 g kylskåpskallt smör 2 äggulor Fyllning 6 färska fikon 6 msk dulce … Continued

0

Pizza bianca med grönkål, chèvre och kanderade citronskal

Hemligheten är de kanderade citronskalen vars sötma bryter perfekt mot sältan i chèvre-osten. För er som inte orkar göra egen pizzadeg så går det bra att köpa färdig deg. Vi lovar, vi berättar inte för någon. För övrigt så använder man inte all den kanderade citronskalen – förvara därför det som blir över i en … Continued

0

Röra med kronärtskockor och spenat

Börjar ni tröttna på det sedvanliga chips och dip på fredag- och lördagkvällar? Då kan vi rekommendera denna gudomligt goda dip på bl a kronärtkockshjärtan och spenat. Nu under vintern gratinerar vi den och äter den varm – med den är lika god att servera kall! Antal: 5 dl portioner Ingredienser: 65 g färsk babyspenat … Continued

0

Pavlova med rosévins­granité, lemon curd, grädde och hallon

Det bästa med pavlova – förutom att den är så god såklart – är att man kan man förbereda marängbottnarna någon dag i förväg. Pavlova kan antigen göras som ett stort botten eller som vi har gjort här – som små ljuvliga mini-pavlovas! Granitan kan också förberedas flera dagar i förväg, så man behvöver bara … Continued

0

Glace au four Tiramisu

Här bjuder vi på en fryst variant av den italienska desserten Tiramisu. Vi har använt mandellikören Amaretto men det går även bra med t ex Cognac, Eau de vie eller annan likör. Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 4 äggulor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl mascarponeost 2 dl vispgrädde ½ dl kallt … Continued

0

Lime-inkokt lax med rödbetor, feta och koriander

Denna lax är en spännande variant av den klassiska inkokta laxen där vi har tillfört den fräscha syran från lime, jordiga tonerna från rödbetorna, den aromatiska koriandern och fetans sälta. Tänk på att laxen tillagas med fördel dagen innan den ska serveras. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 800 g laxsida 500 g rödbetor 150 g … Continued

0

Grönkålsallad med druvor, valnötter och ädelost

En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 200 g grönkål 250 g gröna druvor 2 dl rostade valnötskärnor 140 g ädelost av god kvalité olivolja flingsalt och nymalen svartpeppar Dressing 1 dl crème fraiche ½ dl majonnäs 2 tsk äppelcidervinäger 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung … Continued

0

Saffrans­kaka med smörkräm

En fantastisk god saffranskaka fylld med smörkräm. Kakan har en konsistens som är en blandning mellan vetebröd och mjuk kaka. Det är en julvariant av kakan med tillsatt saffran. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 1 pkt saffran 2 msk sprit 1 dl mjölk 25 g jäst 1 ägg ½ dl strösocker ca 6 dl vetemjöl … Continued

0

Julgodis med 4 av våra godaste fudge

Idag bjuder vi på recepten på 4 av våra godaste fudge – Chokladfudge, Cappuccinofudge, Ingefärs- och kokosfudge och Rocky road-fudge. Antal: ca 20 rutor per fudge portioner Ingredienser: Chokladfudge – grundrecept ca 20 stycken 50 g smör 3 msk kakao 5 dl strösocker 2 dl mjölk 100 g mörk choklad (60–70 % kakaohalt) 2 msk … Continued

0

Svamppastej med pistage­nötter på crostini med färska fikon

Detta recept på Svamppastej med pistagenötter på crostini med färska fikon gjorde vi för ett vegetariskt julbordsjobb för Elle mat och vin för några år sedan.Men den är så god så man behöver definitivt inte vara vegetarian för att uppskatta den. Eftersom vi har frysen proppfull med svamp så kommer denna goda svamppastej definitivt finnas … Continued

0

Saffransdrömmar

Saffransdrömmar – bland det godaste kakorna du kan göra med saffran till jul.Tänk dock på att äta denna värdefulla krydda med andakt, med tanke på att för att utvinna 1 kg saffran det krävs ett mödosamt arbete – att för hand plocka 70 – 150 0000 saffranskrokusblommor och sedan ta loss pistillerna och torka dem. … Continued

0

Godaste saffransbullarna med vaniljfyllning

Ännu en variant på grundreceptet på de saftigaste och godaste saffransbullarna. Denna gång fyller vi bullarna med vaniljkräm. Jepp. Du läste rätt. Vaniljkräm + saffransbulle. Smakar lika ljuvligt som det låter. Tid: Antal: 20-25 stycken portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussebullar ca 100 g smör och strösocker till garnering Vaniljkräm 5 dl mjölk 1 … Continued

0
1 … 24 25 26 27 28 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt