Saffrans-sockerkringlor
Igår bakade jag dessa saffrans-sockerkringlor med vårt supersaftiga grundrecept på lussebullar – och konstaterade ännu en gång att detta är det bästa receptet ever på saffransbullar. När jag åt bullarna idag så var det nästintill lika saftiga och goda som de var igår nybakade Tid: Antal: 25-30 stycken portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussebullar … Continued
Chokladdoppade kanderade äpplen
En amerikansk jultradition med sötsliskiga kanderade äpplen doppade i choklad. Antal: 6 stycken portioner Ingredienser: 6 äppelklubbor 6 äpplen 6 träpinnar eller glasspinnar 5 dl strösocker 2 1/2 dl vatten 2 dl ljus sirap 1 kanelstång 100 -200 g mörk choklad 100 -200 g mjölkchoklad 100 -200 g vit choklad valfri finhackade nötter kokosflingor Gör … Continued
Varm tranbärsjuice med kanel och stjärnanis
Värm dig med en kryddig tranbärsjuice, smaksatt med kanel och stjärnanis. En perfekt vinterdryck som sprider doften av jul och värmer både kropp och själ! Antal: 6 drinkar portioner Ingredienser: 1 liter tranbärsjuice 2 kanelstänger 1 stjärnanis apelsin 1 dl färska eller frysta tranbär 3 skivor, halverade apelsinskivor Gör så här: Skölj apelsinen noggrann. Skär … Continued
Smördegsinbakad svamppaté
En underbart god vegetarisk smördegsinbakad svamppaté som passar som förrätt, varmrätt eller på julbordet. Antal: 12-15 skivor portioner Ingredienser: 1 kg färsk svamp 1 gul lök 3 msk olivolja 1 dl ströbröd 5 ägg 1 tsk timjan 1 dl vispgrädde salt och svartpeppar ca 425 g smördeg till pensling ägg Gör så här: Värm ugnen … Continued
Pepparkaksmuffins med lingon
På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem! Antal: 12-16 muffins portioner Ingredienser: 100 g smör 2 1/2 dl farinsocker 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk 2 ägg 3 … Continued

