Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Ciderkokt fläskkarré med pumpa, karamelliserad rödlök och chèvre

När ”pulled pork” hade sina glansdagar och var som mest populär – så blev vi nästan lite trött på det. Vilket är ju synd för egentligen är det jättegott. Så under tiden att vi jobbade på vår bok Till bords med systrarna Eisenman så utmanade vi oss själva att skapa ett nytt recept för att … Continued

0

Havrekakor med kokos och russin

Amerikanska havrekakor är nog de godaste kakorna jag vet. Jag glömmer aldrig när jag åt en Oatmeal Raisin Walnut Cookie första gången som barn när vi bodde i USA. Den söta sega men ändå krispiga kakan med smak av kanel och russin tillsammans med de knapriga valnötterna. Åh – så himmelskt goda! Det som är … Continued

0

One pot pasta med krämig tomatsås och spenat

En favorit i repris! Helt ärligt var vi lite misstänksamma till att koka pasta direkt i såsen. Kan det verkligen bli bra? Men till slut var vi tvungna att testa detta. Och vet ni vad? Det blev så otroligt gott! Men framförallt – så himla snabbt och enkelt! Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 … Continued

0

Världens saftigaste chokladkaka

Denna kaka är utan tvekan den saftigaste chokladkakan vi någonsin har smakat. Och den är löjligt enkel att göra. Utan att överdriva bakar jag (Monica) den typ varannan dag. Bli inte avskräckt när ni ser att det ska vara ättiksprit i den. Man känner inte smaken – utan ättikspriten reagerar med bikarbonaten vilket bidrar till … Continued

0

Kyckling parmigiana med tomat­sås och spenat- & vitlöksris

Chicken Parmigiana är en italiensk-amerikansk maträtt som sägs ha skapats av italienarna som immigrerade till USA. Det ska vara en kombinaiton av den klassiska ”mellanzane della parmigiana” – panerad aubergine med parmesan och ”cotoletta” – panerad kalv. Sedan har kalven byts ut mot utbankad kycklingfilé som gratineras med mozzarella. Servera den tillsammans med den mustiga … Continued

0

Nektarin- och ingefärskaka

Det blir mycket fika nu under sommaren. Framförallt måste vi ta till vara på den härliga bersån som Lisa och Lars upptäckte när de rensade ogräs i sin nya stuga. För det finns ju inget härligare ställe att fika än i en berså. Denna nektarin- och ingefärskaka är då en favorit…Receptet har vi ursprungligen skrivit … Continued

0

Klappgröt

Kärt barn har många namn. Och denna gröt är verkligen ett kärt barn – eller snarare kan man säga att vi har kära minnen från den sen när vi var barn. Vår mamma brukade vispa ihop denna gröt till oss när vi var sm, ofta på somrarna när vi hade tid och var på sommarlov. … Continued

0

Superenkel och fräsch melon­sorbet

Just under sommaren älskar vi enkla recept. Och denna smarriga melonsorbet är precis det. Superenkelt – och vansinnigt gott. Det bästa av allt är att man inte behöver använda en glassmaskin utan man bara fryser in melonbitar. Sen när man är sugen på lite sorbet så mixar man bara den frysta melonen med lite sockerlag. … Continued

0

Rosévins­granita

En löjligt enkel och löjligt god rosèvinsgranita att svalka sig med under sommaren. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 dl strösocker 1/2 dl vatten 5 dl rosévin Gör så här: Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna. Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en form och ställ i … Continued

0

Minipajer med lime curd och jordgubbar

En läcker sommardessert med minipajer fyllda med lime curd och jordgubbar. Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: Pajdeg 3 dl vetemjöl 5 msk strösocker 150 g smör 2 äggulor Fyllning 300 g färskost 1/2 tsk vaniljsocker 1 dl lime curd Garnering Jordgubbar Ätbara blommor Gör så här: Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt … Continued

0

Choklad­doppad pavlova med grädde och jordgubbar

Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 3 äggvitor 1 krm ättiksprit 1 1/2 dl strösocker 100 g choklad 2 – 3 dl vispgrädde … Continued

0

Ört­baguetter

Idag bjuder vi på ett (relativt) snabbgjort recept på baguette – gjord på jäst. Den tar bara ca 2 timmar att göra jämfört med surdegsbaguetter som tar flera dagar. Även om vi älskar surdegsbröd vill man kanske inte alltid tillägna den tiden som krävs utan få fram nybakat bröd lite snabbare. För visst är det … Continued

0

Tartlette med jordgubbar, mandel­massa, kokos­chips och glass

Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 smördegsplattor á 85 g 50 g mandelmassa 1 ägg, lättvispat ca 200 g jordgubbar 3/4 dl rostade kokoschips mynta eller citronmeliss till garnering vaniljglass Gör så här: Värm ugnen till … Continued

0

Enkel och snabb glass på endast 2 ingredienser

En superenkel glass gjord med endast två ingredienser och utan glassmaskin. Det är nästan omöjligt att tro då konsistensen är helt perfekt. Det enda man behöver göra är att blanda vispad grädde med kondenserad mjölk, hälla upp i en form, tjoffa in i frysen och sen vänta. Vill man så kan man smaksätta den på … Continued

0

Marängkrans med citronkräm och bär

En vacker marängkrans med citronkräm och färska bär. Vill man inte stå och svettas i köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten. En vacker marängkrans med citronkräm som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: Marängkrans 3 äggvitor 2 dl strösocker 1/2 tsk vitvinsvinäger … Continued

0

Krispiga rabarberstänger med smak av fläder

Smarriga och söta rabarberstänger med flädersmak. I detta recept är det endast skalen du använder. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller syltReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat. Ingredienser: 6 rabarber ½ dl strösocker 1 msk flädersaft 1 nypa salt Gör så här: Värm ugnen … Continued

0

Lammracks med pistage­crust

Dessa recept skrev vi för en mindre bröllopsmiddag. Vi tyckte det passade perfekt med lammracks med pistagecrust, en len och krämig blomkålspuré med smak av vanilj samt grillade sparris med parmesan, brynt smör och citron. Viktigaste ingrediensen är dock kärlek. Man ska alltid laga mat med mycket kärlek…Recepten är skrivna för 10 personer. Men det … Continued

0

Cruditéer med rödbets­hummus

Cruditéer med rödbetshummus är inte bara är fräscht och gott, utan också oroligt färgglatt och vackert. Här serverar vi det portionsvis i glas, men det går även bra att lägga upp hummusen i en skål med grönsakerna på ett fat bredvid.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. Antal: 6 bufféportioner portioner Ingredienser: 2 mellanstora … Continued

0

Pasta Caesarsallad

Här har vi gjort en variant på vår favorit sallad – caesarsallad, och gjort den lite matigare genom att tillsätta pasta. Efter att ha tillagat pastasallad dagligen i över 8 år när vi drev The Cookbook Café – så har det inte blivit så mycket pastasallader för vår del sedan vi stängde caféet – som … Continued

0

Halloumi­burgare med salsa, portobello­svamp, guacamole

En ljuvlig vego-halloumiburgare med salsa, portobellosvamp, guacamole och ugnsbakade sötpotatis. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 stora sötpotatis 200 g halloumi 2 portobellosvamp 4 hamburgarbröd olivolja till stekning salt och peppar Tomatsalsa 4 mogna tomater 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 dl finhackad rödlök 1 msk hackad färsk koriander 1/2 – 1 tsk urkärnad och finhackad röd … Continued

0

Kubansk kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris

Denna kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris är en lättlagad, mustig rätt där russin och friterad kapris ger en trevlig smakbrytning. Vi är egentligen inte så jätteförtjusta i kapris men friterad kapris – wow! Så himla gott! Grytan kan tillagas dagen före men garnera med de friterade kaprisen strax innan servering. Antal: ca 4 … Continued

0
1 … 26 27 28 29 30 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt