Kalv i dillsås med vårprimörer
Om du har obehagliga minnen av en anemiskt odefinierbar sörja som serverades i skolbespisningen, så glöm den nu! Ett riktigt vällagat dillkött består av härligt möra köttbitar som faller sönder bara man tittar på dem, och till det en sås med perfekt balans mellan syra och sötma. Det mindre estetiska i rätten har vi åtgärdat … Continued
Mini-biskvier med hallon, citron och vitchoklad
Biskvier är ju ljuvligt goda – men kan lätt uppfattas som lite mäktiga. Här har vi gjort en mini-variant och adderat lite fräschör i form av citron och hallon. Perfekt munsbit! Antal: ca 30 stycken portioner Ingredienser: 2 äggvitor 400 g mandelmassa Citronsmörkräm 100 g smör 1 1/2–2 dl florsocker 1 äggula 2 msk lemon … Continued
Ägg i cocotteformar med spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås
Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. 🙂 Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: Gör så här 6 ägg 65 g färsk babyspenat 1 msk … Continued
Lammracks med citronbakad spetskål
Påsklammet är en tradition här i Sverige – även om det är en relativt ny påsktradition. Den är dock betydligt äldre i många av länderna kring Medelhavet. I dessa varmare länder var lammen färdiga för slakt när påsken inföll medan vi i Sverige och våra nordiska grannländer slaktade lammet på hösten. Det var inte förrän … Continued
Citrusgravad torsk med fänkål och pepparrotskräm
Under åren har vi nog testat varje variant av gravad lax som existerar – och som inte existerar. Så nu har vi fått gå vidare till att grava andra sorts fiskar – och en helt ny värld har öppnats för oss. Denna citrusgravade torsk med fänkål och pepparrotskräm är helt ljuvlig. Antal: 6-8 portioner portioner … Continued

