Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Kalv i dillsås med vår­primörer

Om du har obehagliga minnen av en anemiskt odefinierbar sörja som serverades i skolbespisningen, så glöm den nu! Ett riktigt vällagat dillkött består av härligt möra köttbitar som faller sönder bara man tittar på dem, och till det en sås med perfekt balans mellan syra och sötma. Det mindre estetiska i rätten har vi åtgärdat … Continued

0

Mini-biskvier med hallon, citron och vitchoklad

Biskvier är ju ljuvligt goda – men kan lätt uppfattas som lite mäktiga. Här har vi gjort en mini-variant och adderat lite fräschör i form av citron och hallon. Perfekt munsbit! Antal: ca 30 stycken portioner Ingredienser: 2 äggvitor 400 g mandelmassa Citronsmörkräm 100 g smör 1 1/2–2 dl florsocker 1 äggula 2 msk lemon … Continued

0

Ägg i cocotteformar med spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås

Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. 🙂 Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: Gör så här 6 ägg 65 g färsk babyspenat 1 msk … Continued

0

Lammracks med citron­bakad spetskål

Påsklammet är en tradition här i Sverige – även om det är en relativt ny påsktradition. Den är dock betydligt äldre i många av länderna kring Medelhavet. I dessa varmare länder var lammen färdiga för slakt när påsken inföll medan vi i Sverige och våra nordiska grannländer slaktade lammet på hösten. Det var inte förrän … Continued

0

Citrus­gravad torsk med fänkål och pepparrots­kräm

Under åren har vi nog testat varje variant av gravad lax som existerar – och som inte existerar. Så nu har vi fått gå vidare till att grava andra sorts fiskar – och en helt ny värld har öppnats för oss. Denna citrusgravade torsk med fänkål och pepparrotskräm är helt ljuvlig. Antal: 6-8 portioner portioner … Continued

0

Ingredienser: 3 tomatsås lax broccoli potatismos krämig örtsås lövbiff grönkål parmesan ägg tahinikyckling kikärtor ris Gör så: God och enkel tomatsås på endast 3 ingredienser Ugnsbakad lax med broccoli- och potatismos samt krämig örtsås Stekt lövbiff med grönkål, parmesan och ägg Allt-i-ett tahinikyckling, kikärtor och ris

0

Burrata med rostad paprika, pinjenötter och tahinisås

Detta recept är ett favorit i repris! Och varje gång jag lagar den drömmer jag mig bort till den våren när jag fyllde 45 år och Henrik överraskade mig med en resa till Köpenhamn. En av de många restauranger som vi besökte hette Paté Paté och där åt vi en fantastisk rätt med burrata och … Continued

0

Indisk linsgryta med kokos­mjölk, sötpotatis och spenat

Idag blir det en favorit i repris – Indisk linsgryta med kokosmjölk, sötpotatis och spenat.Ibland kan det vara lite knepigt att få till den där djupa, intensiva och fylliga smak som autentisk indisk mat har. Om du har lite tid så är ett sätt är att använda hela frön som man maler själv. Helst ska … Continued

0

Våffel­tårta med dulce de leche, bär, fikon och pekannötter

Pannkakstårta är ju populärt – men varför inte göra en våffeltårta istället. Mycket enklare och godare om vi får säga det själva! Tänk dock på att den bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi med blåbär, björnbär och fikon men tveka inte att byta ut mot dina favorit-bär/frukter istället. Antal: 4-6 portioner portioner … Continued

0

Chèvre chaud

Så enkelt. Så gott. Chèvre chaud är en klassiker som vi aldrig tröttnar på – sallad med varm getost på baguette med valnötter och honung. Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: 1 surdegsbaguette ca 450 g chèvre 150 g rostade valnötter 4 ½ msk olivolja 1 ½ msk sherryvinäger 4 ½ msk honung salt svartpeppar ca … Continued

0

Saganaki – stekt ost med honung och sesam

Googlar du saganaki kommer du troligtvis få upp recept på stekt ost. I själva verket är saganaki, som ordagrant betyder ”liten stekpanna” på grekiska, olika rätter som tillagas i en enportionsstekpanna. En av dessa populära rätter är där man steker ost, vanligtvis kefalograviera, kasseri, kefalotyri, fetaost eller halloumi och sedan serverar den med t ex … Continued

0

Kimchi- och nudelsallad

Antingen kan man köpa färdig kimchi, som numera finns på de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller så kan man göra det själv. Dock måste man tänka på att det tar 5 dagar att göra kimchi. Kimchi är fermenterade grönsaker – oftast kål – och en oumbärlig ingrediens i det koreanska köket. Sedan jag tog mod till … Continued

0

Mac ’n’ Cheese

Lite skamset måste vi erkänna att vi faktiskt gillar det artificiella helfabrikat som de flesta av vår generations amerikaner har vuxit upp med. Men det kommer vi undan med eftersom vi kan laga en riktig ”kick-ass” hemgjord mac ’n’ cheese. Det är förstås den i receptet här som vi serverar våra barn. Den förstnämnda äter … Continued

0

Donuts med limeglasyr och kokos

Vi älskar donuts. Det ligger nog i våra amerikanska gener. Det första vi gör när vi kommer till USA är att köpa oss en chokladglaserad donut fylld med vaniljkräm. Och vi kan erkänna att det har nog hänt någon gång att en eller två donuts har fått slinka med i resväskan hem. Ibland får vi … Continued

0

Palaak Halloumi

Det är en variant på en av våra all-time favorit indiska rätter – palak paneer. Istället för den indiska färskosten paneer använder vi halloumi. Grytan serverar vi med basmatiri, yoghurt och en chutney på dadlar, tomat och russin, och mynta- och korianderchutney. Åh – grytan är verkligen så fantastiskt god, speciellt tillsammans med de smakrika … Continued

0

Nachos med kyckling, picklad jalapenos, salsa och koriander

Fredag betyder för många texmex och fredagsmys. Idag kör vi en favorit i repris och tipsar om denna smidiga och smarriga allt-i-ett-rätt. Passar perfekt att ställa fram plåten på matbordet (eller soffbordet för den delen) och köra ”family style” där alla delar på det goda! Ett tips är att servera en fräsch sallad till. Den … Continued

0

Mint Julep

Variationer av drinken Mint Julep har druckits i USA sedan nybyggarna kom till USA – även om det från början dracks av hälsoskäl. Som sällskapsdrink blev den populär på the Kentucky Derby (en årlig hästkapplöpning). Traditionellt serveras Mint Julep i en silver- eller tennmugg fylld med is som man håller antingen längst upp eller längst … Continued

0

Jalapeño Poppers

Friterade jalapeños fyllda med ostReceptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat Antal: ca 20 stycken portioner Ingredienser: 20 färska jalapeños 100 g lagrad ost, riven några droppar tabasco 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg ca 3 dl ströbröd 2 tsk torkad oregano 1 liter olja till fritering Gör så här: Snitta varje … Continued

0

Varm­choklad med jordnöts­smör

Sportlov har nu börjat för vissa delar av landet. Och som vi alla vet så är ju sportlovet lika med varm choklad. Men idag blev det dock inte vilken varm choklad som helst – utan varm choklad smaksatt med jordnötssmör. Mums! Antal: 2 portioner portioner Ingredienser: Ingredients ca 5 dl mjölk 1 – 2 msk … Continued

0

Kardemumma­­kaka i gjutjärns­­panna

Receptet på denna supersaftiga kardemummakaka har vi fått av vår ”extra-mamma” Marie. Ni kanske minns att vi har nämnt henne förut – det är nämligen hon som bakar 8000 kakor varje jul och ger bort till alla sina vänner. Det är även hon som har lyckats ”muta bort” en fortkörningsbot i USA med sina vansinnigt … Continued

0

Red Velvet Cupcakes

Dessa red velvet cupcakes är ljuvligt goda. Baka dem till din käreste och hen kommer älska dig för evigt! Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: Muffins 3 1/2 dl strösocker 2 ägg 3 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 msk vitvinsvinäger 1 dl raps- eller solrosolja … Continued

0
1 … 23 24 25 26 27 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt