ANNONS

Indisk ”Butter Chicken”

/

Det finns många variationer på indisk Butter Chicken och de flesta blir säkert supergoda. Vi tycker det här receptet blev fantastiskt smarrigt – saftiga kycklingbitar i en len, mild och mustig sås full av smak. Servera gärna Butter Chicken tillsammans med basmatiris och hembakat indiskt naanbröd – vårt recept hittar ni här! Kycklinggrytan är lätt att laga och kommer med säkerhet falla alla i smaken – hela familjen eller kompisarna på middag; vardag som helg! Önskar er alla en riktig bra fredag! /Kram Lisa & Moncia

Mild och smakrik indisk butter chicken med indiskt naanbröd på en träskiva

Indisk Butter Chicken
ca 4 portioner

800 g kycklingfilé eller lårfilé

Marinad
1 dl naturell yoghurt
3-4 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

Sås
2 msk olja
3 msk smör

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 ½ tsk garam masala
1 tsk malen koriander
1 kanelstång
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 msk tomatpuré
1-2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 msk smör

Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ner kycklingen. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natten.

Värm olja och 1 msk smör i en stekpanna och fräs kycklingbitarna runtom i några minuter så de blir gyllenbruna. Lägg åt sidan och håll varm.

Skala och hacka lök. Stek löken i 2 msk smör i samma stekpanna, på mellanvärme i ca 5 minuter. Rör om så att de inte bränns. Tillsätt vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och fräs i någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Blanka av med smör. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris och naanbröd.

4
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00