Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar.
1.
Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar.
2.
Rör ihop yoghurt, Garam Masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar, helst över natten.
3.
Värm ugnen till 200 grader.
4.
Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5.
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka grön chili.
6.
Fräs spiskumminfrön i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i 5-10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Tillsätt socker, Garam Masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av salt och peppar.
7.
Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.
600 g kycklingfiléer
färsk koriander till garnering
basmatiris till servering
1 dl naturell yoghurt
2 tsk Garam Masala
2 tsk paprikapulver
½ tsk svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
½ tsk malen koriander
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ - 1 grön chilipeppar
1 tsk hela spiskumminfrön
3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
1 msk riven färsk ingefära
1 burk á 420 g plommontomater
½ dl tomatpuré
1 tsk strösocker
1 tsk Garam Masala
½ malen koriander
½ tsk gurkmeja
1 dl vispgrädde
salt och peppar