back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chicken Tikka Masala

  • ca 4 portioner

En läcker indisk rätt med kyckling i en kryddig och aromatisk sås. Servera gärna tillsammans med Naanbröd.

Hur

1.

Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar.

2.

Rör ihop yoghurt, Garam Masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar, helst över natten.

3.

Värm ugnen till 200 grader.

4.

Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

5.

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka grön chili.

6.

Fräs spiskumminfrön i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i 5-10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Tillsätt socker, Garam Masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av salt och peppar.

7.

Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.

Ingredienser

Ingredienser

600 g kycklingfiléer

färsk koriander till garnering

basmatiris till servering

Marinad

1 dl naturell yoghurt

2 tsk Garam Masala

2 tsk paprikapulver

½ tsk svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

½ tsk malen koriander

Sås

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

½ - 1 grön chilipeppar

1 tsk hela spiskumminfrön

3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja

1 msk riven färsk ingefära

1 burk á 420 g plommontomater

½ dl tomatpuré

1 tsk strösocker

1 tsk Garam Masala

½ malen koriander

½ tsk gurkmeja

1 dl vispgrädde

salt och peppar