back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Thailändsk biffsallad

En sallad som passar både vinter som sommar – thai biffsalladen. För en matigare måltid kan man servera med lite ris – vilket Monica gillar. Lisa gillar den däremot bäst som den är. Har du möjlighet så köp gärna mynta och koriander i en asiatisk livsmedelsaffär då den är smakrikare än de små krukor som finns i vanliga matbutiker.

Hur

1.

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Salta och peppra.

2.

Värm olja i en stekpanna. Stek köttet på båda sidor i några minuter tills det får färg. Det ska helst vara lite rosa inuti. Låt köttet kallna och skär det sedan i tunna strimlor.

3.

Kärna ur och finhacka chilin till såsen. Blanda med vitlök, fisksås, limesaft och socker. Rör tills sockret har löst sig.

4.

Skär gurkan i skivor och sedan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skiva salladslöken. Skär rödlöken i tunna skivor. Grovhacka myntan och koriandern.

5.

Blanda såsen med köttet, grönsaker och örter.

6.

Lägg upp på ett fat och garnera eventuellt med lite chili. Servera med ris för en matigare måltid.

Ingredienser

ca 600 g biff

salt

svartpeppar

ca 2 msk rapsolja

½ gurka

12 körsbärstomater

2 salladslökar

½ rödlök

1 kruka/knippe mynta

1 kruka/knippe koriander

1 röd chili

1 pressad vitlöksklyfta

4 msk fisksås

4 msk limesaft

2 msk farinsocker