För att göra kycklingbollarna: Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser. Blanda ordentligt. Låt vila i kylen i ca 15 minuter. Med blöta händer, forma färsen till små bollar. Stek bollarna i lite olja tills de är gyllenbruna och genomstekta.
1.
För att göra kycklingbollarna: Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser. Blanda ordentligt. Låt vila i kylen i ca 15 minuter. Med blöta händer, forma färsen till små bollar. Stek bollarna i lite olja tills de är gyllenbruna och genomstekta.
2.
För att göra såsen: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda och reducera tills endast några matskedar kvarstår. Plocka ur vitlöken och ingefäran.
3.
Koka upp buljongen. Smaksätt buljongen med såsen efter egen smak.
4.
Fräs svampen i olja tills den börjar bli lite krispig. Lägg åt sidan.
5.
Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet. Fördela nudlarna i två stora skålar.
6.
Pochera äggen.
7.
Lägg ner spenaten i den heta buljongen och rör om i några sekunder. Häll upp buljongen i skålarna. Toppa med kycklingbollar, svamp och ett pocherad ägg. Garnera med sesamfrön och salladslök. Servera direkt.
8 dl hönsbuljong
200 - 250 g äggnudlar
ca 30 g färsk babyspenat
75 g färsk shitakesvamp
1 msk sesamfrön
2 msk skivad salladslök
4 ägg
till stekning rapsolja
ca 500 kycklingfärs
3 msk misopasta
2 msk japansk soja
2 msk farinsocker
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1/2 dl hackad salladslök
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 ägg
1 dl pankoströbröd
1 dl mirin
1 dl japansk soja
1/2 dl farinsocker
en skvätt sherry
1 vitlöksklyfta
ca 20 g färsk ingefära