back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Japanska kycklingbollar med nudlar, spenat och pocherad ägg i ingefärsbuljong

  • 4 portioner

En läcker japansk rätt med kycklingbollar, nudlar, spenat och pocherat ägg i en smakrik ingefärsbuljong.

Hur

Gör så här

1.

För att göra kycklingbollarna: Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser. Blanda ordentligt. Låt vila i kylen i ca 15 minuter. Med blöta händer, forma färsen till små bollar. Stek bollarna i lite olja tills de är gyllenbruna och genomstekta.

2.

För att göra såsen: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda och reducera tills endast några matskedar kvarstår. Plocka ur vitlöken och ingefäran.

3.

Koka upp buljongen. Smaksätt buljongen med såsen efter egen smak.

4.

Fräs svampen i olja tills den börjar bli lite krispig. Lägg åt sidan.

5.

Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet. Fördela nudlarna i två stora skålar.

6.

Pochera äggen.

7.

Lägg ner spenaten i den heta buljongen och rör om i några sekunder. Häll upp buljongen i skålarna. Toppa med kycklingbollar, svamp och ett pocherad ägg. Garnera med sesamfrön och salladslök. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

8 dl hönsbuljong

200 - 250 g äggnudlar

ca 30 g färsk babyspenat

75 g färsk shitakesvamp

1 msk sesamfrön

2 msk skivad salladslök

4 ägg

till stekning rapsolja

Kycklingbollar

ca 500 kycklingfärs

3 msk misopasta

2 msk japansk soja

2 msk farinsocker

2 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

1/2 dl hackad salladslök

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1 vitlöksklyfta

1 msk riven färsk ingefära

1 ägg

1 dl pankoströbröd

Sås

1 dl mirin

1 dl japansk soja

1/2 dl farinsocker

en skvätt sherry

1 vitlöksklyfta

ca 20 g färsk ingefära