back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Frittata med chorizo, zucchini och manchego

  • 4 portioner

En frittata är en italiensk variant av en omelett, som tillagas främst på ägg och potatis och kan varieras på många olika sätt. Det är en perfekt ”tager vad man haver i kylskåpet” rätt! Vi älskar frittata och lagar den ofta när vi har lite överbliven kokt potatis. Idag bjuder vi på ett recept där vi använder chorizo, zucchinni och manchego-ost – så otroligt gott! Den kan tillagas i en bakform eller direkt i en gjutjärnspanna i ugnen, och är god att äta varm eller kall, gärna med en fräsch sallad. Perfekt att ta med sig ut på picknicken!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Man kan tillaga frittatan antingen direkt i en gjutjärnspanna eller i en mindre bakform som rymmer minst 1 liter. Ifall ni använder en bakform, smörj den.

2.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchini och chorizo i halvmånar. Riv osten.

3.

Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter eller i en stekpanna. Tillsätt zucchini och stek tills den börjar bli lite mjuk. Lägg lök och zucchini åt sidan. Stek korven i några minuter, och lägg åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.

4.

Vispa äggen i en skål och rör ner lök, zucchini, chorizo, potatis, ost, salt och peppar. Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan eller i bakformen. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering.

Ingredienser

Ingredienser

300 g potatis

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

150 g zucchini

200 g chorizo

100 g manchego-ost

6 ägg

3 msk olivolja

1/2 tsk salt

1/4 tsk svartpeppar