Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Mormor Gretas inlagda sill

En klassisk inlagd sill som är ett måste till midsommar. Ingredienser: 2 burkar à 420 g inläggningssill 1 röd lök 1 morot 2 1/2 dl ättiksprit 7 1/2 dl vatten 7 1/2 dl strösocker 12 st kryddpepparkorn 12 st vitpepparkorn 5 st lagerblad 1 knivsudd malen ingefära 1 kaffesked ljusa senapskorn 1 kaffesked mörka senapskorn … Continued

0

Superenkel sesamlax med mango- & avokadosalsa

En superenkel och smakrik rätt med ugnsbakad sesamlax serverad med mango- & avokadosalsa. Perfekt för sommarmåltider! Ingredienser: ca 1 kg laxfilé 3-4 msk sesamfrön 3 avokado 2 mango 1-2 urkärnade och finhackade röd chili 1 liten, pressad vitlöksklyfta saft från 2 plus 1 för garnering lime ca 3/4 dl hackad plus blad till garnering koriander … Continued

0

Färgglad asiatisk sallad

De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk! Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: Sallad 100 g spetskål … Continued

0

Vattenmelonsallad med feta, oliver och mynta

En fräsch och läcker sallad med vattenmelon, fetaost, oliver och mynta. Perfekt för sommardagar! Ingredienser: 1 kg vattenmelon 200 g fetaost 3 dl svarta oliver några myntablad lite lagrad balsamvinäger eller balsamicosirap Gör så: Skär bort skalet på vattenmelonen och skär fruktköttet i kuber. Tärna fetaosten. Fördela vattenmelon, feta, oliver och myntablad på ett stort … Continued

0

Nudelsoppa med fläskfärsbollar i citrongräs- och ingefärsbuljong

En läcker nudelsoppa med fläskfärsbollar i en smakrik citrongräs- och ingefärsbuljong. Perfekt för en asiatisk inspirerad måltid! Ingredienser: 300 g fläskfärs 1 vitlöksklyfta 1 röd chili 1 salladslök 1 1/2 msk japansk soja 1 1/2 msk fisksås 2 tsk riven färsk ingefära 2 citrongräs 1 msk finhackad färsk koriander 1 tsk farinsocker till stekning rapsolja … Continued

0

Spaghetti, olio, aglio e peperoncino

En enkel och snabb spaghetti med olivolja, chili och vitlök. Ingredienser: Ingredients 2 röda chilifrukter 4 vitlöksklyftor 1 ½ dl olivolja rivet skal från ½ citron ca 1 dl finhackad bladpersilja salt svartpeppar parmesanost ca 400 g spaghetti Gör så: Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet. … Continued

0

Frysta Druvor

Ett recept på frysta druvor som är jättegoda och svalkande att äta som de är eller att blanda i en läskande dryck eller drink.

0

Harissakyckling, tahini cole slaw och soltorkade tomater i pitabröd

Pitabröd, som är en stor del av det mellanöstern köket, är otroligt användbart och kan fyllas med så mycket gott. Idag delar vi med oss av ett recept på smakrik harrissa kycklingfilé med tahini cole slaw and soltorkade tomater. En härlig smakkombination skapas med den kryddstarka harissan, nötiga tahinin och söta soltorkade tomaterna. Ha en … Continued

0

Mozzarella med harsyra och picklade rädisor

Ingredienser: 13 oz mozzarella cheese 1 bunch wood sorrel High quality olive oil Freshly ground black pepper sea salt 3 ½ oz radishes ¾ cup white distilled vinegar ¾ cup granulated sugar 1 ¼ cups water Gör så: Blanda vinäger, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har lösts upp. … Continued

0

Benmärgsburgare

En läcker benmärgsburgare med karamelliserad lök och fänkåls-slaw. Serveras med goda chips. Ingredienser: ca 1 kg högrevsfärs 4 st märgben efter smak salt efter smak peppar 4 st hamburgarbröd 1 kg gula lökar 3 msk olivolja 2 tsk farinsocker 2 msk balsamvinäger 1 stor fänkål 1/2 äpple skal från 1/2 apelsin 1/2 dl majonnäs 1/2 … Continued

0

Björksav

En beskrivning av hur man tappar björksav och dess användningsområden. Gör så: Borra ett hål i björken, ca 5-6 mm i diameter. Borra snett uppåt. Tryck in en slang eller sugrör i hålet. Se till att den håller tätt så att saven inte läcker utanför. För den andra änden av slangen eller sugröret ner i … Continued

0

Polkabetans dag

Recept för att fira Polkabetans dag med olika rätter Ingredienser: Bulgur Smör Svamp Kronärtskocksbottnar Grönkål Chèvre Rårivna polkabetor Lax Ris Inlagda polkabetor Wasabi-coleslaw Kyckling Spetskål Chevre- och honungsröra

0

Pipettte Rigate med karamelliserad rödlök och parmesan

En läcker pasta med karamelliserad rödlök och parmesanost. Ingredienser: Ingredients Pipettte Rigate karamelliserad rödlök parmesan Ramen kyckling tatsoi krispig shitake Ugnsbakad torsk ägg- och örtpankoströssel blomkålspuré Grön ärtssoppa chèvrekräm rosmarinkrutonger Tonfiskburgare mangosalsa wasabimajo Gör så: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen … Continued

0

Vanilj och hallonknyten

En läcker och frasig dessert med vaniljkräm och hallon, perfekt för att njuta av våren. Ingredienser: ca 20 ark (ca 20 x20 cm) vårrulledeg till fritering olja 2 dl mjölk 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl 1 msk vaniljsocker Vaniljkräm 3 dl (låt tina ifall frysta) hallon 1 tsk rivet limeskal 2 tsk … Continued

0

Mormor Gretas kardemummas­korpor

Dessa underbara kardemummaskorpor var en storfavorit bland gästerna på vårt gamla café och fanns alltid till försäljning. Receptet hittade vi i vår mormor Gretas handskrivna receptsamling. Hennes gammaldags handstil var svår att tyda, men vi verkar ha lyckats för än idag när vi träffar våra gamla gäster och vänner minns de dessa skorpor med värme. … Continued

0

Sirapssnittar med solros- och pumpakärnor

Ingredienser: 200 g smör 2 1/2 dl strösocker 4 msk ljus sirap 3 dl vetemjöl 1 1/2 dl fullkornsmjöl 1 tsk bakpulver 2 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 1 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön Gör så: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om. Blanda de torra ingredienserna … Continued

0

Citrus Sorbet i Citron

En enkel och snabb sorbet gjord med citron, socker och vatten. Perfekt som sommardessert eller när citrusfrukter är i säsong. Ingredienser: 2 dl strösocker 1 dl vatten ca 5 dl färskpressad saft från citron 4-6 citroner Gör så: Koka upp socker och vatten så att sockret löser sig. Låt sockerlagen sjuda i 3 minuter och … Continued

0

Crostini med grillad mozzarella och champinjoner

Ett supergott och superenkelt crostini att servera framför TVn. Ingredienser: ca 1/2 baguette 1 mozzarella ca 125 g färska champinjoner ca 2 msk smör 1/2 vitlöksklyfta 3 msk vitvin 1/2 dl vispgrädde salt peppar timjan Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten i 10 skivor. Skär mozzarellan i 10 skivor. Fräs champinjonera i … Continued

0

Croissant/Pain chocolat aux amandes

En recept på croissanter med choklad och mandelkräm Ingredienser: 6 dagsgamla croissants alt pain au chocolat Sirap 3 dl vatten 3 msk strösocker 200 g skållad och skalad mandel 1 dl strösocker 100 g smör 2 ägg några droppar mandelessens ca 50 g mandelspån ca 1 dl florsocker Gör så: Sätt ugnen på 175 grader. … Continued

0

Chicken Tikka Masala

En läcker indisk rätt med kyckling i en kryddig och aromatisk sås. Servera gärna tillsammans med Naanbröd. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g kycklingfiléer färsk koriander till garnering basmatiris till servering Marinad 1 dl naturell yoghurt 2 tsk Garam Masala 2 tsk paprikapulver ½ tsk svartpeppar ½ tsk cayennepeppar ½ tsk malen koriander … Continued

0

Crostini

Crostinis, små rostade brödskivor med diverse toppingar, är en av våra favorittilltugg. Här bjuder vi på 8 olika crostini-recept som passar perfekt som tilltugg på nyårsafton. Ingredienser: Crostini chevre granatäpple solrosfrön nässel- och ricottaröra tryffelsalami pinjenötter smörstekt salvia Friggione italiensk lök tomatröra trattkantareller sherry parmesan ugnsbakade körsbärstomater salamichips Svamppastej pistagenötter färska fikon Hemgjord ricotta rostad … Continued

0
1 … 37 38 39 40 41 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt