Grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron
Ett fräsch favoritrecept på grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron. Ingredienser: 800 g ryggbiff 200 g zucchini 400 g buffelmozzarella 2 röda chilifrukter 1 vitlöksklyfta 1 dl olivolja 1 rivet skal från citron 1 msk pressad citronsaft ½ dl hackad basilika ½ dl hackad mynta efter smak flingsalt efter smak svartpeppar … Continued
Punschisar
En härlig variant på punchknappar som kallas för punchisar. Receptet innehåller havregryn, strösocker, kakao, smör, punsch, mörk choklad och nonpareille. Ingredienser: 3 dl havregryn ½ dl strösocker ½ dl kakao 100 g smör 1 – 2 msk punsch ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel) Gör så: Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i … Continued
Färska vårrullar med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott
En läcker och fräsch rätt med färska vårrullar fyllda med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott. Serveras med Nuoc Chamsås. Tid: ca 1 timmeAntal: 12 portioner Ingredienser: ca 100 g tunna risnudlar ca 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 mango en näve ärtskott 1 dl salta jordnötter 12 rispapper 12 kvistar färsk mynta 12 kvistar färsk koriander … Continued
Tortillabröd med pankopanerad fisk, picklad rödlök och wasabi cole slaw
Ingredienser: 800 g filé av fast vit fisk 2 ägg ca 4 dl panko ströbröd ca 2 dl vetemjöl 2 avokado efter smak salt efter smak vitpeppar 2–3 dl rapsolja Gör så: Gör i ordning picklad rödlök och wasabi-cole slaw (se länkar i ingredienslistan). Skär avokado i skivor. Skär fisken i bitar i mindre bitar. … Continued
Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts
Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Monicas son Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn. Ingredienser: 1 gul lök … Continued

