Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron

Ett fräsch favoritrecept på grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron. Ingredienser: 800 g ryggbiff 200 g zucchini 400 g buffelmozzarella 2 röda chilifrukter 1 vitlöksklyfta 1 dl olivolja 1 rivet skal från citron 1 msk pressad citronsaft ½ dl hackad basilika ½ dl hackad mynta efter smak flingsalt efter smak svartpeppar … Continued

0

Punschisar

En härlig variant på punchknappar som kallas för punchisar. Receptet innehåller havregryn, strösocker, kakao, smör, punsch, mörk choklad och nonpareille. Ingredienser: 3 dl havregryn ½ dl strösocker ½ dl kakao 100 g smör 1 – 2 msk punsch ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel) Gör så: Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i … Continued

0

Färska vårrullar med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott

En läcker och fräsch rätt med färska vårrullar fyllda med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott. Serveras med Nuoc Chamsås. Tid: ca 1 timmeAntal: 12 portioner Ingredienser: ca 100 g tunna risnudlar ca 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 mango en näve ärtskott 1 dl salta jordnötter 12 rispapper 12 kvistar färsk mynta 12 kvistar färsk koriander … Continued

0

Tortillabröd med pankopanerad fisk, picklad rödlök och wasabi cole slaw

Ingredienser: 800 g filé av fast vit fisk 2 ägg ca 4 dl panko ströbröd ca 2 dl vetemjöl 2 avokado efter smak salt efter smak vitpeppar 2–3 dl rapsolja Gör så: Gör i ordning picklad rödlök och wasabi-cole slaw (se länkar i ingredienslistan). Skär avokado i skivor. Skär fisken i bitar i mindre bitar. … Continued

0

Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts

Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Monicas son Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn. Ingredienser: 1 gul lök … Continued

0

Ingredienser: Zucchini Halloumi Avokado Kyckling Färskost Gulbetor Vitkål Korallsvamp Rimmad torskrygg Bacon Gör så: Zucchini pasta med halloumi och krämig avokadosås från Scandinavian Wellness Kyckling i ugn med färskost från Köttfärsbloggen Gulbetsbiffar med stuvad vitkål och korallsvamp från Mikaelasmenu Rimmad torskrygg med baconmos från Matsafari

0

Älghamburgare med karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon

En härlig smakupplevelse med älgfärs, karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon. Ingredienser: 600-800 g älgfärs 2 rödlök 1 msk smör 1 msk olivolja 1 tsk rödvinsvinäger eller balsamvinäger 2 msk lingonsylt 1 msk färskpressad apelsinjuice 8 skivor bacon 4 salladsblad 8 skivor Västerbottensost efter smak salt efter smak peppar efter behov smör till stekning 4 hamburgarbröd … Continued

0

Smaka på Korea 2017

Följ med på en spännande matresa till Korea, speciellt utformad för de som har ett stort intresse för mat och dryck.

0

Krämig broccolisoppa med mynta och chiliflingor

En krämig broccolisoppa med en touch av mynta och chiliflingor. Perfekt att ta med som matsäck under sportlovet. Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlök 500 g broccoli 3 potatisar 2 msk olivolja ca 1 liter grönsaksbuljong ca 2-3 msk färsk mynta 1-2 dl crème fraiche 1 tsk chiliflingor Gör så: Skala och hacka lök och … Continued

0

Hemgjorda potatis­chips och rotfrukts­chips

Hemgjorda potatischips och rotfruktschips är smarriga snacks att mumsa på framför TV:n. Det är roligt att göra själv och de blir mycket godare än köpta chips.Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”. Antal: ca 1 liter/sort portioner Ingredienser: Potatischips 500 g potatis 1 liter rapsolja flingsalt Rotfruktschips ca 500 g rotfrukter 1 liter rapsolja till fritering flingsalt … Continued

0

Death by Chocolate

Denna gudomliga chokladkaka är ”to die for”. Den är en variant på fondant au chocolat, som vi fick av kocken Pierre på restaurangen Le Village i Marseille. Medan han skrev ner receptet åt oss frågade han: ”Vänder sig er kokbok till kvinnor eller professionella kockar?” Med tanke på att vi fick detta underbara recept förlåter … Continued

0

Stir-fry nudlar med broccoli, haricots verts, grönkål och spenat

En hälsosam och läcker rätt med äggnudlar och en mix av grönsaker som inkluderar broccoli, haricots verts, grönkål och spenat. Serveras med en smakrik sås och toppas med rostade sesamfrön. Ingredienser: ca 400 g äggnudlar 4 salladslök 1-2 msk neutral olja 1 liten gul lök 2 vitlöksklyftor ca 300 g broccoli 150 g haricots verts … Continued

0

Hemgjord müsli/granola med jordnötssmör

En himmelskt god granola med smak av jordnötssmör. Perfekt att göra själv med olika gryn, frön, nötter och kokosflingor. Kan anpassas efter smak och allergier. Ingredienser: 4 dl havregryn 3 dl rågflingor 3 dl dinkelflingor 2 dl boveteflingor 2 dl solroskärnor 2 dl pumpafrön 1 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 2 dl kokosflingor/chips 2 … Continued

0

BRAN FLAKE BARS

En enkel och god recept på Bran Flake Bars. Ingredienser: 1 1/2 dl jordnötssmör 1 1/2 dl mörk sirap 3 msk farinsocker 3 dl lätt krossade fullkornsflingor 1 dl kokosflingor 1 dl grovhackade valfria nötter 1 dl solrosfrön 1 dl russin Gör så: Smörj en avlång bakform. Värm upp jordnötssmör, sirap och farinsocker på låg … Continued

0

Ramen med kyckling, tatsoi och krispig shitake

En god ramensoppa med asiatisk tatsoi, kyckling och krispig shitake. Ingredienser: 2 liter hönsbuljong ca 20 g färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1/2 röd chili 2 citrongräs 250 g ramen- eller äggnudlar ca 3 msk rapsolja 2 kycklingfiléer ca 20 shitakesvampar salt peppar 1 kruka asiatisk tatsoi ev några droppar sesamolja 1 lime vitkål Gör så: … Continued

0

Poulet Yassa

Poulet Yassa är en traditionell senegalesisk rätt med grillad kyckling i en marinad av lök, chili, citronsaft och kryddor. Serveras med vermicellipasta och garneras med persilja. Tid: 45 minuter + marinering Ingredienser: 1 kg kycklinglår 250 g vermicellipasta hackad persilja 4 gula lökar 1/2 – 1 röd chili saften från 1 citron citronsaft 1 tsk … Continued

0

Grön ärtssoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger

En god och vacker grön ärtsoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger. Ingredienser: 2 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 500 g gröna ärtor ca 7-8 dl grönsaksbuljong salt peppar 100 g chèvre 1/2 dl crème fraîche 1 msk honung ca 1 1/2 dl dagsgammalt vitt bröd 2 tsk olivolja 1 krm torkad rosmarin salt Gör så: … Continued

0

Gräddfilspannacotta med kardemumma och kanderad blodapelsin

En festlig dessert med gräddfilspannacotta smaksatt med kardemumma och toppad med kanderad blodapelsin. Perfekt att förbereda i förväg. Ingredienser: 2 gelatinblad 1 vaniljstång 3 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1 tsk stött kardemumma 2 dl gräddfil 3 blodapelsiner 2 dl vatten 1 msk ljus sirap Gör så: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. … Continued

0

Hummersallad med blodgrapefrukt och avokado

En läcker förrätt med hummer, blodgrapefrukt, avokado och en koriander- och jalapeñodressing med lime. Ingredienser: 2 humrar 0.5 blodgrapefrukt 1 avokado ca 50 g blandad sallad 1 jalapeno eller grön peppar 1 vitlöksklyfta ½ dl färskpressad limesaft ½ dl flytande honung 2 msk vit balsamvinäger 1 tsk riven färsk ingefära ½ dl färsk koriander 1 … Continued

0

Saffranstryffel

Recept på en fantastisk god saffranstryffel. Ingredienser: 200 g vit choklad 3/4 dl vispgrädde 1/2 kuvert (1/4 g) saffran 1 msk honung 25 g smör 1/2 tsk cognac florsocker Gör så: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå i någon minut. … Continued

0

Vit tryffel med grönt te

En god och enkel recept på vit tryffel med grönt te. Ingredienser: 225 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 tsk grönt tepulver florsocker ca 50 g riven vit choklad Gör så: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, häll över grädden och låt smälta över sjudande vattenbad. Tillsätt tepulvret och vispa till en … Continued

0
1 … 39 40 41 42 43 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt