Ugnsbakad torsk med potatis och broccoli
Ett enkelt och bekvämt recept på ugnsbakad torsk med potatis och broccoli, serverad med salsa verde. Ingredienser: 600 g torskrygg eller torskfilé 800 g potatis 250 g broccoli 1 citron till garnering hackad persilja 1 vitlöksklyfta 1 kruka basilika 1 kruka slätbladig persilja 2 msk kapris 1 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronsaft 1/2 dl … Continued
Rostat surdegsbröd med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot
En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet. Ingredienser: 2 dl ärtor 3 msk creme fraiche 1/2 dl parmesan enligt smak salt enligt smak peppar 2 skivor surdegsbröd ca 100 g rökt lax 1 st ägg finriven, till garnering pepparrot till garnering … Continued
Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor
En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor. Ingredienser: 1 blomkål 100 g rumsvarmt smör ca 50 g parmesan ca 1/2 dl rostade hasselnötter ca 1/2 dl rostade solroskärnor till garnering hackad gräslök Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom. Lägg blomkålen i en ugnsfast … Continued
Äppelchips
Att göra hemgjorda äppelchips är enkelt och kostnadseffektivt. Välj mogna äpplen och skär dem i jämnstora skivor. Torka dem i ugnen eller med en torkapparat tills de blir krispiga eller sega. Smaksätt med kanel eller kardemumma och förvara i en lufttät behållare. Äppelchipsen kan även smulas ner i müsli för extra smak och dekoration. Ingredienser: … Continued
”Allt på en plåt” med ugnsrostad kyckling med ciabatta, mozzarella och oliver
”Allt på en plåt” med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater. Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk. Det gillar vi! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 8 kycklinglårfilé (gärna med skinn) ca 200 g dagsgammal ciabatta eller annat lantbröd 1/2 vitlökshuvud 250 g körsbärstomater 2 dl svarta oliver 1 burk … Continued
Rödbetssoppa med ingefära och apelsin
En härlig vegetarisk rödbetssoppa med smak av ingefära och apelsin. Perfekt för att stärka immunförsvaret inför höstens förkylningar. Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta ca 2 msk raps- eller solrosolja 600 g färska rödbetor 2 msk riven färsk ingefära 1 dl färskpressad apelsin ca 1 liter grönsaksbuljong ca 1/2 dl naturell yoghurt salt peppar färsk … Continued

