Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Söta recept

Här är några söta recept som var populära under 2019. Choklad är en favorit bland många, och dessa recept kommer definitivt att tillfredsställa ditt sötsug. Ingredienser: Jordnötter Choklad Kokos Hallon Smör Gör så: Jordnötsrutor med choklad och kokos Världens saftigaste chokladkaka Världens godaste hallongrottor Bästa receptet på hemgjorda mums-mums Chokladbollar med brynt smör och rostad … Continued

0

Ragù alla Bolognese

Denna kända pastarätt härstammar från Bologna (därav namnet). Det finns otaliga varianter av receptet och det råder delade meningar om man använder högrev som får koka sönder eller om man först maler det till färs. Vitt eller rött vin i såsen är också omdiskuterat – även mängden tomat. Dock är nog alla italienare överens om … Continued

0

Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel & russin

En fantastiskt god kyckling- och kikärtsgryta med couscous, rostade mandlar och russin. En storfavorit hos våra gäster på The Cookbook Café! Tid: ca 30 minuter Ingredienser: ca 500 g kycklingfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 stor morot ca 2 msk olivolja 1 1/2 tsk malen spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen kanel … Continued

0

Laksa med nudlar, kokos, kyckling och sötpotatis

Laksa är en nudelsoppa med ursprung hos Peranakanfolket. Här är en variant med nudlar, kokos, kyckling och sötpotatis. Ingredienser: 2 röda chili 2 (endast den vita delen) citrongräs 4 schalottenlökar ca 300 g sötpotatis 2 kycklingfi léer ca 1 msk rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 msk gurkmeja 8 dl hönsbuljong 8 dl kokosmjölk … Continued

0

Amerikanska kanelbullar

En amerikansk version av kanelbullen som görs i långpanna och täcks med glasyr. Ingredienser: 50 g jäst 100 g smör eller margarin 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 1 ägg 1 tsk kardemumma 12 dl vetemjöl 1 dl farinsocker 2 tsk malen kanel 1 dl russin 75 g rumsvarmt smör 3 … Continued

0

Grönsakssoppa med makaroner, örtkrutonger och Gruyère-ost

En inspirerande soppa med grönsaker, makaroner, örtkrutonger och Gruyère-ost. Perfekt för en mysig middag! Ingredienser: 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja ca 200 g morötter ca 200 g potatis 2 selleristjälkar ca 100 g zucchini 200 g blomkål 1 lagerblad ca 1.3 liter grönsaksbuljong 1 dl vispgrädde 2 1/2 dl okokta makaroner 1 … Continued

Lunch
0

Chokladglass med körsbärskompott

En italiensk inspirerad dessert med chokladglass, körsbärskompott och krossade mandelbiscotti. Ingredienser: ca 200 g körsbär 3-4 msk strösocker ca 1 msk Amaretto eller annan mandellikör 4 portioner chokladglass 8-10, krossade mandelbiscotti Gör så: Lägg körsbären och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock i ca 10 minuter. Låt svalna och tillsätt … Continued

0

Rabarber- och kokosgalette

En snabb och enkel paj som du bakar direkt på en plåt utan form. Tid: 40 minuter + 1 timme i kylenAntal: ca 8 portioner portioner Ingredienser: Ingredients 350-400 g rabarber 1/2 dl strösocker 3 msk kokosflingor 1 msk Maizena 3 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk socker 125 g smör 4-5 msk iskallt vatten 1 … Continued

0

Krämig blomkålssoppa med timjan och chèvre

En krämig blomkålssoppa med timjan och chèvre som är perfekt för en lätt och smakrik måltid. Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja ca 1 1/4 kg blomkål 11 dl grönsaksbuljong 1/2 tsk torkad timjan 1–2 dl crème fraîche 200 g chèvre salt peppar olivolja av god kvalité färsk timjan Gör så: Skala … Continued

0

Sparristarte med potatis och parmesan

En enkel och snabbt recept på sparristarte med potatis och parmesan. Perfekt som lunch eller middag. Ingredienser: 1 kyld rulle á 250 g smördeg 200 g fast potatis 1 msk olivolja 4-5 stycken grön sparris 50 g riven plus lite till garnering parmesan enligt smak salt enligt smak peppar till pensling uppvispat ägg Gör så: … Continued

0

Granskottssirap

En favorit i repris från precis ett år sedan: Åh vad det går snabbt! Denna underbara men korta tid på våren som man har gått och längtat efter hela vintern. De där få dagarna när allt plötsligt slår ut och vi omfamnas av en överväldigande grönska. Och så innan vet man vet ordet av det … Continued

0

Kimchi-majonnäs

En krämig majonnäs med smak av kimchi, perfekt att servera med rädisor. Ingredienser: 1 äggula 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk färskpressad citronsaft 1 – 1 ½ tsk dijonsenap 1 ½ – 2 dl neutral rapsolja efter smak kimchilag efter smak strösocker efter smak salt Gör så: Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål. … Continued

0

Våfflor med fikon, mascarpone, pistagenötter och honung

Ett lyxigt våffelrecept med fikon, mascarpone, pistagenötter och honung.

0

Spaghetti alla carbonara

Den romerska ”carbonaran” är en av Italiens mest kända pastarätter utanför dess gränser. Vissa attribuerar detta till att amerikanska soldater hade med sig fläsk och ägg till Italien under andra världskriget och blev därför ofta serverade denna rätt. När de sedan åkte hem, blev Pasta alla carbonara fort populär i USA och slutligen även resten … Continued

0

Limoncellogravad lax

Gravad lax med limoncello Ingredienser: 1 dl strösocker 1/2 dl salt 1 msk krossad vitpeppar ca 1 kg färsk laxsida 1 dl hackad dill 2–3 msk limoncello till garnering dill till garnering citron Gör så: Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå och ringla över limoncellon. Lägg laxen … Continued

0

Ugnsbakad lax med potatis- och broccolimos och örtsås

Ugnsbakad lax är en fiskrätt som går hem hos alla i våra familjer. Dessutom är den enkel och snabb att tillaga, och perfekt att göra till många. Till laxen serverar vi en supergod potatis- och broccolimos samt en krämig örtsås. Ingredienser: 600 g lax 1 kg potatis 250 g broccoli 50 g smör 1 1/2 … Continued

0

Torsk och fänkåls­gratäng med potatismos

Fiskgratäng med en extra god touch av fänkål. Ingredienser: 4 à ca 250 g torskryggfiléer ca ½ tsk salt 100 g fänkål 25 g smör salt och svartpeppar dill till garnering Sås 2 dl crème fraîche 1 dl grädde ½ fiskbuljongtärning 1-2 msk pressad citronsaft ½ tsk rivet citronskal 1 msk hackad dill salt och … Continued

0

Halloumi med granatäpple, honung och mynta

En spännande och god smakkombination är halloumi med granatäpple, honung och mynta. Servera som tillbehör till t ex grillat kött eller kyckling eller som en egen rätt tillsammans med t ex lite korngryn eller bulgur. Ingredienser: 1-2 halloumi 1 dl granatäpplekärnor rinnade honung hackad mynta till stekning olja Gör så: Skär halloumin i skivor. Stek … Continued

0

Vegetarisk lasagne med röda linser

En variant på lasagne där nötfärsen ersätts med röda linser. Mustig och god! Ingredienser: Linssås 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 burk á ca 500 g krossade tomater 3 ½ dl grönsaksbuljong 1 morot 3 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 tsk torkad oregano 1 tsk strösocker 2 dl röda linser 2 msk basilika salt svartpeppar … Continued

0

Pankopanerad torsk med avokadmajo, rostad paprikamajo och citronaïoli

Idag bjuder vi på en ”fish n´chips” inspirerad rätt där vi panerar bitar av torsk i i pankoströbröd. Till det serverar vi tre olika sorters dip! Ingredienser: ca 600 g torsk 2 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 75 g sallad av blandade sorter t ex rapsolja … Continued

0

Lövbiff med fräst grönkål, parmesan och ägg

En superenkel och supergod middag – vardag som helg! Det kan inte bli så mycket bättre än så. Ingredienser: 500 g lövbiff 150 g grönkål 3-4 msk smör 2 msk olivolja 4 äggulor 1 dl finriven parmesan efter smak salt efter smak svartpeppar extra för servering olivolja Gör så: Dra av bladen från de grova … Continued

0
1 … 34 35 36 37 38 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt