Crostini med grillade pimientos de padrón och färskost
Pimientos de padrón är en mildare chili. Den är populär att äta som snacks – grillade med lite flingsalt. Här serverar vi dem på rostade baguetteskivor med färskost. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 200 g pimientos de padrón 1/2 baguette, skivad 1 tsk flingsalt 1/4 tsk chiliflakes 150 g färskost Olja till pensling Gör så: … Continued
Varm pistagemjölk
Byt ut den klassiska varmchokladen mot en kopp varm pistagemjölk. Det kommer bli en ny favorit hos både barn och vuxna. Tid: ca 5 minAntal: 1 kopp portioner Ingredienser: 2 dl mjölk 2 msk pistagenötsmör(pistagekräm ca 1 tsk socker en klick vispad grädde till servering hackade pistagenötter till garnering Gör så: Blanda mjölk, pistagenötsmör och … Continued
Fisksoppa med fänkål och räkor
Vi fortsätter att preppa middagarna inför vårt sportlov i fjällen. Fryst fisk går att hitta i alla matbutiker även om den är på en liten skidort. Så vårt tips är att göra klar soppan i förväg – minus fisken. Fisken kan du sedan köpa på plats. Sedan är det bara att lägga ner den i … Continued
Viltskavsgryta med Västerbottenostkräm
En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav. Tid: ca 1 timmeAntal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g champinjoner ca 600 g mandelpotatis 2 äpplen 5 msk smör 2 paket viltskav à ca … Continued
Lasagnette med salsiccia- och tomatsås
En variant av lasagne som görs med pastan mafalda corta. Ett tips nu under sportlovstider är att ta med köttfärssåsen, bechamelsåsen och pastan var för sig till fjällstugan. Sen är det bara att montera ihop och tjoffa in i ugnen när man kommer hem trött efter en lång dag i backen eller skidspåret. Antal: 4 … Continued
Brioche
Hemligheten bakom perfekt brioche är mycket smör i degen. Och sedan förstås en stor klick smör när den ska avnjutas nygräddad. Vill du vara riktigt dekadent gör du som i Italien – dela den på mitten och fyll med en kula glass. Här gräddar vi dem i små söta formar, men det går även bra … Continued

