Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Knådfritt bröd i gjutjärnspanna

Ett snabbt och enkelt knådfritt bröd som blir riktigt gott. Här gör vi det i en gjutjärnspanna då den fördelar värmen effektivt när brödet gräddas. Dessutom är det fint att servera brödet i den. Det går dock utmärkt att även grädda i en vanlig bakform. Antal: 12-14 biar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 ½ … Continued

0

Lou Fassum

Detta är egentligen vår egen variant på den klassiska provençalska rätten Lou Fassum – fylld kål. Vi har förenklat den lite då originalreceptet är något krångligare och dessutom har vi bytt ut halva mängden fläskfärs mot salsicciafärs. Oavsett så är den vansinnig god! Antal: 6-8 portioner portioner Ingredienser: 1 huvud savoykål 3 dl långkornigt ris … Continued

0

Sticky Toffee Pudding

Brittisk ”Sticky Toffee Pudding” är en ljuvlig och klassisk brittisk efterrätt som har blivit en favorit över hela Storbritannien – och resten världen för den delen. Huvudingrediensen är dadlar, som ger den en naturlig sötma och en krämig konsistens. Men det som verkligen gör ”Sticky Toffee Pudding” till något speciellt är den ljuvligt ”kladdiga” kolasåsen … Continued

0

Kryddiga och krispiga rostade kikärtor

Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : ) Antal: 0.5 l burk portioner Ingredienser: 2 burkar á 425 g kokta kikärtor ca 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk vitlökspulver 1/2 tsk … Continued

0

Fougasse

Det provençalska brödet fougasse föreställer livets träd – symbolen för livgivande kraft. Brödet är inte bara vackert utan även fantastiskt gott! Vi älskar att njuta av det tillsammans med en värmande soppa Antal: 4 kakor portioner Ingredienser: 12 g jäst 3 dl vatten 3 msk olivolja 2 tsk salt ca 1 liter vetemjöl olivolja torkad … Continued

0

Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna

Dagens recept är denna ljuvliga Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås. Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 200 g smör 1 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 ägg 5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 2 … Continued

0

Svart Sangria med tilltugg

En rolig och god variant på den klassiska spanska sangrian med bärlikör och björnbär, blåbär och svarta vinbär. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: Receptet ger 4 glas 3 dl rödvin 1/2 dl crème de cassis 1 msk strösocker ca 2 1/2 dl mineralvatten ca 1 dl björnbär ca 1 dl blåbär ca 1/2 dl … Continued

0

Nudelsoppa med röd curry, kokos, ägg och spenat

Veckans vego – en något kryddstark soppa med nudlar och thailändska smaker. Vi håller den väldigt enkel med bara ägg och spenat. Vill man tillsätta ännu mer ingredienser som t ex kyckling, räkor, svamp eller andra grönsaker går det utmärkt. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 vitlöksklyfta 2 tsk olja 1 – 2 msk rödcurrypasta … Continued

0

Marshmallow-monster

Bu! Dags att börja förbereda inför Halloween. Hur söta är inte dessa små marshmallow-monster! Perfekta att göra med barnen. Antal: ca 20 stycken portioner Ingredienser: 20 marshmallows 200 g mörk choklad 20 par godisögon Gör så: Gör iordning en plåt täckt med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält i en skål över ett hett vattenbad. Doppa … Continued

0

Falukorvskebab med vitbönröra och koriander

Enkelt och gott är det att göra en variant på kebabkött med falukorv. Här serverar vi den med en smakrik röra på vita bönor och koriander. Resten av rullen fyller ni med valfria ingredienser. Numera finns t ex flera varianter av både vitlökssås och röd kebabsås att köpa färdiga i matbutiker. Det finns dessutom färdig … Continued

0

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Denna pasta med grönkål, pinjnötter, citron och parmesan la vi upp för fyra år sedan – men den är lika omtyckt idag! Det är faktiskt ett av de recept som har fått flest ”besök” här på bloggen. Det kan vi förstå – för det är en favorit hos oss också Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: … Continued

0

Mantou

Mantou är ett kinesiskt ångat bröd som serveras som tillbehör till diverse rätter. Det kan även friteras efter att det har ångats, och då serveras det som en dessert – med kondenserad mjölk i vilken det doppas i. Mantau är egentligen samma bröd som kallas ”bao” men när man benämner det ”bao” är när det … Continued

0

Over Night Oats med apelsin, kardemumma och mandel

Over Night Oats har varit en trendig grej ett tag nu. Normalt har vi svårt för mat som blir hypertrendigt – men detta är ju faktiskt så vansinnigt gott och så himla enkelt att göra. Man kan dessutom variera det in i det oändliga. Grunden är havregryn och någon vätska – vi gillar att blanda … Continued

0

Spaghetti alla Norma

Detta kan vara en av de godaste pastarätterna någonsin – pasta alla norma som är tomatsås med aubergine. Med sitt ursprung i Sicilien är originalreceptet något enklare än vår version, och består i princip bara utav tomater, aubergine , ricotta salata (saltat och lagrad ricotta-ost) och basilika.Eftersom vi i Sverige, mestadels av året, inte kan … Continued

Italienskt
0

Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör

Alltså denna kombination – pocherade ägg med vitlöksyoghurt, dill och chilismör är verkligen oslagbar. Hur gott låter inte det? Denna rätt äts som lunch eller en lättare middag i Turkiet. Men funkar även som frukost eller brunch. Servera den gärna med pitabröd eller ett annat gott bröd. Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 3 dl … Continued

0

Steak frites med tomat- & rödlökssallad och bea

En franskinspirerad fredagsmiddag med steak frites, tomat- & rödlökssallad och hemslagen bea. Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: 6 skivor utskuren biff 1 msk smör 1 msk olivolja 6 bakpotatis ca 1 ½ liter jordnötsolja alt. frityrolja Pssst…. Vad det gäller pommes frites så är det ärligt talat rätt jobbigt att göra egen pommes frites. Vi … Continued

0

Kyckling med bok choy, jordnöts­sås och ris med smak av stjärnanis och ingefära

Varför smaksätter man inte ris oftare när den tillagas? Idag bjuder vi på en riktigt smakrik maträtt där jasminris har kokats tillsammans med stjärnanis, ingefära och soja. Så otroligt gott! Men inte nog med det, det goda riset serveras med stekt kyckling, grillad bok choy som sedan toppas med en fantastiskt salt, söt, syrlig och … Continued

Middag
0

Blomkål- och potatisgryta med majs, kokos, smörstekt senapsfrön och picklad chili

En liten annorlunda variant av den här goda grytan serverade vi första gången på vårt The Cookbook Café för många herrans år sedan. Inspiration fick vi från kokboken ”World Food Café – vegetarisk mat från hela världen”. Jag minns fortfarande hur fantastiskt god den var – den starka gröna chilin tillsammans med den söta majsen, … Continued

Okategoriserade
0

Ugnsbakad kyckling med äpple, druvor och chèvre- och valnöts­röra

En riktigt härlig hösträtt med ugnsbakad kyckling som kommer till sin rätt när den får bakas med söta och syrliga äpplen och druvor. Serveras med chèvre- och valnötsröra. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 hel kyckling á ca 1.2 kg kyckling 50 g rumsvarmt smör smör Rivet skal från 1/2 citron citronskal 2 vitlöksklyftor, … Continued

0

Mandelbiskvier

Mandelbeskvier är enkla att göra och supergoda. Självfallet så äter vi dem tillsammans med nyponsoppa. Receptet hittar ni här! Antal: ca 50 stycken portioner Ingredienser: 200 g mandelmassa 2 äggvitor Gör så: Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna lite lätt och blanda ner i mandelmassan. Rör till en smet alternativt mixa om … Continued

0

Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter

Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter
. Kan ni tänka er någonting ljuvligare! Servera med lite gott bröd – som tilltugg, förättt, lättare lunch eller på en buffé. Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 4 aubergine 3 röd paprika 1 vitlöksklyfta 2 msk färskpressad citronsaft ¾ tsk salt 50 g rostade valnötter 1 … Continued

0
1 … 17 18 19 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt