Dulce de leche-pavlova med banan, Snickers och Dajm
En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton! Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 100 g äggvita (ca 3 äggvitor) ½ tsk vitvinsvinäger 1 dl strösocker 2 dl florsocker 1/2 burk dulce de leche á 397 g 2 bananer ca 25 g smör 2 dl vispgrädde 4 kulor vaniljglass … Continued
Blinier med smetana, löjrom och Gruyèreflarn
En klassisk blini där vi blandar ner den goda smakrika Gruyère-osten i smeten och sedan toppar den med smetana, löjrom, rödlök och Gruyèreflarn. Mums! Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: 1/8 paket färsk jäst 1 1/2 dl mjölk 1 ägg 1 dl bovetemjöl 1/2 dl vetemjöl 1/4 tsk salt 75 g Gruyère AOP, riven 25 g … Continued
Ugnsbakad blomkål med grönkålspesto
Vi är väldigt traditionella vad det gäller julmat – men denna ugnsbakade blomkål fylld med grönkålspesto tycker vi är ett spännande och gott inslag på julbordet. Tid: Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 1 stor blomkål 150 g grönkål 2 vitlöksklyftor 1 kruka basilika 1 dl rostade pinjenötter 50 g västerbottensost 1 dl olivolja 2-3 msk … Continued
Julens drinkar
Även om klassisk glögg är gott och trevligt så är det också roligt att kunna bjuda på något nytt och annorlunda på glöggfesten. Därför tispar vi idag om denna ljuvligt goda Kyld vit glögg med Campari samt Hot Buttered Rum. Tid: Antal: 4 respektive 2 drinkar Ingredienser: 7 dl vit glögg ca 1 dl Campari … Continued
Rödbetspolenta ”bowl” med ädelost, pumpakärnor och svartkålschips
En färgglad bowl med rödbetspolenta, ädelost, rostade pumpakärnor och svartkålschips. I bilden har vi serverat den som en hel rätt – men den passar även fint på julbordet som små portioner, i till exempel små syltburkar. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 650 g (ca 5-6 stycken) färska rödbetor 100 g svartkål eller grönkål ca … Continued
Grönkålssallad med päron, kanderade valnötter och ädelost
Vi är framförallt matkreatörer – men för att maten ska komma till sin rätt så måste den serveras med en passande dryck. Så det är alltid något vi tänker på när vi skapar recept och smakkombinationer. Till denna höstiga sallad tycker vi t ex att Melleruds Alkoholfria Pilsner är en perfekt matchning, då dess finstämda … Continued

