Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Sommar­dessert med mördeg, grädde och bär

En enkel och god sommardessert med mördeg, grädde och blandade bär. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 100 g smör 2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde ca 400 g blandade bär rivet citron- och limeskal citronmeliss eller mynta till garnering ev tusensköna till garnering Gör så: Värm ugnen till 175 … Continued

0

Portobelloburgare med kimchi och stekt ägg

En spännande variant på vegoburgare som toppas med smakrik och lite het kimchi och stekt ägg. Recept på hembakade hamburgerbröd hittar du HÄR!Recept har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat. Foto Lisa Björner Tid: Antal: 4 burgare portioner Ingredienser: 4 portabellosvampar 1 msk rapsolja 4 ägg ½ dl majonnäs 4 salladsblad 4 hamburgerbröd … Continued

0

Karamelliserade majs­kolvar med jalapeño och lime

Den senaste tiden har det varit populärt att smaksätta grillad majs på diverse vis – men vi kan lova er att just detta sätt – karamelliserad med jalapeño och lime – har ni aldrig smakat. I detta recept har vi fått till allt – sälta, hetta, syra och sötma. Vansinnigt gott kan vi lova. Antal: … Continued

0

Grillade avokados med burrata, cocktailtomater och pesto

Det kan kännas lite annorlunda att grilla avokados men det blir riktigt gott – framförallt när de toppas med tomater, pesto och burrata som är en krämigare variant av mozzarella. Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner Tid: 20 minuterAntal: 6 halvor portioner Ingredienser: 3 mogna avokados 1 msk olivolja … Continued

0

Cheesecake och bär på burk

Den här måste alltså vara världens snabbaste sommardessert. Den är lite som en no-bake American cheesecake på burk. Och dessutom så ljuvlig god! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 200 g färskost 2 msk lemon curd 4-5 digestivekex 4 dl jordgubbar och/eller andra bär rivet skal från 1 citron och 1 lime Gör så: Rör ihop … Continued

0

Sommarsval avokado- och grapefruktsoppa

En uppfriskande soppa med avokado och grapefrukt. Perfekt en varm sommardag. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 grapefrukt 4 st avokado 1 ½ tsk riven färsk ingefära saft från 1 lime ca 5 dl höns- alt grönsaksbuljong, kyld ca 2 dl iskallt vatten salt ca 100 g gurka Gör så: Skala grapefrukten med en … Continued

0

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabi­kräm

En matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabikräm. Tid: ca 20 minuterAntal: 4 portioner portioner Ingredienser: 4 portioner kokt, kall matvete 400 g, utan skal melon 1 fänkål 300-400 g varmrökt lax 5, skivade rädisor en näve rucola 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 2-3 tsk wasabi Gör så: Kärna ur, … Continued

0

Hallonkaka med smörkräm

Gud va vi älskar hallon. Och både har turen att ha vildhallon som växer i våra trädgårdar. Efter vi har ätit oss mätta på dem brukar vi baka denna kaka. Den är ljuvligt god – och eftersom den bakas på både jäst och bakpulver har den en riktig härlig konsistens. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: … Continued

0

Lemon Posset

Det här är kanske världens enklaste dessert! Det enda du behöver är grädde, socker, citron och vaniljsocker. Du kan äta den bara som den är eller toppa den med frukt. En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. … Continued

0

Grillad roman­sallad med pancetta, ört­krutonger, ägg och Caesar­dressing

En annorlunda variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen grillas och serveras med pancetta, örtkrutonger, ägg och Caesardressing. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 romansallad 3-4 skivor lantbröd 2 msk olivolja ½ tsk örtsalt 3 ägg ca 150 g pancetta flingsalt nymalen svartpeppar 1 äggula 1 liten vitlöksklyfta 1-2 sardellfiléer 1 msk färskpressad citron några … Continued

0

Isad jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor

Oftast vill vi hålla det superenkelt på midsommar men ibland kan det vara roligt att lyxa till det lite. Isad jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor och harsyra är ljuvligt gott och faktiskt inte särskilt svårt att göra. Det blir extra effektfullt att lägga upp pärlorna, harsyra och en kula glass vackert i en djuptallrik – … Continued

Dessert
0

Spaghetti marinara alla griglia

Något jag i princip alltid beställer ifall det finns på menyn är skaldjurspasta. Det är en rätt som jag även gillar att laga hemma i Sverige. Men nu när värmen kommer så vill man ju laga så mycket som möjligt på grillen – och då kom jag på den genialiska idén att grilla skaldjuren. Detta … Continued

0

Bulgur- och spenat­sallad med jord­gubbar och ädelost

Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1/2 dl bulgur 1/2 … Continued

0

Arnold Palmer

En läskande och svalkande alkoholfri drink bestående av iste och lemonad.Arnold Palmer var en amerikansk golfare som alltid beställde iste blandat med lemonad – därav namnet. Hans preferens var 3 delar osötat te till 1 del lemonad. Ni får förstås blanda till den precis som ni vill! Det enda vi kräver att ni serverar den … Continued

0

Jamaikansk grillad majs med jerk-majonnäs och rostad kokos

Vi älskar att grilla majs – och även om det är supergott i all sin enkelhet med bara lite smör och salt så det även roligt och gott att ibland variera sig lite. Här gör vi en variant med den spännande jamaikanska kryddblandingen ”jerk spice”. Även om det finns många varianter så innehåller kryddblandningen alltid … Continued

0

Ceviche med vatten­melon

Ceviche är en peruansk rätt där fisk marineras i bl a citrussaft. Här har vi valt att blanda den med vattenmelon – vars sötma matchar perfekt med syran och hettan i cevichen. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas in först i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter … Continued

0

Barbeque Whisky Ribs

Vi har många minnen från ”Backyard BBQ´s” från vår uppväxt i USA. Det grillades hamburgare, majskolvar, stora steaks – och ribs! Just ribs är standard på en amerikansk barbeque. Idag bjuder vi på ribs som smaksatts med en senap- & ingefärsrub samt en härlig sliskig whiskey glaze. Glöm inte servetterna – dessa är härligt kletiga … Continued

0

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka) 1/2 msk olivolja 2 msk honung 2 msk färskpressad citron … Continued

0

Stående rulltårta med jordgubbar

Den klassiska rulltårtan presenteras här på ett nytt, roligt och vackert sätt. Nedan anges mängd till en rulltårta men tänk på att du måste baka två stycken.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 16 bitar portioner Ingredienser: 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 3 msk maizena 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker … Continued

0

Potkäs på Gruyère och brännvin

Potkäs, eller krukost, består av ost och sprit. Traditionellt lagrades den länge och man använde blandade ostrester där man fyllde på med ost och sprit vartefter. Här har vi dock valt att hålla oss till endast Gruyère och lite färskost för att göra den krämigare. Det går även bra att välja en annan smakrik ost.Foto … Continued

0

Gubbröra med karamelliserad lök

Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser. Tid: Antal: ca 5 dl portioner Ingredienser: 4 ägg, hårdkokta 1 burk anjovis à 125 g 2 msk finhackad gräslök 2 msk finhackad dill 1 ½ dl crème fraîche en nypa svartpeppar 350 g gul lök 3 msk neutral olja 1 … Continued

0
1 … 11 12 13 14 15 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt