Zucchini- och majsbröd
Majsbröd ”Cornbread” är typisk för amerikanska södern – och en favorit hemma hos oss. Gärna rykande varm direkt ur ugnen med en redig klick smör. Här har vi lagt till riven zucchini som gör den ännu saftigare.Foto Lisa Björner Antal: 12 bitar portioner Ingredienser: 2 ägg 100 g smör 3 1/2 dl filmjölk 3 dl … Continued
Tomat tarte tartin med karamelliserad lök
En god och färgglad tomat tarte tartin med karamelliserad lök.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.Foto Lisa Björner Antal: ca 8 bitar portioner Ingredienser: 2 stora gula lökar 2 msk smör 1 msk olivolja 1 tsk strösocker + 1/2 dl strösocker 1 dl vatten 1/2 tsk äppelcidervinäger 500 g körsbärstomater, blandade färger 3/4 tsk … Continued
Choklad- och zucchinibrownie med fudgekräm
Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god. Tid: Antal: ca 12 bitar portioner Ingredienser: 2 ägg 2 dl solrosolja eller rapsolja 3 dl strösocker 5 dl riven grön zucchini (1- 2 zucchini) 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bikarbonat 2 … Continued
Broccoli Cole Slaw med äpple och rostade solroskärnor
Amerikaner som vi är så älskar vi förstås cole slaw. Eftersom vi äter det så pass ofta, framförallt under sommaren när vi grillar, så gillar vi att variera ingredienserna. Grunden är alltid kål – men här har vi t ex lagt till broccoli, äpple och rostade solroskärnor. Blir lite sött, syrligt och härligt knaprigt! Antal: … Continued
Svartvinbärsbladsnaps
Denna snaps går snabbt att göra – en natt och du har en god snaps med smak av svartvinbärsblad. Perfekt för mig som egentligen inte gillar snaps – men tycker det är ändå lite roligt att sjunga snapsvisor och ta en pytteliten hutt på kräftskivan.Foto Lisa BjörnerReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv. Antal: … Continued
Labneh med körsbärstomater och pesto
Labneh är en avrunnen yoghurt med en härlig tjock och krämig konsistens. Här servera vi den tillsammans med tomater och pesto. Äntligen är svenska tomater i säsong och odlar man dem själv så börjar de mogna!Foto Lisa Björner.Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 8 dl turkisk … Continued

