Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Franskt valnötsbröd

Ett enkelt och gott lite grövre lantbröd som smakar ljuvligt nygräddat till t ex en skål rykande het soppa.Foto: Helen PeReceptet har vi ursprungligen skrivet för tidningen Hembakat. Antal: 1 limpa portioner Ingredienser: 25 g färsk jäst 3 1/2 dl vatten 1/2 msk raps- eller solrosolja 1/2 msk salt ca 100 g grovt rågmjöl ca … Continued

0

Jordnötsrutor med dadlar, choklad och kokos

Dessa jordnötsrutor med choklad och kokos är ljuvligt goda. Sötman kommer från dadlar och dessutom är de glutenfria. Antal: ca 12 rutor portioner Ingredienser: 15 dadlar 2 dl jordnötssmör ca 1 msk lönnsirap eller honung 3 msk kokosmjöl 100 g mörk choklad 2 msk kokosflingor Gör så: Kör dadlarna i en matberedare till en grov … Continued

0

Filo- och grönkålsgratäng med feta

En krämig gratäng med härlig sälta. Servera som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller som en ensamrätt med t ex en fräsch sallad, Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 500 g grönkål 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 25 g smör ½ dl vetemjöl 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde rivet … Continued

0

Khachapuri

Khachapuri är Georgiens nationalrätt och består utav bröd format som en båt fylld med ägg och olika sorters ost – bland annat Suluguni som är en georgisk salt-inlagd ost. Eftersom den är svår att få tag på i Sverige använder vi feta. Vi gillar att äta khachapuri som helgfrukost och brukar då ibland kalljäsa degen … Continued

0

”Wedge Salad” med ranch dressing

Så genialiskt enkelt och gott. I USA är detta en populär rätt – där man helt enkelt serverar en stor klyfta isbergssallat tillsammans med en god dressing. Servera gärna som en förrätt eller tillbehör. Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 huvud isbergssallat kryddgrönt till garnering Ranch dressing 2 dl majonnäs 2 dl gräddfil … Continued

Okategoriserade
0

Grönsaks­pasta med mascarpone- och citronbasilika­sås

Många känner till italienska färskosten mascarpone från desserten ”tiramisú” men den kan även användas till så mycket mer – t ex här för att göra en krämig sås med parmesan och basilika Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g gemelli eller annan liknande pasta 1 liten purjolök 150 g broccoli 200 g zucchini 1 msk … Continued

0

Vietnamesisk nudelsallad med grillad fläsk

En fräsch och smakrik nudelsallad som toppas med grillad fläsk med smak av citrongräs och serveras med en söthet syrlig sås.Foto Helen Pe Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g benfri fläskkotlett ca 2 msk rapsolja Marinad 1 vitlöksklyfta 2 citrongräs (endast den vita delen) 3 msk fisksås 2 msk farinsocker Nudelsallad 200 … Continued

0

Ugnsbakad torsk med ratatouille

En god och enkel torskrätt som toppas med den franska grönsaksröran ratatouille – som vi smaksätter med herbes de provence. Detta är en sydfransk kryddblandning som kan bestå utav olika örter – som t ex basilika, fänkålsfrön, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Om du inte hittar den färdiga blandningen i din livsmedelsbutik går … Continued

0

Vispad feta med honung och pinjenötter

Ett snabbt och enkelt tilltugg där fetans sälta gifer sig ljuvligt med honungens sötma. Tid: Antal: 2-4 portioner portioner Ingredienser: 100 g fetaost 1 dl crème fraiche 2 – 3 msk honung 20 g rostade pinjenötter Nymalen svartpeppar kryddgrönt Gör så: Vispa ihop feta och crème fraiche till en slät kräm. Bred ut på en … Continued

0

Currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk

En busenkel och smakrik currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk. Perfekt för en vegetarisk måndagsmiddag! Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 500 g aubergine ca 1/2 dl olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk currypulver 2 tsk garam masala 1/2 tsk gurkmeja 1/2 tsk malen koriander 1 msk färsk riven ingefära 2 dl krossade … Continued

0

Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

Till helgen lyxar vi alltid till det när vi äter frukost. T ex blir det dessa ljuvliga fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 8 st skivor formfranska, dagsgamla (eller annat vitt bröd) 4 ägg 3 dl mjölk ca 300 g brieost, skivad 3 – 4 fikon, skivad … Continued

0

Koreansk Bulgogi med sötpotatisnudlar

Bulgogi, som betyder eldkött, är en koreansk rätt där strimlad biff marineras och steks på traditionellt vis direkt vid bordet. Till biffen serverar man ris och kimchi som rullas in i salladsblad. Här serverar vi bulgogin med de koreanska nudlarna dang myun, gjorda på sötpotatis, men det går även utmärkt med andra nudlar. Antal: ca … Continued

0

Chokladdoppade marängtoppar

Vår mamma Helene, som vi har fått vår stora passion för matlagning ifrån var faktiskt inte så mycket för sötsaker. Men så hade hon en ”guilty pleasure” – nämligen mums-mums. Det fanns alltid ett paket mums-mums i hennes kylskåp och faktum är att de är ju faktiskt himla goda. När vi höll på skriva vår … Continued

0

Krämig risoni med kyckling, äpple och svamp

Även om mörkret är på väg bort så dröjer sig kylan kvar. Vi tänder en brasa och njuter av värmande och goda middagar i sällskap av familj och vänner. Och just när det är kyligt och kallt så lägger vi ner lite extra tid och kärlek i det vi lagar – och dricker. Då parar … Continued

0

Spaghetti Cacio e Pepe

Tänk att det absolut enklaste är oftast det absolut godaste. Denna ljuvliga pastarätt smaksätts med endast smör, svartpeppar och ost. Antal: 2 portioner portioner Ingredienser: 1 tsk svartpepparkorn 2 msk smör ca 80 g parmesan, riven (eller pecorino) 200 g spaghetti Gör så: Värm svartpepparkornen i en torr stekpanna tills det doftar gott. Rör om … Continued

0

Ägg med smaksatt salt

En favorit är att koka ägg och sen doppa i smaksatt salt eller någon god kryddblandning. Tre favoriter är citron- och chilisalt, dukkah och örtsalt. Med vaktelägg blir det lite mer elegant – och med hönsägg mer generöst! Ingredienser: 1 dl flingsalt 1 citroner 1 tsk chiliflingor 1 ½ dl flingsalt 1 tsk torkad oregano … Continued

0

Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.Foto Helen Pe Tid: Antal: 10 – 12 bitar portioner Ingredienser: 250 g digestivekex 1 dl farinsocker 150 g smält smör 3 dl vispgrädde 800 g Philadelphiaost eller annan färskost 100 g strösocker 2 … Continued

0

Hemgjorda chokladägg

En rolig överraskning på påsken är att bjuda på chokladfyllda ägg. Det är dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen. Använd gärna choklad av mycket god kvalité. Antal: 6 stycken portioner Ingredienser: 6 st ägg ca 400 g mörk choklad, ljus choklad eller vitchoklad Gör så: Rengör ägget noggrant. Picka ett pyttelitet hål i … Continued

0

Sotad salladslök med pocherat ägg

Det är sällan man äter salladslök som en egen rätt – vilket är synd då den är väldig god. Vilket du kommer upptäcka här – när vi serverar den med ett härligt krämigt pocherat ägg. För övrigt kan vi upplysa om att det heter just ”salladslök” och inte ”vårlök”. På grund av misstolkning av det … Continued

0

Crespeou – fransk omelettetårta

Crespeou är en ”omelette-tårta” från Provence. Man gör olika omeletter som man smaksätter med diverse örter och grönsaker och lägger sedan lager på lager. Ibland serverar man den med en tomatsås, vi tycker dock den är god precis som den är. Ja, det är många ägg (36 st!) – men det är ju trots allt … Continued

0

Fryst mango­cheesecake

Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom … Continued

0
1 … 13 14 15 16 17 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt