• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Plommon- och valnötsrutor

Plommon- och valnötsrutor

En läcker kaka med plommon och valnötter

Potatis- och ostfyllt bröd

Potatis- och ostfyllt bröd

Dessa goda ost- och potatisfylla bröd ska gräddas i en stekpanna - gärna över öppen eld!

Foto Lisa Björner

 


 

Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.

Foto Helen Pe

Chouquettes

Chouquettes

Dessa små lätta och luftiga franska ”puffar” görs på samma pâte à choux-deg som t ex éclairs. Enda skillnaden är att dessa spritsas till bollar och täcks med pärlsocker – och man kan lätt äta ett dussin åt gången…

Foto Lisa Björner

”No bake” choklad- och havrerutor med jordnötssmör

”No bake” choklad- och havrerutor med jordnötssmör

Enkla och goda rutor som man inte behöver grädda utan bara rör ihop och låter stelna i kylskåpet.

Foto: Lisa Björner

Muffins med smuldegs­crumble

Muffins med smuldegs­crumble

Dessa goda muffinsarna toppad med smuldegscrumble kan smaksättas och toppas på diverse vis. Lisas favorit är hallon och choklad och avnjuts till eftermiddagsfikat. Monica gillar att servera dem till helgfrukosten och blandar då ner lite nötter och frön i crumble-toppingen.

Limekolarutor med mandelbotten

Limekolarutor med mandelbotten

Söta, syrliga och lite sega kolarutor – passar lika bra till fikat som till dessert. Ett tips är att då klicka på lite vispad grädde.



Amishkakor

Amishkakor

Dessa kakor sägs härstamma från Amish-folket i Pennsylvainia som inte använder elektricitet. Så vill du känna att du verkligen gör på rätt sätt så får du vispa för hand och använda vedspis (eller gasugn). Dock går det utmärkt om du inte göra det...

Foto Lisa Björner

Stekta kardemumma­bullar

Stekta kardemumma­bullar

Enkelt och gott blir det när man gräddar bullar i en stekpanna över öppen eld. Här använder vi färdig pizzadeg för att göra det riktigt lätt. Bullarna kan förberedas hemma för att sedan gräddas på plats.

Foto Helen Pe

Havrekakor med russin & valnötter

Havrekakor med russin & valnötter

Dessa kakor var en favorit bland gästerna på vårt café The Cookbook Café. Ett tips nu inför sportlovet, är att lägga alla torra ingredienserna ( i rätt mängd) i en burk (eller plastpåse) och ta med till fjällstugan. Sedan behöver man bara blanda med smör, ägg och vatten. Smart va!

Foto Lisa Björner

Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len.

Saftig citron- och yoghurt­kaka

Saftig citron- och yoghurt­kaka

Receptet på denna otroligt saftiga och goda citronkaka har vi fått från vår mammas bästa väninna (och tillika vår ”extra mamma”) Marie. Dock tror vi att hon underhåller någon liten detalj i receptet då vi aldrig lyckas få den 100% lika god som hennes. Som tur är uppnår vi 99% vilket funkar alldeles utmärkt det också.