En läcker kaka med plommon och valnötter
En smarrig kaka med björnbär och pekannötsströssel.
Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god.
En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar.
Istället för att grädda denna kaka i ugnen så ångar man den istället i en kastrull. Resultatet blir en luftig och saftig kaka. Om du inte har en ånginsats (det funkar ej med sådana som har ett handtag i mitten så du ska kunna ställa bakformen på den) så kan du istället ställa en mindre skål i botten av kastrullen som du sedan ställer formen på. Tänk på att formen måste få plats under locket på kastrullen.
Foto: Lisa Björner
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.
Den klassiska rulltårtan presenteras här på ett nytt, roligt och vackert sätt. Nedan anges mängd till en rulltårta men tänk på att du måste baka två stycken.
Foto Lisa Björner
En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
Här har vi tagit en av våra favoritkakor – och möjligtvis gjort dem ännu godare genom att addera rivna morötter så de blir lite saftigare. De är dessutom härligt sega med lite krispiga kanter och avnjutas bäst med ett glas iskall mjölk.
Idag bjuder vi på de ljuvligaste och saftigaste bullar med blåbärsfyllning.
En recept på världens godaste hallongrottor som passar perfekt att ta med till stranden under sommarlovet.
Gud va vi älskar hallon. Och både har turen att ha vildhallon som växer i våra trädgårdar. Efter vi har ätit oss mätta på dem brukar vi baka denna kaka. Den är ljuvligt god – och eftersom den bakas på både jäst och bakpulver har den en riktig härlig konsistens.
Under de lite kallare sommardagarna brukar jag passa på att baka lite så vi har fika under de varma dagarna. För dessa dagar vill man ju spendera på stranden och gärna med lite gofika. Dessa citrongrottor med lemon curd och jordgubbar är en favorit.