ANNONS

Pasta caesarsallad

/

Här har vi gjort en variant på vår favorit sallad – caesarsallad, och gjort den lite matigare genom att tillsätta pasta. Efter att ha tillagat pastasallad dagligen i över 8 år när vi drev The Cookbook Café – så har det inte blivit så mycket pastasallader för vår del sedan vi stängde caféet – som ni kanske förstår. Men just denna har fått hänga kvar i vår sommarlunch-repertoire.

En skål med pasta-caesarsallad av systrarna Eisenman

Pasta Caesarsallad
ca 4 portioner

I detta recept så kokar vi kycklingen. Ett tips är att koka fler filéer än vad du behöver. Kokt kyckling är nämligen perfekt att ha i kylskåpet för att kunna göra snabba sommarluncher utav. Man kan lägga den skivad i en sallad eller strimla och blanda med en god dressing och ha på macka etc etc..

ca 400 g kycklingfilé
1 liter hönsbuljong
200 g pastaskruvar
50 g gemsallad ( 2 stycken)
1 paket bacon á 140 g
5 rädisor
8 cocktailtomater
1 avokado
en näve krutonger
hyvlad parmesan

Caesardressing
1 äggula
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 sardellfiléer, finhackade
1 msk färskpressad citron
några droppar worcestershiresås
1 – 1 1/2 dl rapsolja eller mild olivolja
ca 1 dl parmesanost, riven
salt och svartpeppar

Börja med att värma upp buljongen. Smaka av med salt. Lägg ner kycklingen och låt koka tills den är genomkokt. Ta ur kycklingen ur buljongen och låt svalna. Skär i mindre bitar.

För att göra Caesardressingen, vispa ihop äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer färskpressad citron.

Koka pastan. Skölj i kallt vatten.

Stek bacon krispig. Låt rinna av på hushållspapper och bryt sedan sönder i mindre bitar.

Skiva rädisor och avokado.  Halvera tomaterna. Riv loss salladsbladen från huvudet.

Rör ihop en del av dressingen med pasta, sallad, bacon, kyckling, tomat och rädisor. Lägg upp på ett fat eller tallrikar och toppa med krutonger och avokado.  Servera eventuellt resterande dressing bredvid.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00